Premier League følger interesseret med i den amerikanske udvikling, hvor NBA og MLB har krævet at få en bid af kagen, såfremt de skal støtte op om en legalisering af bettingmarkedet. Læs det og meget mere i ugens bettingnyheder.

Den engelske fodboldliga, Premier League, støtter op om NBA og MLBs visioner for, hvordan sportsbettingmarkedet kan se ud. De to amerikanske ligaer har nemlig krævet, at de skal have en bid af kagen, hvis det amerikanske spillemarked åbnes op.

NBA og MLB har tidligere krævet 1 % af al omsætning på de lovlige markeder, hvilket eksperter har stillet spørgsmålstegn ved. Senest har de amerikanske atleter også meldt ud, at de har krav til en eventuel åbning af markedet.

Adrian Ford, der er leder af Football DataCo, der ejer rettighederne til Premier League, følger med interesse med i den amerikanske udvikling.

"Vi kan ikke se, hvorfor der skulle være et problem med, at sporten får nogle penge tilbage fra betting," fortæller Ford til ESPN og tilføjer:

"Hvis nogen tjener penge på os, så er der ingen grund til at vi ikke skulle være interesseret i hverken det, eller hvorfor vi ikke skulle være involveret i det kommercielle afkast." 

Højesteret er i gang med at kigge lovene igennem, og det kan betyde, at markedet bliver åbnet. Der ventes at komme en afgørelse i slutningen af juni, men det kan i princippet allerede ske om en uges tid.

Læs mere

Andre nyheder fra uge 16

16/4 Crystal Palace indgår samarbejde med GamblerAware

Crystal Palace har som den første Premier League-klub nogensinde indgået et samarbejde med GamblerAware. Sammen skal de producere reklamer, der skal belyse risici ved gambling. Crystal Palace er sponsoreret af bookmakeren ManBetX.

Læs mere

16/4 Italien introducerer universelt blokeringsprogram

Den italienske regulator, AAMS, har lanceret et universelt blokeringsprogram, der fungerer på den måde, at hvis en person tilmelder sig, bliver vedkommende straks forhindret i at tilgå de licenserede italienske gamblingsites. Før skulle man blokere siderne enkeltvist.

Læs mere (betalingsside)

17/4 Bet365* tilføjer bettingfokuserede kommentatorer 

Bet365* tilbyder nu italienske og spanske kommentatorer til de mest populære livestreams. Snakken vil være fokuseret på livebetting og spilmuligheder. I første omgang altså med fokus på de spanske og italienske markeder. 

Læs mere (betalingsside)

18/4 Spillemyndigheden: Det danske marked er lovligt og trygt

I Spillemyndighedens årsberetning for 2017 gør direktør Birgitte Sand status over det danske spillemarked, som hun kalder "velfungerende, lovligt og trygt". Hun roser i den forbindelse alle markedets aktører for deres bidrag.

Læs mere

18/4 Lottoland fortsætter kampen i Australien

I et desperat forsøg på at undgå at blive bandlyst i Australien har Lottoland tilbudt høje kommissionsrater til kioskerne i landet, således at de står deres side i et eventuelt opgør mod stramninger på spilleområdet. Deres tilbud er noget større end, hvad Australian Lotteries and Newsagents Association ellers har fået tilbudt.

Læs mere (betalingsside)

19/4 LeoVegas* sætter ambitiøst 2020-mål

Den nordiske bookmaker, LeoVegas*, har en ambition om at nå en omsætning på €600 millioner ved udgangen af 2020. Det skal blandt andet ske ved at etablere sig på det britiske marked.

Læs mere (betalingsside)

20/4 Forsvarsspiller får seks års karantæne

Den tidligere Lincoln-forsvarsspiller, Bradley Wood, har fået seks års karantæne og en bøde på £3.725, efter han blev fundet skyldig i at have brudt 25 bettingrelaterede love - ét af disse brud var, at han var med til at påvirke et fodbold-bettingmarked.

Læs mere

21/4 Rekordstor handel på vej i Storbritannien

The Stars Group, der står bag blandt andre PokerStars, er i gang med at købe Sky Betting & Gaming (SBG) for svimlende 4,7 milliarder pund. Handlen ventes at gå igennem i tredje kvartal af 2018, og ifølge ejeren af PokerStars, vil det skabe verdens største online gamingvirksomhed.

Læs mere (betalingsside)