Et politisk flertal vil sætte et loft over bookmakernes bonusser, således at spiludbydere ikke længere kan lokke med for høje bonusser.
 
Det skal være slut med vilde oprettelsesbonusser, hvor bookmakere giver nye kunder bonusser helt op til 10.000 kroner. Disse bonusser lokker nemlig problemspillere unødigt og fastholder dem i et usundt spilleforhold. Det slog skatteordførerne for henholdsvis Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet fast i en kronik i Avisen Danmark i forrige uge.
 
Konkret foreslog Jesper Petersen (S), at der skal indføres et loft på 1.000 kroner, og det møder støtte fra Enhedslisten og delvis støtte fra SF.
 

"I dag er der nogle spillefirmaer, der tilbyder 10.000 kroner i bonusser og VIP-programmer med rejser for at holde på kunder, hvor nogle af dem spiller for meget og i stedet burde have hjælp til at spille noget mindre," siger Jesper Petersen, til DR  og tilføjer:

"Og derfor skal vi have et loft over bonusser, som man ved er noget af det, der lokker flere til at spille for meget."

SF: Uambitiøst med loft på 1.000 kr

Mens der umiddelbart er enighed om, at der skal reguleres på bonusområdet, så er der uenighed om, hvor meget der skal reguleres. Socialdemokratiets loft på 1.000 kroner er ikke nok, mener SF.

"Vi ved, at bonusserne målrettes mod personer, der har fundet styrke til ikke at spille længere. Et loft kan være fint nok, men det er uambitiøst at sætte det så højt. Vi ser gerne, at det bliver afskaffet helt" siger skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen til DR.

Enhedslisten støtter op om loftet på 1.000 kroner, men efterspørger også større gennemsigtighed i gennemspilskravene, mens Dansk Folkeparti ikke har lagt sig fast på et beløb, men blot bemærker, at de mener, der skal reguleres mere på området, end der i forvejen bliver gjort.

Jesper Petersen frygter dog, at en afskaffelse af bonusser vil gøre, at bookmakerne søger væk fra det danske licensmarked, og at man så ender i en situation som før 2012, hvor markedet ikke var reguleret.

Center for Ludomani: Bonusser skal ikke fjernes helt

Forslaget fra S og DF vækker glæde hos en række aktører - ikke mindst hos Michael Jørsel, der er leder af Center for Ludomani. Han hilser forslaget velkommen, men frygter også konsekvenserne ved at forbyde spiludbydere at bruge bonusser. 

"Hvis man fjerne bonusserne helt, så er der en risiko for, at selskaberne vil forlade Danmark og i stedet sælge deres spil til danskerne fra udenlandske servere," siger Michael Bay Jørsel til DR

Bookmakerne støtter op om mere regulering

De første reaktioner fra bookmakerne viser, at de er klar til at tilpasse sig efter skærpede regler på området. Unibets pressechef, Per Marxen har udtalt sig i positive vendinger om tiltaget, og hos Danske Spil* er der generel tilfredshed med, at der nu snakkes om bonusloft blandt politikkerne.

CSR-direktør Stine Hove Marsling kvitterer for en udvikling, hun "har efterspurgt i årevis", men hun ønsker dog som SF at gå skridtet videre og ideelt set helt forbyde bonusser.

Det var oprindeligt planen, at regeringen ville indkalde Folketingets partier til en evaluering af liberaliseringen af spillemarkedet i efteråret 2017, men disse drøftelser er blevet udskudt og forventes afviklet i løbet af dette forår.

Ifølge tal fra SFI lider cirka 10.000 danskere af spilafhængighed, mens cirka 125.000 har et problematisk forhold til pengespil.