18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

ATP Tour

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre

ATP-tennis sæsonen, løber fra januar til december 2024. Tennis er en af ​​verdens mest populære sportsgrene, med tusinder af fans over hele verden, der følger de store turneringer og de bedste spillere. Vi vil tage et nærmere kig på ATP-touren: 

ATP-Tennis sæsonen

ATP Tour inkluderer ATP Masters 1000, ATP 500-turneringer, ATP 250-turneringer, ATP Finals.

  • ATP 1000-turneringerne er turneringer som Cincinnati Masters, Monte Carlo Masters, Brisbane.
  • ATP-500 turneringerne er turneringer som Dubai, Queens og Hamburg.
  • ATP 250-turneringerne er turneringer som Sofia Open, Antalya Open, Open Sud de France (ATP Montpellier) og Eastbourne.

Over hele sæsonen spiller spillere turneringer og samler point til deres ATP-rangliste. Pointene tæller med i bestemmelsen af ​​spillernes rangering og kvalifikation til Grand Slam-turneringer og andre større ATP Tour-begivenheder. Sæsonen slutter med ATP Finals, hvor de bedste spillere i verden mødes og kæmper om titlen som verdens bedste spiller.

I alt er der omkring 50 ATP Tour-turneringer, der tæller med i sæsonen, med Grand Slam-turneringerne som de vigtigste begivenheder. ATP-tennis sæsonen er en spændende tid for fans og spillere, da det giver mulighed for at se nogle af de bedste spillere i aktion og for spillere at bevise deres evner på den store scene.

Grand Slam-turneringerne hører ikke til ATP-touren og er de fire største og mest prestigefyldte turneringer i verden: Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open. Udover Grand Slam-turneringerne er der også en række ATP Tour-turneringer, der tæller med i spillerne rangliste.

De største danske tennisspillere i historien

De største danske tennisspillere i historien:

  • Caroline Wozniacki opnåede at blive verdens nummer 1 og vandt Australian Open i 2018.
  • Frederik Løchte Nielsen vinder af Wimbledons doubleturnering 2012. 
  • Kenneth Carlsen vinder af tre ATP-titler og oppe som nummer 41 (1993)
  • Kurt Nielsen med to finaler ved Wimbledon i hhv. 1953 og 1955.
  • Denne liste er ikke komplet uden Holger Rune. Danskeren er historisk højt placeret på verdensranglisten, har allerede vundet en Masters 1000 og været i tre kvartfinaler i Grand Slams.

Den unge dansker er i øjeblikket placeret på en 4. plads på ATP-ranglisten og er allerede i verdenstoppen. Sørg for at se Holger Rune næste turnering, som vi opdaterer før enhver stor turnering. Husk også at du kan se gratis Holger Rune livestream til hans kampe. 

ATP 2024 turneringsoversigt

ATP-sæsonen begynder i januar og kulminerer med ATP-finalerne i slutningen af året i november.  

Hvad står ATP for tennis?

ATP står for "Association of Tennis Professionals" på engelsk, og oversættes til dansk som "Foreningen af Tennis professionelle"

Kommentarer

Feedback