Efter et veloverstået Wimbledon, så er Klaus F tilbage med de mindre turneringer på ATP-touren. Der er tennis på både grus og græs den kommende uge. Klaus F vil finde spændende spilforslag til disse tre turneringer.

Nogle vil måske mene, at det er højtid for betting, når der står Wimbledon på programmet. I min optik er det i de mindre ATP-250 turneringer, hvor der er de bedste muligheder for at slå markedet. Dem har to af i den kommende uge. Den tredje er en ATP 500 fra Hamburg.

Odds fra Newport, Hamburg og Båstad hos Mr. Green

Det er en lidt underlig mellemsæson, vi træder ind i nu, hvor spillerne afventer hard court-sæsonen i USA. Derfor kommer der nogle spændende uger, hvor de lavere rangerede spiller øjner chancen for succes. 

ATP Newport

En skøn traditionsrig turnering i USA, hvor banerne ligger tæt op af hinanden og kan give et obskur visuelt indtryk. Der er dog noget legendarisk over Newport, der ofte har været ganske godt besøgt, selvom den ligger på et usædvanligt tidspunkt i tenniskalenderen.  Det er den helt old school græsturnering med glatte baner, hvor boldene ikke hopper meget. Spillere som Lleyton Hewitt og John Isner har vundet turneringen. I 2015 vandt Rajeev Ram til vanvittige odds 150.

De store servekanoners paradis

Servemaskinerne får en uge mere på græs i Newport, og så er det slut for 2021 med det grønne underlag. 

Sam Querrey er favorit i det amerikanske. Han gjorde en fin figur på græs i Europa i år. Han har dog ikke spillet Newport i seks år, og han har ikke været forbi 2. runde siden 2009, hvor han nåede finalen. Min fornemmelse er, at han tager en slapper i denne her uge, inden det går løs på hard court. Jeg kan ikke se værdi nok til et spilforslag på ham.

Alexander Bublik kunne også godt være typen, der ikke gik all in i denne uge. Russeren har spillet rigtig meget tennis på det seneste, og i ATP 250-turneringer kan hans motivation være yderst suspekt. Han er dog førsteseedet og har en pæn lodtrækning. Bublik forsvarer også en finaleplads fra 2019. Han er dog ikke normalt typen, jeg vil spille ugen efter en Grand Slam. Der er ikke nok russisk værdi til et spilforslag. 

Vasek Pospisil ser interessant ud. Canadieren elsker græs og bør øjne sin chance i en uge, hvor de store spillere måske ikke giver 100 procent. Han har en god lodtrækning. Han var i kvartfinalen i Newport i 2018. Hvis han kan gentage sit niveau fra de seneste uger, så kunne han godt have en god chance. Den store serv skal også være et våben her. Hans odds er en overvejelse værd. 

Steve Johnson har i længere tid haft en spillemæssig krise, men amerikaneren fandt melodien ved Wimbledon og spillede et par gode kampe. Johnson vandt Newport i 2018. Hvis han kan få serven i gang, så kan han gentage den succes. Hans odds ser også en kende attraktivt ud.

Et par spændende outsidere

Jack Sock har langsomt genfundet formen i USA. Han har to semifinaler fra Newport. Den tidligere Wimbledon-vinder i double kan bestemt håndtere græs, og han kunne godt lave noget rav i lodtrækningen i denne her uge. Sock har også en fin åbning i sin lodtrækning. 

Peter Gojowczyk er en spændende spiller på græs, og han elsker underlag, hvor der er lavt opspring. Tyskeren har det med at finde sit topniveau i en ATP 250 engang imellem og så pløje igennem en lodtrækning. Det er dog et stykke tid siden nu, men han er værd at holde øje med. 

Bernabe Zapata Mirales klinger ikke af græs. Spanieren er dog glad for hurtige underlag og var i 2. runde i Wimbledon. Han var især imponerende i kvalifikationen. Kun et nederlag i fem sæt mod Garin stoppede den unge spiller. Hans odds er spændende højt i Newport. 

Spilforslag ATP Newport

Jeg går med en spiller på hjemmebane i denne her uge.

