BetXpert ser frem mod OL 2012 i London. Officiel åbningsdag er 27. juli, men faktisk tyvstarter mændenes fodboldturnering dagen inden, dvs på torsdag. Vi har sat os for nøje at gennemgå de 16 deltagende fodboldhold. Efter Gruppe A og B er turen kommet til C: Brasilien, Egypten, Hviderusland og New Zealand.

(Gruppe D gennemgås mandag eller tirsdag).


Bortset fra førstepladsen som de brilliante brasilianere bør snuppe, er C en ret åben gruppe. Egypten er muligvis en lille tak foran Hviderusland, men begge er svære at forudsige - og så skal man i øvrigt ikke kimse ad New Zealand der måske godt kan drille i hvert fald egypterne og hviderusserne.


Lad os først liste oddsene og derefter se nærmere på de fire Gruppe C-hold.

Vinder-odds, Gruppe C

Brasilien: 1,17 Bet365*

Egypten: 13,0 Ladbrokes

Hviderusland: 13,0 Ladbrokes

New Zealand: 30,0 Betsafe, Betsson*

GRUPPE C

Brasilien
Egypten
Hviderusland
New Zealand

Overblik

Brasilien er fortjent favorit - til at vinde OL som sådan, og naturligvis i høj grad også til at vinde denne gruppe. Et talentfuldt forsvar er forstærket af verdensklassespillerne Marcelo og Thiago Silva, på midtbanen er der både Sandros tacklinger og Oscars visionære intelligens, og fremme ligger supertalentet Neymar der ikke altid er lige effektiv i sine afslutninger, men som kommer frem til meget og også leverer masser af oplæg til andre, fx brølstærke (og mere effektive) Hulk.

Brasserne har så meget klasse at det umiddelbart er svært at se hvem (ud over måske Spanien) der skal stoppe dem ved OL. Men man skal aldrig sige aldrig...

Egypten kvalificerede sig kun som nr 3 i Afrika (slog dog de senere vindere fra Gabon i indledende gruppe) og fik en lektion af Holland (som fik en lektion af Mexico) ved Toulon-turneringen i maj.

Men dét hold er blevet forstærket med tre erfarne A-landsholdsspillere, herunder de meget målfarlige offensivfolk Aboutrika og Motaeb. Og selv om truppen samlet ser tynd ud, skal man ikke kimse ad de farlige angribere, de talentfulde kanter plus en høj og meget talentfuld gut, både i målet og i midterforsvaret.

Egypten bør få det svært mod Brasilien (selv om der på begge hold er gengangere fra sidste års U20-VM hvor den indbyrdes kamp endte 1-1), men bør helt klart kunne spille med om gruppens andenplads, måske endda være favorit til den.

Det vil sige en tak foran Hviderusland. Hvidrusserne vandt bronze ved sidste sommers U21-EM, men dels var det temmelig heldigt (holdet tabte blandt andet til DK), dels er mange af EM-spillerne faldet for OL-aldersgrænsen. Ved Toulon-turneringen i maj blev det da også kun til eet point i tre kampe (dog inklusive et hæderligt nederlag mod stærke Mexico). Og i forhold til Toulon har truppen endda mistet nogle vigtige spillere.

Til gengæld er holdet så nu forstærket af to gode offensivfolk i den ganske målfarlige A-landsholdsangriber Kornilenko og BATEs dygtige offensivmand Bressan. Men det ligner stadig en tynd trup, og det er fx værd at bemærke at begge målmænd kun er klubholds-reserver til dagligt.

New Zealand er favorit til at tage gruppens sidsteplads, og det er nok fair nok. Men man skal ikke afvise at NZ kan drille Egypten og Hviderusland i kampen om andenpladsen.

Ved VM-2010 fik New Zealands A-landshold uafgjort mod både Paraguay og de forsvarende verdensmestre fra Italien. Og fra dét VM-hold råder OL-truppen såmænd over fem spillere, herunder forsvarsveteranen Nelsen (der ikke spillede ret meget i 2011/12, men nok kan køre på rutinen) samt angriber Smeltz (scorede målet mod Italien). Faktisk har hele 13 af OL-truppens 18 spillere A-landskampe i bæltet.

Der er dog også svagheder i truppen, fx at førstekeeperen er klubreserve, og i det hele taget spiller mange af NZ-spillerne på et ret lavt niveau til dagligt.


