Den svenske bookmaker Bethard har indgået et samarbejde med en svensk ekspert i spilafhængighed og ansvarligt spiludbud, som vil få frit overblik over selskabets relevante processer og systemer.

Den svenske spilmisbrugseskpert, Magnus Rydeving, slår sig op på at være højlydt kritiker af den måde, flertallet af spiludbydere generelt håndterer sit ansvar og generelle spilleproblemer.

Og heri skal sandsynligvis findes årsagen til, at den svenske bookmaker Bethard, der ventes at gøre entre på det danske marked inden længe, er stærkt tilfredse med at have indgået samarbejde med Rydeving. Bethard offentliggjorde onsdag samarbejdet og skrev i den forbindelse i en pressemeddelelse, at Rydeving skal hjælpe bookmakeren med at blive førende på markedet, når det kommer til ansvarligt spil.

"Jeg er meget glad og stolt af, at vi kommer til at arbejde sammen med Magnus, da han har en enorm viden om noget, som for os er et meget vigtigt område. Det var langt fra oplagt, at en af industriens mest højlydte kritikere ville have så åben en tilgang til at samarbejde med os. Vi ser frem til sammen med Magnus at realisere vores vision om at gøre Bethard til et af de sikreste steder at spille på markedet," siger Bethards stifter og direktør, Erik Skarp, i pressemeddelelsen.

Vil ændre systemet indefra

Magnus Rydevang selv fortæller da også, at han i første omgang ikke var begejstret ved udsigten til at skulle arbejde sammen med en bookmaker.

"Jeg må indrømme, at jeg i begyndelsen var ret tøvende med at hjælpe Bethard, da de rakte ud til mig. Men det gik hurtigt op for mig, at selskabet seriøst gerne vil blive bedre og tage mere ansvar. Jeg ser det her som en stor mulighed for at ændret systemet indefra," siger Magnus Rydevang.

Magnus Rydevang driver det svenske website spelnykter.se, hvor han informerer om spilafhængighed. Det er muligt at booke ham til forelæsning, rådgivning og coaching.

På sociale medier er flere brugere kritiske overfor samarbejdet, og de stiller sig tvivlende overfor, hvor meget Magnus Rydevang reelt kan udrette hos Bethard. 

BetXpert arbejder på at få en kommentar til historien fra Bethard, Magnus Rydeving, Center for Ludomani og Danish Online Gambling Association. 

Disclaimer: Bethard og RakeTech (BetXperts ejer) er forbundet via stifterne Johan Svensson og Erik Skarp, der stiftede begge virksomheder sammen i det, der blev til Gameday Group. Erik Skarp er medlem af bestyrelsen hos RakeTech og CEO hos Bethard. Johan Svensson er medlem af bestyrelsen hos Bethard og CCO hos Raketech. De to virksomheder blev opdelt i 2016 og driver adskilte operationer. RakeTech samarbejder med et par hundrede spiludbydere, hvoraf Bethard er en af dem, mens Bethard arbejder sammen med mange affiliates. Bethard og RakeTech har adresse i den samme kontorbygning på Malta, mens BetXpert drives fra Københavnsområdet.