Få dage efter at Danske Spil* annoncerede fødslen af Youbet, sprænger bookmakeren en om muligt endnu større bombe: I løbet af foråret vil Danske Spil* operere både online og landbaseret på det polske marked på lige fod med de lokale bookmakere STS, Professional og Totolek. 

Indtil for få år siden havde Danske Spil* monopol på det danske spillemarked, men efter liberaliseringen af spilleloven i 2012 har Danske Spil* løbende måttet afgive en stor del af markedet til udenlandske bookmakere, som især online giver den danske spiludbyder kamp til stregen.

Derfor har Danske Spil* noget overraskende offentliggjort, at bookmakeren udvider og i slutningen af foråret vil lancere både online og landbaseret betting på det polske marked, som de senere år har oplevet et stort opsving.

I 00'erne og starten af dette årti gjorde rigid lovgivning og en høj beskatning det nærmest umuligt at være bookmaker i landet øst for Tyskland, men siden den polske regering i efteråret 2014 løsnede kravene, er bettingbranchen blomstret, og flere nationale og internationale bookmakere er skudt frem.

Og det er altså en del af den kage, Danske Spil* vil forsøge at få fingrene i.

"Det er en kæmpe satsning for os, men med den fremgang der har været på det polske marked, var det en no-brainer. Og timingen kunne ikke være bedre her op til VM i fodbold, hvor det polske landshold ser stærke ud - hvilket vi selv fik at mærke i VM-kvalifikationspuljen", siger pressechef Marie Grabow Westergaard til BetXpert.

Marie Grabow Westergaard ønsker ikke at løfte hele sløret for, hvordan den store satsning kommer til at udforme sig, men sikkert er det, at polske spillere både vil kunne finde odds fra Danske Spil* online og i polske kiosker, ligesom det er planen, at en række væddemålsbutikker vil blive etableret på strategisk vigtige steder i de store byer under den danske udbyders navn.

Gdanske Spil

Det ligger i øvrigt endnu ikke fast, hvilket navn den danske bookmaker vil benytte på polsk jord. Sikkert er det, at det ikke bliver "Danske Spil*", da det primært har givet negativ feedback fra polske prøvepersoner. I stedet er Gry Polskie, som frit oversat betyder "Polske Spil", en mulighed sammen med Marie Grabow Westergaards personlige favorit: Gdanske Spil.

Foto: Danske Spil* har helt ekstraordinært givet BetXpert lov til at se de to logoer, der kan blive benyttet i Polen. Det bliver enten det ovenstående eller billedet i toppen af artiklen. 

"Vi er i den afsluttende fase ift. navnet, og det kunne da være lidt sjovt, hvis vi kunne blande vores danske brand med noget lokalt i Polen. Det ville samtidig åbne op for muligheden for et sponsorat af det lokale fodboldhold Lechia Gdansk, som ligger i den bedste polske række. Men det er ikke op til mig, det er ledelsen, der tager den endelige beslutning," siger Marie Grabow Westergaard.

Hun tilføjer, at man er langt i forhandlingerne med flere af de danskere, som til dagligt gør sig i den bedste polske række, Ekstraklasa, uden at hun dog vil komme nærmere ind på, hvem det drejer sig om. Samtidig har man sendt følere ud til Caroline Wozniacki, som med sine polske rødder kan være en oplagt døråbner til det polske marked for den danske spiludbyder.

I skrivende stund tørner fem danskere ud for polske fodboldklubber: Nicolai Brock-Madsen (KS Cracovia), Morten "Duncan" Rasmussen (Pogon Szczecin), Christian Gytkjær (Lech Poznan), Mikkel Kirkeskov (Pliast Gliwice) og Frederik Helstrup (Arka Gdynia).