BRASILIEN

Brasilien fortjener favoritværdigheden ved OL. Et i forvejen uhyre talentfuldt forsvar er forstærket med et par verdensklassefolk i Real Madrids Marcelo og Milans (PSGs) Thiago Silva. På midtbanen rydder den tandbeskyttede og temmelig skræmmende Premier League-profil Sandro op og skaber plads til Oscars intelligente boldfordeling. Og fremme ligger supertalentet Neymar der ikke altid er lige effektiv i sine afslutninger, men som kommer frem til meget, via speed og teknik, og også leverer masser af oplæg til andre, fx brølstærke (og mere effektive) Hulk.

Et intimiderende mandskab. Der i træningskampene har tabt til Mexico og Argentina (i begge tilfælde stillede modstanderen dog med A-landsholdet), men også har udstillet Danmark, USA og senest Team GB.

Brasserne har så meget klasse i forsvaret, så meget tacklestyrke og intelligens på midtbanen og så meget speed og driblestyrke i angrebet at det umiddelbart er svært at se hvem (ud over måske Spanien) der skal stoppe dem ved OL. Men man skal aldrig sige aldrig...

Førstekeeperen er skadet (og andenmålmanden er kun klubreserve til dagligt), de to backs får ind i mellem hjerneblødninger, i midterforsvaret er der klasseforskel på Thiago Silva og hans unge medspillere, ind i mellem brænder Neymar konstant...

Brasilien er ikke usårlig.

Kvalifikation

Brasilien er nået til OL ved at vinde De Sydamerikanske Ungdomsmesterskaber i januar-februar 2011 (afholdt i Peru). I det indledende gruppespil vandt brasserne deres pulje med 10 point for 4 kampe, foran Ecuador (1-0-sejr), Colombia (3-1-sejr), Paraguay (4-2-sejr) og Bolivia (1-1). I finale-gruppespillet fik Brasilien 12 point i 5 kampe, 2 point flere end sølvvinderne Uruguay (6-0-sejr), og desuden foran Argentina (1-2-tab), Ecuador (1-0-sejr), Chile (5-1-sejr) og Colombia (2-0-sejr).

Turneringens topscorer blev Neymar med 9 mål. Lucas var blandt næsttopscorerne med 4.

En stærk præstation af et talentfuldt hold. Og OL-holdet er endnu bedre. Klart bedre, nok. På 2011-holdet var der nemlig kun een udlandslegionær (Parmas Zé Eduardo der ikke blev fundet god nok til OL-mandskabet), og faktisk er der kun syv kval-gengangere i dagens OL-trup: forsvarerne Danilo (dengang Santos, nu Porto), Alex Sandro (ditto), Juan (dengang Internacional, nu Inter) og Bruno Uvini, midtbanefolkene Oscarog Lucas samt angriber Neymar.

Brasilien vandt i øvrigt også U20-VM sidste sommer, med Danilo, Bruno Uvini, Juan, Alex Sandro og Oscar på holdet (U20-topscorer Henrique - 5 mål ved VM - er dog ikke med til OL).

Træningskampe

OL-holdet fik lov til at repræsentere Brasilien i fire A-landskampe i maj og juni hvor det blev 3-1 (ude) over Danmark, 4-1 (ude) over USA, 0-2-tab (i USA) mod Mexico) og 3-4-tab (ude) mod Argentina.

I alt 9 brasilianske mål (plus et dansk selvmål): 3 af Hulk,1 hver af Neymar (straffe), Thiago Silva, Marcelo, Pato, Romulo og Oscar. Neymar (der ikke var med mod DK) har desuden leveret 4 målgivende oplæg, Lucas 2.

Mens Brasilien altså stillede med sit OL-hold (et U23-hold forstærket med 3 ældre spillere), stillede modstanderne med deres førstehold i de nævnte kampe. Mexico havde således kun 3 OL-spillere med, og Argentina stillede med folk som Messi, Mascherano, di María og Higuain (plus Agüero og Lavezzi som indskiftere. Brasilien manglede i øvrigt Thiago Silva, men havde Marcelo med (han blev dog udvist til allersidst) mod Argentina.

Seneste træningskamp for Brasiliens OL-hold var 20. juli mod Team GB, og brasserne vandt 2-0 på mål af Sandro (hovedstød, frisparksoplæg ved Neymar) og Neymar (straffespark, begået mod Hulk). Sejren kunne have været endnu større; Brasilien var klart bedre end briterne, men brændte diverse chancer.

