Vi skruer op for alvoren, når spillerne ankommer til den første Masters 1000 på hard court i 2022. Holger Rune virker stadigvæk i krise, og russiske Medvedev er for alvor tilbage. Klaus F leder efter værdifulde spilforslag i et stort marked. 

Den sidste uge har vist, at russiske spillere har fundet ud af at lukrere på udelukkelsen fra Wimbledon. De har ikke haft samme hårde program som de andre spillere. Rublev nåede semifinalen i Washington, mens Medvedev vandt titlen i Los Cabos. 


Set med danske briller skal vi have Holger Rune i gang igen. Der var fremskridt at spore i sidste uge med én sejr i Washington, og en tæt kamp mod JJ Wolf i ulidelige betingelser. Danskeren er desværre ikke blevet skånet i forhold til lodtrækningen. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Montreal 

Montreal og Toronto bytter imellem at være værtsby for denne store Masters 1000 i Canada. ATP Montreal er ikke blevet afholdt siden 2019, hvor Nadal smadrede Medvedev i finalen.

Desværre er spanieren ikke med i år. Det samme gælder Djokovic og Federer. Det gør Andy Murray til det eneste medlem af det gamle Big 4, der deltager i denne uge. 

Montreal betragtes som hurtigere end Toronto, og den kommende uge byder heldigvis ikke på samme umenneskelige temperaturer som i Washington, men 25-27 grader som det varmeste. 

Russisk genrejsning

Både Daniil Medvedev og Andrey Rublev spiller normalt godt på denne tid af sæsonen, hvor de også har haft deres bedste resultater. Det fik de også cementeret i sidste uge med henholdsvis en titel og en finaleplads. Desværre er det også noteret af markedet, hvorfor det bliver en udfordring at få klemt noget værdi ud af de to spillere, der rækker til et spilforslag. 

Medvedev havde sit gennembrud i 2019, da han slog stort set alle i løbet af den hard court-sæson. Nu er russeren fuldt opladet og har fået en passende pause. Det gør ham i min optik til favorit her i Montreal, men også til at vinde US Open. Siden pandemipausen har Medvedev 91 sejre på hard court, hvilket svarer til, at han har vundet 84,3 procent af sine kampe på underlaget. 

Lodtrækningen er dog horribel for Medvedev ved ATP Montreal. Han kan løbe ind i Nick Kyrgios i anden runde, og i en eventuel kvartfinale kan polakken Hurkacz vente. En spiller, der har skabt store problemer for Medvedev før. 

Rublev har stadigvæk ikke overbevist mig. En semifinale i Washington er flot, men et klart nederlag i semifinalen til Nishioka skal vække bekymring i Rublev-lejren. 

Et spilforslag er helt udelukket i forhold til Rublev, men Medvedev kan overvejes, selvom lodtrækningen er en udfordring. 

Holger Rune skal bevare fokus

Jeg har aldrig lagt skjul på, at danskerens mentale styrke er hans største aktiv i min bog. Det er dog bekymrende at læse, hvordan han lægger sig ud med modspillere, og nu også har lagt sig lidt ud med medierne. Det er unødvendigt at bruge energi på den slags. Rune havde også problemer med attituden mod Wolf. Hvis det eskalerer yderligere, så må det blive en hæmsko på banen for den talentfulde dansker. 

Ser man på hans statistik på hard court, så er der rigeligt at arbejde med. Han har to sejre på udendørs hard court i karrieren på ATP-niveau. Det skyldes primært hans alder, men han har ikke bevist noget endnu. En stærk kvalifikation til US Open sidste år og et sæt mod Novak Djokovic i første runde viser dog, at der er et stort potentiale ligesom på alle andre underlag. 

Der skal dog i bedste Wozniacki-stil fokuseres på én kamp ad gangen, da de første runder kan byde på Matteo Berrettini og Jannik Sinner. Førstnævnte tog Rune dog sæt fra tidligere på året. Han lægger dog ud mod Fabio Fognini, så hvis man er til drama og udskejelser verbalt såsom fysisk, bør man nok tænde sit TV til kampstart. 

Markedet er dog blevet lidt skeptisk i forhold til Rune, og i sidste kamp mod Wolf gik han fra 1.66-favorit til over odds 2 ved kampstart nogle steder. Det var dog formentlig betingelserne med varme og luftfugtighed i Washington, der var stor skyld i denne oddsstigning. 

De formstærke og farlige

Nick Kyrgios tog titlen i Washington, og australieren skal tages seriøst nu. Han har imod manges forventninger fulgt op på sin succes ved Wimbledon. Der venter dog som tidligere nævnt et brag en kamp mod Medvedev i anden runde, hvis Kyrgios kommer forbi Baez. For begge favoritter er det en mareridtslodtrækning.

Jannik Sinner vandt turneringen i Umag for to uger siden og slog selveste Carlos Alcaraz i finalen. Sinner er normalt en maskine på hard court med hans ubarmhjertige grundslag fra begge sider, hvilket godt kan gøre ham interessant i forhold til et spilforslag i Montreal. 

