Hvis det amerikanske bettingmarked åbnes, så vil atleterne fra de største sportsligaer, herunder NFL, NBA og MLB, også have indflydelse i beslutningsprocessen. Læs mere om det i ugens bettingnyheder.

Det amerikanske marked kan snart blive åbnet, og det har betydet, at store aktører i de seneste måneder har presset på for at få en bid af kagen, når det åbnes. De mest vokale har været NBA og MLB, der har krævet 1 % af omsætningen, før de vil støtte en legalisering af betting. 

Men står det til atleterne i de største ligaer, NFL, NBA, MLB og NHL, så bliver det ikke kun ligaerne, der skal have en bid af kagen.

"Sportsbetting bliver måske lovligt, men vi kan ikke tillade, at dem, der lobbyer hårdest for sportsgambling, er de eneste, der kontrollerer, hvordan det påvirker vores forretning. Atleterne må også have en stol ved bordet for at sikre spillernes rettigheder og at integriteten i vores kampe er beskyttet," skriver spillernes union i et statement.

Såfremt de store sportsligaer lykkes med at få en stor indtægt som følge af legalisering af sportsbetting ventes det, at atleterne vil kræve endnu bedre forhold næste gang, der skal forhandles en kollektiv aftale (CBA) på plads.

Læs mere

Andre bettingnyheder fra uge 15 

10/4 888 klager over tysk dom

888 har indgivet appel over forbuddet mod deres services i den tyske delstat Baden-Wurttemberg, som blev udstedt af den øverste tyske domstol i administrative spørgsmål.

Læs mere

11/4 Kindred Group: Svenska Spels struktur vil hæmme det nye marked

Kindred Group har opfordret det statsejede Svenska Spel til at reformere sin forretningsstruktur for at skabe et fair marked. Sverige satser på at genåbne markedet den 1. januar, og det er ministeriet for erhverv og innovation, der også ejer Svenska Spel, der er ansvarlige for at lancere den nye lovgivning.

Læs mere (Betalingsside)

11/4 Newcastle får økonomisk straf for gamblingreklame

Newcastle har fået en økonomisk straf af The FA for at have gamblingreklamer på ungdomsholdets trøjer. Bøden lyder på 7.500 pund. Newcastle har siden fjernet reklamen for FUN88 fra ungdomsholdets trøjer.

Læs mere (Betalingsside)

12/4 Australien fortsætter stramningerne

Australien har i de seneste uger strammet meget op omkring reglerne for bettingreklamer. I denne uge tilføjede de så, at de nye bettingregler også gælder for streaming og ikke kun flow-tv. I landet må der ikke reklameres for betting i forbindelse med sportsbegivenheder i dagtimerne, hvor mange unge ser med.

Læs mere

13/4 Rugby-agent får lang karantæne

Matt Hart, der er agent for flere rugbyspillere, har fået en 22 måneder lang karantæne for at have placeret 1.476 rugby-væddemål over en periode på 3,5 år. Straffen skyldes blandt andet, at han ikke formåede at samarbejde ordentligt med dem, der undersøgte sagen. Hart var dog ikke anklaget for at benytte insiderinformation.

Læs mere

13/4 PGA-formand bekræfter interesse i legaliseret betting

Kommisæren for PGA Tour, Jay Monahan, er den seneste magtfulde kommisær, der støtter op om et legaliseret bettingmarked i USA. Han vil lovliggøre det for bedre at støtte op om integriteten ved deres turneringer.

Læs mere

13/4 Tabcorp straffes for piegate

Bookmakeren Sun Bets havde forud for en kamp mellem Sutton United og Arsenal udbudt et odds på, at reservemålmand Shaw ville spise en tærte undervejs i kampen. Den sag får nu konsekvenser for Tabcorp, der har modtaget en bøde på £84.000. 

Læs mere (Betalingsside)