I øvrigt fulgte kampen mod Team GB cirka samme mønster som DK-opgøret: Brasilien sad totalt på tingene i første halvleg, med agressivt presspil, og slappede mere af i anden halvleg (dog nogle farlige forsøg til sidst).

Brasiliens startopstilling (4-3-3, eller 4-3-1-2, med Neymar liggende, centralt og til højre, bagved Leandro og Hulk (til venstre), og Oscar liggende til højre, lidt mere offensivt end sine to midtbanekollegaer):

Cabral - Rafael, Thiago Silva, Juan, Marcelo - Oscar, Sandro, Romulo - Neymar, Leandro, Hulk

Dvs lidt anderledes end normalt - hvor Hulk vel snarere spiller til højre, og Neymar til venstre.

Træner

Brasiliens OL-hold trænes af 50-årige Mano Menezes der siden 2010 har stået i spidsen for A-landsholdet (efter 13 års klubtræner-karriere). Han havde altså træneransvaret da Brasilien i sidste sommers Copa America tabte i kvartfinalen til Paraguay (straffesparkskonkurrence efter 0-0).

Menezes havde som klubtræner ry for at spille temmelig defensivt, og Copa America hvor Brasilien kun scorede 6 mål i de indledende 3 gruppekampe og 0 i kvartfinalen syntes at bekræfte billedet. Men OL-holdets kampe har været målrige, og Menezes er stoppet med at give sine spillere spændetrøje på. Før var hans hold tvunget til at bygge langsomt op - selv når de erobrede bolden mens det andet hold var på vej frem. Nu er der plads til hurtige angreb.

Menezes´ typiske formation er 4-2-3-1, men fx mod Team GB var det snarere 4-3-3.

Holdet

De tre overage-spillere er den 27-årige midterforsvarer Thiago Silva (28 A-landskampe) fra Milan (netop solgt til PSG), den 24-årige venstreback Marcelo (13 landskampe) fra Real Madrid og den 25-årige angriber Hulk fra Porto (13 A-landskampe).

På målmandsposten har Brasilien Fiorentina-reservekeeper Neto (1,91 meter høj), men førstemand er Santos-førstekeeper Rafael Cabral (1,85).

OPDATERING. Rafael Cabral misser OL pga en skade. Ny førstekeeper er Neto, og andenmand er Milan-reserven Gabriel.

I forsvaret har Menezes holdt fast i fire fra OL-kvalifikationen: højreback (evt midtbane) Danilo, venstrebackAlex Sandro samt midterforsvarerne Juan (kan også spille venstreback) og Bruno Uvini. Det er dog nok kun een af disse der kan se frem til en startplads ved OL - at dømme efter træningskampene bliver det Juan (1,85 meter høj; skal fra den nye sæson spille i italienske Inter) i midterforsvaret.

Medmindre Juans ret dårlige indsats mod Team GB betyder at Uvini (1,88) får chancen ved siden af Thiago Silva der må betragtes som forsvarets leder. Muligvis verdens bedste midterforsvarer, trods sine kun 1,83. Uhyre forudseende, hurtig og boldfast.

Back-starterne er nok (til venstre) Real Madrids Marcelo og (til højre) Manchester Uniteds Rafael. Begge har temperamentsproblemer (og Rafael er langt fra fast mand hos United), men begge er også hurtige, teknisk stærke og offensivt dygtige.

Menezes vil typisk spille med to defensiv-folk på midtbanen, og det betyder næsten per automatik startpladser til Tottenhams aggressive og dygtige (og hovedspilsstærke) Sandro og Spartak Moskvas Romulo (begge gjorde det godt i træningskampen mod Team GB). Der er nemlig ikke andre defensiv-midtbanefolk i truppen...

Tredjemanden på midtbanen vil så nok være intelligente og visionære Oscar (netop blevet købt af Chelsea) som dækker bolden så fremragende og har et imponerende blik for spillet. Han har fået nr 10 - et nummer der forpligter.

Midtbanen råder også over offensivfolkene Ganso (hovedperson, sammen med Neymar, hos Santos - men han har haft skadesproblemer på det seneste) og den kun 19-årige Lucas (central eller fløj) fra Sao Paolo.