Carlos Alcaraz skal normalt have en kategori for sig selv i en artikel, men jeg har mistet lidt tiltro til spanieren på det seneste. To finalenederlag i træk på grus kan give hans træner Juan Carlos Ferrero et ekstra sæt panderynker. Ironisk nok har han været bedst på hard court i denne her sæson, og han er også den næststørste favorit efter Medvedev i Montreal. 

Roberto Bautista Agut har lige vundet en titel på grus. Han er dog bedst spillende på hard court og en af de få spillere med en overlegen h2h (indbyrdes opgør) mod Medvedev. Agut har slået Medvedev fire gange og kun tabt én gang til verdensetteren. 

Matteo Berrettini var i storform, da han ankom til Wimbledon med to titler på græs. Han fik konstateret Covid-19 og måtte udgå. Hjerteskærende for den karismatiske italiener. Han rejste sig i Gstaad for nogle uger siden og var én tiebreak fra titlen, men måtte kapitulere mod Casper Ruud i finalen. 

Normalt vil folk ikke give Casper Ruud store chancer på hard court, men vi skal ikke længere tilbage end marts måned, hvor han stod i sin første Masters 1000 finale i Miami. Nordmanden har aflivet myten om, at han kun kan spille på grus som en vis Nick Kyrgios flere gange har antydet.

Spilforslag fra ATP Montreal

Jeg går med verdens bedste spiller på hard court de sidste par sæsoner med dette spilforslag: 

Daniil Medvedev til at vinde ATP Montreal: Odds 3,60 hos Bet365*

Argumenterne giver næsten sig selv i forhold til historikken på hard court og nuværende form. Og så kan jeg også godt lide det faktum, at Medvedev har haft en længere pause og bør være sulten. Det var i hvert fald det, vi så i Los Cabos. 

Lodtrækningen er det helt store minus, men dykker man ned i nuancerne, så er der positive takter. Kyrgios kunne nemt trække sig, da australieren har en skrøbelig fysik og sjældent præsterer to uger i træk. Wimbledon som undtagelse. Ligesom markedet finder jeg det generelt mindre sandsynligt, at Kyrgios også kører på med topniveau i denne her uge. 

Hurkacz, der er den anden trussel før en semifinale, har skuffet på det seneste med tidlig Wimbledon-exit og nederlag til Ruusuvuori i Washington i sidste uge. Han kunne sagtens tabe inden en eventuel kvartfinale mod Medvedev.

Alt i alt er lodtrækningen til at tale med, og kommer Medvedev først forbi disse spillere, så har jeg svært ved at se nogle stoppe ham. 

Betværdi: 108%


Langskud til ATP Washington

Jeg håber ikke, at dette spilforslag ender som en græsk tragedie: 

Stefanos Tsitsipas til at vinde ATP Montreal: Odds 16,00 hos Mr Green*

Det er indiskutabelt at græske Tsitsipas har potentialet på hard court til at gå hele vejen. Det er dog et stykke tid siden, at han har præsteret på den helt høje klinge, og derfor får vi også dette høje odds. 

Sidste gang vi så Tsitsipas ramme sit topniveau på hard court var ved Australian Open, hvor han kun blev stoppet af Medvedev i semifinalen. Rammer han det niveau igen, så skal han være blandt favoritterne i Montreal. 

Lodtrækningen er relativt tiltalende, og jeg ser først store problemer i en kvartfinale mod enten Berrettini eller Sinner. Sidstnævnte satte han fuldstændig på plads i Melbourne tidligere på året. 

Betværdi: 112%


Følg Klaus F's spilforslag hos Mr Green


Ugens tennisbetting råd

Et nyt indslag fra min side, hvor jeg betragter nogle trends i markedet eller generelle åbninger hos bookmakerne, der kan udnyttes af spillerne.

Vinderodds i tennis: 

Hvis man har en meget stor favorit i den ende ene af lodtrækningen (f.eks. Medvedev i Los Cabos i odds 1.50 på Bet365*), så kan man overveje at vælge each way varianten på en spiller i modsatte halvdel. Det betyder, at man både spiller den pågældende spiller som vinder til odds 10, men også odds 5,5 til at nå finalen (hvis each way hedder 1/2 er det udregningen). 

Udregning som følger: (10-1)/2 = 4,5 + 1 = 5,5 

Det kan være en fordel i en turnering, hvor det er svært at se forbi en gigantisk favorit i den ene halvdel. Det kan udnyttes ved at kigge imod modsatte halvdel, hvor de andre spilleres odds er skruet højt op grundet det lave odds på den store favorit. Og så er der gevinst bare ved at nå finalen, og en turneringssejr vil være en ekstra bonus. 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 133
Vundne spil: 22
Tabte spil: 111
Profit: -1,39
Tilbagebetalingsprocent: 99