I begyndelsen af året trådte nye gebyrregler i kraft for kortbetalinger, men ikke alle virksomheder havde styr på de nye regler. Betsafe opkrævede i næsten to måneder et ulovligt kortgebyr, som de nu vil tilbagebetale til alle berørte kunder. 

2,5 procent i kortgebyr var, hvad Betsafe opkrævede på indbetalinger med VISA-kort, hvis man ville have penge ind på sin konto via en kortindbetaling. 

Men fra 1. januar i år var dette ikke længere lovligt. Nye EU-regler trådte i kraft, der skulle sikre, at man som forbruger ikke er dårligere stillet ved en kortbetaling fremfor en bankoverførsel eller anden betalingsmetode. 

Det afholdt dog ikke Betsafe fra at fortsætte med et opkræve et gebyr på indbetalinger med kort. Gebyret fik de først fjernet i slutningen af februar, næsten to måneder efter at de nye regler trådte i kraft. 

"Vi havde nogle tekniske problemer, og det var grunden til, at der kom en forsinkelse på at fjerne kortgebyret," siger Thomas Holm, pressechef hos Betsafe, til BetXpert. 

Nogle gebyrer er okay

Flere virksomheder havde problemer med at leve op til de nye krav om kortgebyrerne, og det er da heller ikke alle gebyrer ved kortbetalinger, der er blevet ulovlige med de nye regler. 

"Det er dog vigtigt at slå fast, at de nye regler ikke omfatter et forbud mod de gebyrer, som en forretning opkræver uafhængigt af betalingsform. De nye regler omfatter for eksempel ikke forbud mod, at der opkræves andre administrationsgebyrer. Det er et forbud mod et kortgebyr," siger Michael Høg Riis, der er kontorchef ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. 

Det betyder, at en virksomhed gerne må tage et administrationsgebyr for betalinger, som gælder for alle former for betalinger. En virksomhed må også godt tage et kortgebyr for betalinger med kort udstedt uden for EU, firmakort og kort der bruger treparts betalingsordning som American Express. 

Men et kortgebyr, bare fordi betalingen er foregået med et kredit- eller debetkort, er ikke lovligt. 

Er man blevet trukket et ulovligt gebyr, så er det ikke kortudstederen, man skal kontakte med sin klage, men den virksomhed hvor man har foretaget betalingen. Man kan også kontakte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med dokumentation for kortgebyret, og så vil de undersøge sagen. 

Berørte kunder får gebyr refunderet

Michael Høg Riis forklarer, at hvis styrelsen bliver bekendt med, at en virksomhed har opkrævet et ulovligt gebyr, så kan de påbyde virksomheden at stoppe med at tage det ulovlige gebyr. Hvis virksomheden ikke efterkommer påbudet, så kan styrelsen sende sagen videre til politiet, hvor det i sidste ende kan blive til et straffesag. 

Kontorchefen ønsker ikke at forholde sig til den konkrete sag med Betsafe, men generelt siger han: 

"Tilbagebetaling af en ulovlig opkrævning er et forhold mellem virksomheden og kunden, og her er jeg bekendt med, at en række virksomheder har tilbagebetalt ulovligt opkrævede gebyrer." 

Og det er netop, hvad Betsafe har tænkt sig at gøre, oplyser Thomas Holm, der tilføjer, at alle kunder, der har henvendt sig til bookmakeren omkring det ulovlige kortgebyr, har fået det refunderet. 

"Jeg har også bedt den relevante afdeling om at sørge for, at alle, der er blevet opkrævet ulovligt gebyr, får gebyret retur," siger pressechefen. 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udstedte i februar en række påbud til 16 virksomheder, der havde opkrævet et ulovligt kortgebyr.

Har du oplevet at blive trukket ulovligt kortgebyr hos Betsafe eller en anden spiludbyder, så del gerne dine erfaringer i kommentarsporet.