I angrebet har man som udgangspunkt driblekongen Neymar (20 mål i 16 Santos-ligakampe i 2012) til venstre og fysisk stærke Hulk (16 mål i 26 ligakampe for Porto i 2011/12) til højre, men de kan skifte side. Begge er lynende hurtige. Mens Neymar har problemer med sine afslutninger (men til gengæld lægger op til en masse mål), er Hulk typisk mere effektiv.

Centreforward er enten hurtige Pato (7 mål i 19 A-landskampe; ) eller den mere stationære targetman Leandro (1,87) fra International (1 mål i 9 A-landskamp; 11 mål i 14 kampe for Internacioal i 2012).

Pato spillede, pga skader, kun 11 Serie A-kampe for Milan i sidste sæson (1 mål), men scorede mod Argentina.

Trup

Målmænd: Gabriel (Milan), Neto (Fiorentina)

Forsvar: Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Danilo (Porto), Alex Sandro (Porto), Thiago Silva (AC Milan), Juan (Inter Milan), Bruno Uvini (Sao Paulo)

Midtbane: Romulo (Vasco da Gama), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Sandro (Tottenham Hotspur), Lucas (Sao Paulo)

Angreb: Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Leandro Damiao (Internacional), Hulk (Porto).

Standby: Marquinhos (Corinthians), Giuliano (Dniepr/UKR), Cassemiro (Sao Paulo), Renan Ribeiro (Atletico Mineiro)


EGYPTEN

Egypten kvalificerede sig kun som nr 3 i Afrika (slog dog de senere vindere fra Gabon i indledende gruppe) og fik en lektion af Holland (som fik en lektion af Mexico) ved Toulon-turneringen i maj.

Men dét hold er blevet forstærket med tre erfarne A-landsholdsspillere, herunder de meget målfarlige offensivfolk Aboutrika og Motaeb. Og selv om truppen samlet ser tynd ud, skal man ikke kimse ad de farlige angribere, de talentfulde kanter plus en høj og meget talentfuld gut, både i målet og i midterforsvaret.

Egypten bør få det svært mod Brasilien (selv om der på begge hold er gengangere fra sidste års U20-VM hvor den indbyrdes kamp endte 1-1), men bør helt klart kunne spille med om gruppens andenplads, måske endda være favorit til den.

Det skal dog med at den egyptiske liga (som faktisk har leveret alle truppens 18 spillere) har ligget stille siden februar (hvor tilskueruroligheder resulterede i 70 døde). Men OL-landsholdet må formodes at have haft masser af træning sammen og har i hvert fald spillet pænt mange kampe. 7 styk i februar-april. 3 i maj (Toulon-turneringen). 3 i juni (Arab Nations Cup). 2 i juli.

Det skal i øvrigt med at der pt er Ramadan, den muslimske fastemåned – relevant for Egypten. Det er dog op til den enkelte spiller om han vil faste, og jeg ved ikke hvor mange af de egyptiske-spillere der vil gøre det.

Kvalifikation

Egypten tog tredjepladsen i den afrikanske OL-kvalifikation, dvs De Afrikanske U23-mesterskaber i november-december 2011. I indledende gruppespil vandt Egypten sin pulje foran Gabon (1-0-sejr), Elfenbenskysten (0-1-tab) og Sydafrika (2-0-sejr). I semifinalen tabte egypterne 2-3 til Marokko, men i bronzekampen blev det 2-0 over Senegal.

Egyptisk topscorer blev angriber Sherwida med 2 mål. Han kom dog ikke på Turneringens hold, men det gjorde målmand El-Shenawy, forsvarer El-Henawy og midtbanemand Hossam Hassan. Forsvarer Ahmed Hegazy kom med på Holdets bænk.

Tidligere i 2011 deltog Egypten i U20-VM i Columbia. Holdet blev nr 2 i indledende gruppe med samme pointtal som de senere mestre fra Brasilien (1-1), men røg ud i 1/8-finalen med 1-2 mod Argentina. Fra det VM-hold er der (så vidt jeg lige kan se) 5 mand med i OL-truppen. Målmand El-Shenawy, forsvarer Hegazy, forsvarer/midtbanemand Gaber, midtbanemand Gomaa og kantspiller Salah.

Træningskampe

Egyptens OL-hold (uden overage-spillerne Fathy, Aboutrika og Motaeb) deltog i Toulon-turneringen i slut-maj. Egypterne røg dog ud ud i indledende gruppespil via 0-3-tab mod Holland, 1-1 mod Tyrkiet og 3-2 over Japan.

