Landstræner Nikolaj Jacobsen og håndboldherrerne er klar til jagte nye triumfer, når det går løs ved EM håndbold i Tyskland frem til den 28. januar. Det stjernebesatte danske landshold er favorit til at vinde EM-guldet og her kan du få det fulde overblik over markedets bedste odds på Danmarks håndbold EM. 

Odds på Danmark ved EM håndbold

Danmark har vundet tre VM håndbold i træk, men har haft det svært ved EM. Ikke siden 2012 er Danmark strøget til tops ved EM. Sverige er regerende europamester efter en nervepirrende finale mod Spanien for to år siden efter Danmark ramte en kollektiv offday mod Spanien i semifinalen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kommer med en stærk dansk trup og bookmakerne har sat Danmark helt forrest som klar favorit til EM-guldet. 

Det danske håndboldlandshold mangler stadig at spille fem kampe ved EM – først og fremmest kampen fredag aften mod svensken, som danskerne har haft utallige hårde opgør mod.

Slutresultatet ved EM er dog tilsyneladende givet på forhånd: Gidsel, Landin, Pytlick, Hansen, Nielsen og de andre stjerner ender med guldmedaljerne om halsen – det vurderer oddsætterne hos Danske Spil*, som aldrig før har været så sikre på et så tidligt tidspunkt i turneringen.

”Det danske landshold er simpelthen så stærkt kørende, at sandsynligheden for danske guldmedaljer er større end sandsynligheden for, at et hvilket som helst af de 11 øvrige hold vinder turneringen. Og det er faktisk historisk, for vi det har vi aldrig før kunnet sige så tidligt i en slutrunde, hvor der stadig er så mange hold med, og så meget, der endnu ikke er afgjort” fortæller Mads Mortensen, der er oddssætter og håndboldekspert hos Danske Spil*.

Der er stadig 6 hold tilbage ved EM, og de kan alle stadig nå at vinde turneringen, men hos Danske Spil* vurderer man alligevel, at Danmark har lagt svellerne solidt i jorden og buldrer sikkert afsted mod guldet.

”Det danske hold er klart turneringens bedste. Det gælder, når man ser på de syv, der starter inde, men også – og måske især – når man tager bredden af truppen med i betragtning. Tag nu målmandsposten, som jo er så vigtig i håndbold: Niklas Landin har præsteret næstflest redninger af alle turneringens målmænd, og samtidigt er der kun fire målmænd, der har en højere redningsprocent end ham – og en af dem er Emil Nielsen,” siger Mads Mortensen.

Udover en mur bagtil har det danske hold en sprudlende offensiv med bl.a. Mathias Gidsel. Den elegante dansker har indtil nu 27 mål (i øvrigt uden straffekast) og 19 assist i turneringen.

BetXpert har fundet markedets bedste odds på Danmarks håndbold EM. Se vinderodds og specials for de danske håndboldherrer. Her får du de bedste odds på Danmarks som vinder EM i herrehåndbold. 

Vinder Højeste odds Bookmaker
Danmark vinder EM-guld 2,10
Danmark når til finalen 1,35
Danmark bliver det bedste nordiske hold 1,50
Matias Gidsel bliver EM-topscorer 7,00
Simon Pytlick bliver EM-topscorer 12,00
Mikkel Hansen bliver EM-topscorer 13,00
Nicklas Landin bliver EM All-star team målmand 5,50

Foto:  Tobias SCHWARZ / AFP  

Danmark odds ved håndbold EM

Specials Højeste odds
Danmark vinder medalje (1.-3.) 1,20
Danmark kommer i EM-finalen 1,35
Danmark kommer IKKE i EM-finalen 2,75
Danmark får IKKE medaljer ved EM 3,75
Danmark bliver nummer 4 ved EM 4,00
Danmark kommer ikke til semifinalerne 6,00
Danmark får bronze 7,50
Danmark bliver det bedste nordiske land ved EM 2022 1,50

Danmarks chancer ved håndbold EM

Danmark kommer ind til EM-turneringen som tredobbelte VM-vindere, og går vi igennem den danske EM-trup, så er den skræmmende stærk med rutinerede profiler. 

På målmandsposten skal vi fremhæve Niklas Landin, der kan gøre hele forskellen og hive de vigtige re dninger frem i de afgørende sekvenser.

Derudover skal Mikkel Hansen som altid nævnes. Han er altafgørende for det danske angrebsspil, hvor han både er farlig selv og uhyggelig i assist-spillet.

Den helt store åbenbaring for det danske landshold har været Mathias Gidsel. De andre lande har vanskeligt ved at holde styr på den hurtige Gidsel, og kan han drive gæk med dem som ved VM og OL, så spår jeg gode danske vinderchancer ved EM. Gidsel har noget fandenivoldskhed, som sjældent er set større på et dansk landshold.

På trods af Danmark ikke har vundet EM i de seneste fem forsøg kommer man ikke udenom stor dansk favoritværdighed forud for slutrunden. TV2 har taget de rød-hvide briller og markedsfører slutrunden med ’hvem vinder sølv’.

Bredden hos Danmark er uforlignelig og flere eksperter har leget med tanken, at Danmark ville kunne stille to hold, der begge ville kunne gå i finaleweekenden. Landstræner Nikolaj Jacobsen har luksusproblemer og har måtte vælge et væld af talent og profiler fra.

På trods af den store bredde har Nikolaj Jacobsen dog tidligere haft tendens til at spille meget smalt og trække store veksler på de bærende profiler. I et tætpakket og komprimeret EM med hele ni kampe til de fire bedste landshold bliver det vigtigt at få aktiveret og udnyttet bredden, så ressourcerne er intakte, når det hele spidser til i slutspillet.

Mange af de danske profiler har haft en stor sæson for deres respektive klubhold. Således er Danmark højt repræsenteret på diverse topscorerlister ligesom keeperne Niklas Landin og Emil Nielsen begge har demonstreret frygtindgydende højt niveau gennem sæsonen.Dankmark EM håndbold

Spiller for spiller er Danmark i særklasse, og det er vel ret beset kun højrefløj, hvor Danmark ikke har decideret verdensklasse. Samtidig er danskernes værktøjskasse dyb og man har utallige gange vist, at man er taktisk velfunderet og har løsninger på modstandernes udspil. Danmark har med stor succes gennemført generationsskifte og både Mathias Gidsel samt Simon Pytlick blev i deres slutrundedebut kåret til turneringens MVP.

Oddset på Danmark som europamester er historisk lavt, men det er muligvis også det bedste hold, man nogensinde har mønstret.

Du kan læse BetXperts odds til EM i herrehåndbold her.

Bookmakere kampagne på Danmarks håndbold EM 2024

Hent et freebet på 50 kroner hos Cashpoint* til EM 2024: Du kan få et freebet på 50 kroner hos Cashpoint* ved først at placere et væddemål på 50 kroner på EM i håndbold. Se mere om Cashpoints kampagnetilbud her.

Danmark i slutspillet

Går Danmark videre fra gruppe II står vi overfor en semifinale, og alt afhængigt af resultatet på den kamp, så er det en finale eller bronzekamp der venter. Der er bronzekamp og finale søndag den 28. januar.

Ofte stillede spørgsmål om Danmark ved EM håndbold

Hvor mange gange har Danmark vundet EM i håndbold?

Danmark vandt EM i håndbold for herrer for første gang i 2008.

Hvornår spiller Danmark næste kamp ved EM i herrehåndbold?

Danmark spiller mod Tyskland i EM i herrehåndbold semifinalen fredag den 26. januar kl. 20.30.