Steve Johnson til at vinde ATP Newport: Odds 15 hos Bet365*

Jeg kan godt lide, at Johnson har vundet her før. Det viser, at han godt kan finde motivationen, selvom turneringen ligger lige efter Wimbledon. Han har dog en udfordrende lodtrækning med Kudla i første runde, hvor han er underdog. Men kommer han forbi den, så er lodtrækningen åben. 

Johnson imponerede mig ved Wimbledon, hvor han burde have slået Taylor Fritz i 2. runde men tabte i fem sæt. Hvis han fortsætter den form, så kan han gå langt på græsset i USA.

ATP Hamburg 

En fantastisk turnering i nordtyskland som mange danskere tager til. Turneringen er gået fra en ATP 1000 til en ATP 500, hvilket naturligvis har devalueret dens betydning. Førhen var den opvarmning til French Open, og spillere som Nadal og Federer har vundet den. Vi har dog et ganske fornuftigt felt i den kommende uge i det tyske. 

Den store græske stjerne og alle de andre 

Det er næsten en fornærmelse mod feltet, at Stefanos Tsitsipas er så stor favorit i denne her uge i ATP Hamburg. Grækeren er et niveau foran resten af spillerne på grus, men markedet har ikke skelet meget til, at han kunne nedprioritere turneringen. Tsitsipas har spillet en lang sæson på grus kulminerende med et smertefuldt nederlag til Novak Djokovic i French Open-finalen. Han røg i 1. runde ved Wimbledon. I min optik forbereder han sig til hard court-sæsonen i USA, hvorfor vi skal ud i et spot imod hans lave odds som turneringsvinder. 

De gamle travere på grus

Pablo Carreno-Busta er rutinen selv på det røde underlag. Han har kun spillet fire kampe siden French Open, så han bør være udhvilet. Præstationerne i Hamburg har været solide fra spanierens side, der har været i henholdsvis semi- og kvartfinale i 2019 og 2018. Hans lodtrækning er fremragende. Der kunne godt ligge et spilforslag i horisonten på spansk succes i Hamburg. 

Federico Delbonis fik sit gennembrud ved denne turnering, men samtidig også det mest hjerteskærende nederlag. Det var i 2013, hvor han var én flugtning ved nettet fra trofæet. Han tabte dog finalen mod Fognini, men han har slået Roger Federer her. Argentineren viste i Rom i år, at han stadig skal regnes med som en aspirant til grustitler. 

Albert Ramos-Vinolas er en spansk gruslegende. Med en ATP-titel i bagagen fra i år er den aldrende spanier blandt de mest formstærke på grus. Ramos er en ukuelig rebelsk fighter, der aldrig smider håndklædet i ringen. Han ligger dog både til Delbonis og Busta inden en finale, hvorfor det er svært at finde værdi nok til et spilforslag. 

Kan hjemmebanen gøre udslaget

Philipp Kohlschreiber kunne sige farvel i Hamburg, da han har gået med tanken om at stoppe karrieren. Han har længe ikke været relevant, når der tales om titler, men ved French Open og i Halle, så vi noget af den gamle Kohlschreiber. Han har dog tabt i 1. runde i Hamburg de seneste tre år, så det er en udfordring at finde værdi på tyskeren. 

Jan Lennart-Struff har spillet på grus til at gå langt. Han kæmper dog med nerver på hjemmebane, så det er aldrig blevet til det helt store for Struff. Det ser jeg desværre ikke ændre sig i år. Selvom Struff har det store spil og serven, så ender han altid med at smide sejren på en eller anden måde. 

Spilforslag til ATP Hamburg

Jeg går imod Tsitsipas, og det gør jeg med en spiller, der holder stabilt højt niveau på grus.

Pablo Carreno-Busta til at vinde ATP Hamburg: Odds 7 hos Bet365*

Busta har en fremragende lodtrækning, hvor han burde stå i en semifinale uden de helt store problemer. Spanieren har spillet solidt i Hamburg i 2018 og 2019, hvor han kunne have gået hele vejen, hvis marginalerne havde været på hans side.