I juni deltog Egypten i Arab Nations Cup (hvor de andre deltagere var A-hold): 1-1 mod Sudan, 1-2-tab mod Irak og 1-1 mod Libanon.

Øvrige træningskampe:

16. juli: 2-1 over Lierse

19. juli: 0-1 tab mod Honduras

Markante fravær

Egypten må undvære midterforsvarer El-Henawy (på Turneringens Hold i kvalifikationsturneringen) der blev alvorligt skadet i januar.

Man mangler også angriberne Sherwida (kval-topscorer) og Shoukry (7 mål i 21 U23-landskampe). Sidstnævnte ragede uklar med landstræneren efter at have siddet på bænken i Toulon-turneringen (fordi han ankom for sent til træningslejren) og efter at have kritiseret landstræneren offentligt. '

Lige præcis på angrebsposterne ser Egypten dog ud til at være ret velassorteret.

Træner

43-årige Hany Ramzy (der havde nogle gode år i Bundesligaen i sin aktive karriere) har været U23-chef siden 2010. Han er en ret urutineret træner; havde kun 3 sæsoner som assistenttræner i ENPPI (inklusive et halvt år som caretaker-cheftræner) før han i 2008 kom ind i det nationale forbunds ungdomstrænersystem; først som U20-mand, siden U23.

Holdet

Egyptens tre overage-spillere er: den 27-årige højreback/midtbanemand Fathy (3 mål i 81 A-landskampe), den 33-årige midtbanemand Aboutrika (27 mål i 81 A-landskampe) og angriber Motaeb (34 mål i 68 A-landskampe).

Truppen indeholder kun to udlandslegionærer, og begge er kun lige skiftet: venstrebens-angriber Salah (Basel) og den 1,93 meter høje midterforsvarer Hegazy (Fiorentina).

Men der er også fire spillere fra Al Ahly, een af de bedste klubber i Afrika. Og Egypten har et ret så interessant hold.

I målet har man den meget talentfulde (og 1,93 meter høje) El-Shenawy (Afrika-kvalifikationens bedste keeper).

I forsvaret har man store Hegazy (på Turneringens Hold i kvalifikationen) i midterforsvaret og på venstrebacken den spændende Islam "Milo" Ramadan (flot indsats ved Toulon-turneringen og i notesbogen hos diverse europæiske storklubber).

På midtbanen er der to rutinerede folk i defensivmanden Fathy (kan også spille højreback) og offensivmanden. Der er også fx den yngre defensivmand Hassan (på Turneringens Hold i kvalifikationen) og nogle gode fløjspillere: den lille og kvikke venstrekantsspiller Magdi og den kun 20-årige Salah der kan ligge i begge sider.

I angrebet har man, foruden den erfarne A-landsholdsbomber Motaeb, den farlige Mohsen (20 mål i 32 U23-kampe).

Trup

Målmænd: Ahmed El-Shennawy (Zamalek), Mohamed Bassam (Talae El-Gaish).

Forsvar: Ahmed Hegazy (Fiorentina, Italy), Ahmed Fathi, Saad Eddine Samir (both Ahly), Mahmoud Alaa, Islam Ramadan (both Haras El-Hodoud), Omar Gaber (Zamalek), Aly Fathy (Arab Contractors).

Midtbane: Mohamed Abou-Treika, Shehab Eddine Ahmed (both Ahly), Mohamed El-Nenny (Arab Contractors), Hossam Hassan (Masry), Saleh Gomaa (Enppi), Ahmed Magdy (Ghazl El-Mahala).

Angreb: Emad Meteb (Ahly), Mohamed Salah (FC Basel, Switzerland), Marwan Mohsen (Petrojet).

Standby: Ali Lotfy, Salah Soliman, Ahmed Hammoudy, Mohamed Sobhy.


HVIDERUSLAND

Jeg skal blankt erkende at jeg ikke kender hviderusserne særligt godt, men umiddelbart ligner det et ret så medgørligt hold.

Hviderusland vandt bronze ved sidste sommers U21-EM, men dels var det temmelig heldigt (holdet tabte blandt andet til DK), dels er mange af EM-spillerne faldet for OL-aldersgrænsen. Ved Toulon-turneringen i maj blev det da også kun til eet point i tre kampe (dog inklusive et hæderligt nederlag mod stærke Mexico). Og i forhold til Toulon har truppen endda mistet nogle vigtige spillere.

