Vi har for alvor skudt gang i grussæsonen, og næste stop er Rom. En af de mest fantastiske lokationer på ATP Touren. Klaus F kommer med nye tiltag i jagten på profit via spilforslag og et såkaldt "langskud".

Der bliver kæmpet om den gule førertrøje hen mod Paris, hvor det endelige slag skal slås. Lige nu står kampen mellem fem spillere i form af Alcaraz, Nadal, Djokovic, Tsitsipas og Zverev. Alle - bortset fra Alcaraz - er med i Rom. Spanieren tager et fortjent hvil ovenpå triumfen i Madrid.


Holger Rune var kortvarigt tilbage i Rom efter titlen i München. Her tabte han i kvalifikationen mod bolivianeren Hugo Dellien. En svær kamp, hvor Rune ikke magtede at finde niveauet fra det tyske. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.  

ATP Rom

Det er de store spilleres turnering i den italienske hovedstad, hvor der kun har været én vinder, der ikke har været medlem af Big 4 siden 2004. Det skete i 2017, hvor tyskeren Alexander Zverev vandt. Det handler primært om, at Rom ligger så tæt på årets anden Grand Slam, hvor de bedste helt naturligt topper. Samtidig er det den grusturnering, der via underlag og bolde ligner French Open mest. 

Forsvarende mester er Nadal, der har vundet i Rom ti gange. 

Det er langsomme betingelser i Rom på det smukke anlæg Foro Italico, og når det bliver køligere om aftenen, bliver det endnu mere langsomt. 

De fem bedste i verden på grus

Hvis man medregner nuværende form og historik i store turneringer, så er det de fem følgende spillere, der skal kæmpe om trofæerne i Rom og Paris i de næste 3-4 ugers tid: 

Efter at have set Carlos Alcaraz i Barcelona, hvor han var matchbolde fra at ryge ud mod De Minaur, så gik min overvejelse på, om han egentlig er bedre på hard court kontra grus. Så kom turneringen i Madrid og derefter konklusionen: Alcaraz er et monster, der går ind til French Open som næststørste favorit. En skræmmende udvikling for en mand, der kan alt på en bane. Især hans stopbolde i Madrid var fra en anden planet. Alcaraz har fornuftigt nok trukket sig fra turneringen i Rom og gør klar til French Open. 

Novak Djokovic er langsomt begyndt at finde sit topniveau. Lige i rette tid med French Open rundt om hjørnet. I Madrid spillede Djokovic fremragende. I kvartfinalen mod Hurkacz havde han ikke breakpoint imod sig. I kampen mod Alcaraz vandt han 21 bolde i træk i egen serv, men tabte en helt tæt kamp. 

Serberen har stor støtte i Rom, hvor han altid har været meget populær. Statistikken i Rom er også voldsom: Siden 2014 har Djokovic været i finalen i Rom alle år med undtagelse af 2018, hvor han tabte mod Nadal i semifinalen. 

Rafael Nadal gør, hvad han er bedst til; han stiger langsomt men sikkert i niveau op mod Paris, der begynder om 14 dage. Ti titler i Rom siger også en del om, hvor højt han prioriterer turneringen i den italienske hovedstad. Nadal skal bruge kampe, og han har kun spillet Madrid som led i grussæsonen, derfor forventer jeg en meget motiveret Nadal i den kommende uge. 

Stefanos Tsitsipas har haft nogle udfald i løbet af sæsonen, hvor han skulle have lukket kampene. Det er en evigt tilbagevendende problematik hos grækeren, der også burde have lukket French Open finalen mod Djokovic sidste år. De få mentale procenter gør forskellen på ham og verdenstoppen på grus i min optik.

Hvis Tsitsipas skal gå hele vejen i Rom, skal der skrues op for kynismen. Magter han det, så er han bestemt med i kapløbet om titlen på anlægget Foro Italico. 

Alexander Zverev er specialist i turneringer, hvor han får noget fart foræret via underlaget eller betingelserne generelt. Det var tydeligt i Madrid, hvor han fik farten via højden i den spanske hovedstad og det solrige vejr, og så er tyskeren farlig. Problemet er en tung bane i München, hvor Holger Rune gav ham en afklapsning. Her neutraliseres hans våben betragteligt.  