Normalt ville hans odds være i den lavere ende, men Tsitsipas trækker det op med hans voldsomt lave odds. Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan en spiller kan stå i odds 1.57 i en turnering som denne. Dette spil er derfor både på Busta, men også imod det fornærmende lave odds på Tsitsipas.

 Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365


ATP Båstad 

En fantastisk sommerturnering i det svenske, der flere gange er kåret som årets ATP-turnering. Spillerne nyder de flotte omgivelser i den svenske sommerby, og nogle indtager også nattelivet med stor glæde. Det gør turneringen lidt mere uforudsigelig, da mange af deltagerne ofte kommer for at få del i glæderne uden for banen. Grusset er langsomt og vind kan være en faktor, da turneringen afholdes tæt på en kyst.

Stærk trio i det svenske

Selvom det er en ATP 250, så ser lodtrækningen utrolig spændende ud. Norske Casper Ruud spiller i sit naboland, og nordmanden har været brutal i år. Han har desuden udvist en stabilitet, der kommer fra en stærk disciplin. Ruud kunne sagtens fortsætte i Båstad. Han er førsteseedet, men hans odds er også justeret efter den respekt, Ruud nyder i markedet. Derfor er jeg skeptisk i forhold til spilforslag på ham. 

Christian Garin har også topniveauet på grus til at gå hele vejen. Chileneren har vundet en titel i år, og han spillede både godt ved French Open og Wimbledon. Jeg kunne godt se, at Garin ville holde en mental pause i denne her uge og nyde Båstad fra andre sider end tennisbanen. Derfor holder jeg mig fra ham. 

Lorenzo Musetti er det nye italienske stjerneskud på himlen. Musetti har haft en græssæson, hvor han kunne hvile ud, da det underlag slet ikke ligger til ham. Han havde Djokovic i torvene i French Open med en 2-0-føring i sæt, så han er måske den i feltet med det højeste topniveau. Kan han omstille sig fra den største scene af dem alle til en hyggelig svensk turnering? Hvis ja, så bør han overvejes i forhold til et spilforslag. 

Italienske udfordrere

Det er et lotteri om Fabio Fognini er motiveret til en turnering. Vi skal dog ikke længere tilbage end til 2018, hvor han vandt Båstad. Derfor skal man holde øje med den flamboyante italiener i denne her uge. Men jeg kan ikke få mig selv til at smide nogle lire efter en mand som Fognini. Dertil er hans odds for lavt. 

Marco Cecchinato kunne godt drille feltet i denne her uge. Han har vist takter under grussæsonen, der gav associationer til 2018, hvor han nåede French Open-semifinalen. 

Holger Rune i Sverige

Rune har heldigvis ladet ketcheren tale det sidste stykke tid efter nogle uheldige episoder. Han spiller indimellem nogle fremragende kampe, men så taber han også som storfavorit. Og han kommer også i problemer i kampe, han bør vinde let. Det efterlader en med et indtryk af en spiller, der ikke har fundet roen i sit spil endnu. Så hjælper det heller ikke, at han har Casper Ruud i 2. runde, hvis han slår Radu Albot i første runde.

Spilforslag til ATP Båstad

Jeg satser på, at en ung italiener har haft nok hvile til et stort run i Båstad.

Lorenzo Musetti til at vinde ATP Båstad: Odds 7 hos Bet365*

Jeg kan ikke ignorere, at denne her unge mand var oppe 2-0 i sæt mod Novak Djokovic ved French Open. Han fulgte op på en fremragende grussæson med denne meritterende kamp. For mig virker Musetti som typen, der let finder sult for at præstere. Det er en vigtig parameter i disse her mindre turneringer, hvor motivationen spiller en afgørende rolle.

Lodtrækningen er ikke gunstig for Musetti, men kommer han forbi Ruud i kvartfinalen, så har jeg svært ved at se, hvem der skal stoppe den karismatiske italiener. 

Regnskab:
Spil i alt: 52
Vundne spil: 11
Tabte spil: 41
Profit: 21,98
Tilbagebetalingsprocent: 142