Til gengæld er holdet så nu forstærket af to gode offensivfolk i den ganske målfarlige A-landsholdsangriber Kornilenko og BATEs dygtige offensivmand Bressan. Men det ligner stadig en tynd trup, og det er fx værd at bemærke at begge målmænd kun er klubholds-reserver til dagligt.

Hviderusland er dog heldig med at være i en gruppe der bortset fra Brasilien ser ret så åben ud. En kvartfinale er derfor en reel mulighed, men dér (om ikke før) bør det så også stoppe.

Træner

52-årige Georgi Kondratiev har siden 2011 stået i spidsen for både A-landsholdet og U23-holdet. Han har været træner siden 1998, men i de første år fungerede han som assistent i fx Dinamo Minsk (dog en periode i 2001 som caretaker-chef). Fra 2003 var han cheftræner i to forskellige klubber før han i 2008 blev ansat som U21-landstræner-assistent. 2009-2011 var han U21-cheftræner.

Kvalifikation

Hviderusserne er med til OL fordi de fik bronze ved sidste sommers U21-EM. Her gik de temmelig heldigt videre fra indledende gruppe som nr 2 (Schweiz blev nr 1 med maksimumpoint), med 3 point og en målscore på 3-5 - akkurat det samme som Island og Danmark, men Hviderusland havde den bedste indbyrdes målscore. Det blev (heldigt) 2-0 over Island, 1-2-tab mod DK og 0-3-tab mod Schweiz.

I semifinalen tabte Hviderusland 1-3 til de senere vindere fra Spanien, men i bronzekampen blev det 1-0 over Tjekkiet (tjekkerne havde ellers nok det bedste hold, men virkede trætte).

Mange af EM-bronzetruppen er blevet for gamle til at være med i OL-truppen der kun rummer 7 EM-spillere.

Træningskampe

Hviderusland var med til Toulon-turneringen i maj i år. Her blev det kun til 1 point og elimination i indledende gruppespil. 1-3-tab mod Frankrig, 0-0 mod Marokko og 1-2-tab mod Mexico.

Fravær

I forhold til Toulon-holdet mangler OL-truppen offensivfolkene Sivakov, Yurchenko og Skavysh, midtbanefolkene Kibuk og Perepechko samt forsvarerne Hayduchyk og Veratsila. Bortset fra Yurchenko var de nævnte også med til EM sidste år.

Især Sivakovs fravær ligner en svækkelse. Som den eneste hviderusser kom han på Turneringens Hold ved sidste sommers U21-EM. Men han er født i 1988 og er derfor for gammel til OL.

Forsvarer Veratsila kunne nok også have forstærket OL-holdet.

Holdet

Sivakov kunne selvfølgelig være blevet udtaget som een af tre overage-spillere, men de pladser gik til: 24-årige Drahun (også med til EM og Toulon), 24-årige Bressan (ikke med til EM eller Toulon) og den 29-årige angriber Kornilenko (ikke med til EM eller Toulon).

Den hviderussiske trup har kun een udlandslegionær, førnævnte Kornilenko der spiller i Krylia i Rusland. Fem spillere kommer fra BATE Borisov, det hviderussiske mesterhold der i sidste sæson var med i CL-gruppespillet og klarede sig ok (bortset fra to store nederlag mod Barcelona).

Begge målmænd, både 1,9 meter høje Hutar (også A-landsholdsreserve) og Shcherbakov (1,9), er således fra BATE - men de er begge kun reserver i klubben.

Derudover kender jeg meget lidt til holdet. Det ser dog ud til at der er et par store midterforsvarere. Og i offensiven kan det bemærkes at angriber Kornilenko har scoret 12 mål i 52 landskampe, og at offensiv midtbanemand Bressan (også på A-landsholdet; dog kun 2 kampe indtil videre) har gjort det flot for BATE (28 mål i 65 ligakampe).

Forsvarer Polyakov og defensiv midtbanemand Baha spiller også fast for BATE.

Trup

Målmænd:

Alexander Hutar (1989, BATE Borisov). 1,9 meter høj.

Andrei Shcherbakov (1991, BATE, Borisov).