Zverev har vundet i Rom tidligere, og han er ved at finde niveauet, der bragte ham til en semifinale mod Tsitsipas ved French Open sidste år. Den lange uge i Madrid, hvor han nåede finalen taler dog imod et spilforslag. 

De kan lave overraskelsen i Rom

Jannik Sinner på hjemmebane skal altid tages seriøst. Især efter han i Davis Cup viste, hvordan han evnede at kapitalisere af opbakningen på hjemmefronten. Sinner tabte til Nadal i Rom sidste år i en tæt kamp, og året før slog han Tstisipas. I år har han svinget lige rigeligt meget til min smag, og bruddet med barndomstræneren Piatti sidder altid i baghovedet på mig. Hvis han kan finde sig selv på det røde grus og få skabt en Davis Cup stemning, så kan den unge rødhårede italiener blive farlig.

Hubert Hurkacz løb ind i en bedre version af sig selv i Madrid i sidste uge, da Djokovic ekspederede ham ud af turneringen. Jeg har dog en svaghed for polakken, der tidligere har vist et niveau, der bragte en Masters 1000-titel på CV'et. Selvom grus ikke er yndlingsunderlaget, så kan Hurkacz lave ravage på Foro Italico. Jeg mangler måske noget mere fra Hurkacz på grus til, at jeg vil gå hele vejen og tage et spilforslag på ham. 

Det er et spørgsmål om tid før, Casper Ruud finder sin indre grusspiller frem. Krisen er til at tage og føle på hos nordmanden, men får han først momentum, så er der rigeligt af energi og frustration, der skal forløses. Ruud hører stadigvæk til verdenstoppen på grus, og mens topspillerne har sigte på Paris, så vil Ruud gøre alt, hvad han kan for at ramme et toppunkt på formkurven igen. Vi har dog brændt os rigeligt på norske spilforslag i denne sæson.

Spilforslag til ATP Rom

Jeg begynder at se gode tendenser fra verdens bedste tennisspiller: 

Novak Djokovic til at vinde ATP Rom: Odds 3,85 hos Unibet* 

Jeg synes, en del ting peger i retning af Novak Djokovic:

Formen er opadgående i en grad, der må være meget tilfredsstillende for serberen. Han pressede Alcaraz ud i en tiebreak i tredje sæt i Madrid i semifinalen efter nogle kyniske sejre op til denne kamp. Lige som vi kender Djokovic.

Historikken har næsten Nadal-tendenser: Djokovic har kun én gang siden 2014 tabt før finalen på Foro Italico-anlægget. Det vidner om en ekstrem stabilitet hos serberen.

Spillet er også imod Nadal, der mangler mere p.t. i forhold til Djokovic. Spanieren ender i en tiebreak i tredje sæt mod Goffin og taber klart tredje sæt til Alcaraz. 

Betværdi: 112%

Langskuddet

Her har jeg endnu mere fokus på værdi i mit spilforslag, men det er også mere chancebetonet: 

Alexander Zverev til at vinde ATP Rom: Odds 12,00 hos 888sport*

Jeg kan godt finde omkring 10 procent på Zverev, når han ligger i en halvdel, hvor han er favorit til at gå i finalen sammen med Tsitsipas. Tyskeren slog endelig sin ånde ud i Madrid, hvilket må have givet ham selvtillid. Selvom han spillede en dårlig finale mod Alcaraz, så skal en finale i en Masters 1000 få troen tilbage hos Zverev.

Lodtrækningen er meget taknemmelig, og Zverev skal være mange procent under niveau for ikke at nå semifinalen. Derfra kan alt ske, og selvom jeg er på Djokovic i denne her uge, så er serberen og Nadal ikke uovervindelige længe i samme grad som før. 

Betværdi: 120% 

Følg Klaus F's langskud hos 888sport 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 104
Vundne spil: 20
Tabte spil: 84
Profit: 21,89
Tilbagebetalingsprocent: 121