Forsvar:

Alexei Kozlov (1989, Torpedo-BelAZ, Zhodino)

Maksim Vitus (1989, Neman, Grodno)

Igor Kuzmenok (1990; Gomel). 1,9

Denis Polyakov (1991, BATE, Borisov)

Alexei Gavrilovich (1990, Naftan, Novopolotsk)

Sergei Politevich (1990, Dinamo Minsk). 1,9.

Midtbane:

Dmitry Baha (1990, BATE)

Renan Bressan (1988, BATE)

Ilya Aleksievich (1991, Gomel)

Artem Solovey (1990, Torpedo-BelAZ, Zhodino)

Mikhail Gordeichuk (1989, Belshina, Bobruisk)

Stanislav Drahun (1988, Dinamo, Minsk).

Angreb:

Yegor Zubrovich (1989, Naftan, Novopolotsk)

Andrei Voronkov (1989, Neman, Grodno)

Vladimir Khvashchinskiy (1990, Brest)

Sergei Kornilenko (1983, Krylia Sovetov, Samara).


NEW ZEALAND

Man skal passe på med at kimse ad lilleputten New Zealand selv om landet ret beset nok kun er med til OL (og diverse andre slutrunder) fordi Oceanien-nabo Australien har valgt at prøve lykken i Asien.

Ved VM-2010 fik New Zealands A-landshold uafgjort mod både Paraguay og de forsvarende verdensmestre fra Italien. Og fra dét VM-hold råder OL-truppen såmænd over fem spillere, herunder forsvarsveteranen Nelsen (der ikke spillede ret meget i 2011/12, men nok kan køre på rutinen) samt angriber Smeltz (scorede målet mod Italien). Faktisk har hele 13 af OL-truppens 18 spillere A-landskampe i bæltet.

Truppen har også en række talenter, herunder et par purunge knøse der muligvis er deciderede guldklumper, offensivfolkene Payne og Howieson.

Det skal så også med at sidstnævnte to talenter nok befinder sig i England til dagligt, men de spiller altså ikke på førsteholdet hos deres respektive klubhold. Det gør førstekeeper Gleeson heller ikke. Og spørgsmålet er om A-rutinen fra NZ-nøglespillere som Nelsen, McGlinchey og Smeltz kan opveje at det meste af truppen til dagligt spiller (hvis de overhovedet spiller) på ret lavt niveau?

Hvorom alting er, NZ er favorit til at tage gruppens sidsteplads, men man skal ikke afvise at NZ kan drille Egypten og Hviderusland i kampen om andenpladsen. Mon ikke træner Emblen lader sig inspirere af A-holdet og fokuserer på en solid defensiv isprængt hurtige kontraangreb.

Træner

41-årige Neil Emblen fra England (hvor han spillede i 1992-2005, herunder for Wolves) er til dagligt spillende træner for NZ-klubben Waitakere. Her har han spillet siden 2007, og han har haft træneransvaret siden 2009 - han første trænerjob.

New Zealands OL-hold overtog han ansvaret for i oktober 2011. Det er dog meget muligt at han har A-landstræner Herbert ved sin side i London, men i givet fald skal Herbert kun fungere som "teknisk direktør" (udtalte Herbert i marts); Emblen er holdets cheftræner og har det sidste ord.

Kvalifikation

NZ har nået OL ved at vinde Oceaniens kval-turnering (der jo mangler Australien, nok et stærkere hold, der foretrækker at spille i Asien). Den blev afholdt i New Zealand, i marts i år.

I indledende gruppespil blev det 1-0 over Papua New Guinea og 10-0 over Tonga. I semifinalen blev det 3-2 over Vanatu, og i finalen 1-0 over Fiji.

Holdets topscorere med hver 3 mål blev angriberne Greg Draper og Sean Lovemore.

Fravær

Både Draper og Lovemore glimrer ved deres fravær i truppen, ligesom forsvarer Eager samt midtbanefolkene Hicks, McGeorge (alle tre startede inde i kval-finalen, ligesom Draper; Lovemore var på bænken).

Faktisk indeholder OL-truppen kun 10 gengangere fra kval-truppen

Det skyldes at træner Emblen ved OL har rådighed over diverse udlandslegionærer. I kval-turneringen havde han kun fire "udlændinge" med, heraf to fra amerikanske college-hold.

Men det kan undre lidt at der i OL-truppen ikke blev plads til angriber Draper. Ud over at han blev topscorer i kval-turneringen, scorede han i 2011/12 21 mål i 29 ligakampe for The New Saints i den walisiske Premier League (ikke et særligt højt niveau, men dog mange mål).

Holdet

Ud over de 10 gengangere fra kvalifikationen (syv der spiller i den new zealandske liga plus førstekeeper Gleeson fra Portland i USA, andenkeeper fra Fairfield i USA og midtbanemand Rojas fra Melbourne i Australien), rummer OL-truppen otte nyudtagne udlandslegionærer.

To der spiller i Australien: overage-spillerne McGlinchey (25-årig midtbanekreatør) og Smeltz (30-årig angriber). Samt seks Europa-spillere, herunder den tredje overage-mand: gode, gamle Ryan Nelsen fra QPR.

Fem af truppens spillere var med til A-VM for NZ i 2010: Nelsen, McGlinchey, Smeltz, Wood og Smith. I alt har13 af truppens spillere fået debut på A-landsholdet.

På målmandsposten er kval-førstemand og A-landsholdskeeper Gleeson (1,91 meter høj) vel også OL-førstevalg. Men problemet er at han kun er reserve til dagligt for Portland i MLS. Alternativet er O´Keefe der spiller for et amerikansk college-hold...

I forsvaret kan man trække på den 34-årige A-landsholdsanfører Nelsens store Premier League-rutine. Det skal dog med at han efter en række år som fast starter for Blackburn kun fik 5 ligakampe som indskifter for Tottenham i seneste sæson (han spiller for QPR i næste sæson).


Der er også 1,88 meter høje Tommy Smith fra Ipswich (næstbedste engelske række) der enten kan være Nelsens makker i midterforsvaret eller udfylde venstrebacken.

Men derudover ser det ret tyndt ud. De øvrige forsvarere spiller til dagligt i den new zealandske liga, dvs på ret lavt niveau. Men det kan da nævnes at Hogg (venstreback eller venstre-midtbane) også var med til OL i 2008 (sammen med Nelsen).

På midtbanen ser det også tyndt ud, men der er dog den ret dygtige A-landsholdsmand, spilfordeler McGlinchey der spiller for Central Coast Mariners i den australske liga.

Offensiv midtbanemand Cameron Howieson spiller for Burnley fra den næstbedste engelske række, men her fik han kun 2 kampe i 2011-12-sæsonen; ellers befandt han sig på ungdomsholdet. Han er nemlig kun 17 år... Han har ikke desto mindre allerede fået 3 landskampe, og man kan ikke afvise at han får lov til at demonstrere sit talent under OL.

Det gælder også Tim Payne der spiller for Blackburn og ligner et stort talent (som angriber eller kantspiller), men han er kun 18 år og har endnu sin PL-debut til gode.

I angrebet er der også A-landsholdsspillerne Smeltz (20 mål i 41 A-landskampe, herunder i VM-kampen mod Italien i 2010) fra Perth i Australien (17 mål i 26 kampe i 2011/12) og Wood (7 mål i 24 A-landskampe) fra WBA (i 2011/12 var han udlånt til Bristol City i den næstbedste engelske række og scorede 3 mål i 19 kampe, heraf 12 fra start).

Smeltz har rutinen og målnæsen, 20-årige Wood (1,91) en stærk fysik.

Der er desuden den lille Barbarouses (centreforward eller kanten) der netop er skiftet fra Alaniya i den næstbedste russiske række (var mest reserve) til Panathinaikos. Og en anden lilleput (1,69), 20-årige Dakota Lucas der scorede 6 mål i 16 kampe for Team Wellington i den new zealandske liga i 2011/12.

Trup

Målmænd
1-Jake GLEESON (GK) (Portland Timbers, USA)
18-Michael O'KEEFFE (GK) (Fairfield University, USA)

Forsvar
3-Ian HOGG (Auckland City)
4-Tim MYERS (Waitakere United)
5-Tommy SMITH (Ipswich Town, ENG)
6-Ryan NELSEN (Captain, Queen’s Park Rangers, ENG)
12-Adam THOMAS (Waikato FC)
14-James MUSA (Team Wellington)

Midtbane
2-Tim PAYNE (Blackburn Rovers, ENG) 
8-Michael McGLINCHEY (Central Coast Mariners, AUS)
13-Alex FENERIDIS (Auckland City)
15-Cameron HOWIESON (Burnley, ENG)
17-Adam McGEORGE (Auckland City)

Angreb
7-Kosta BARBAROUSES (Alania Vladikavkaz, RUS)
9-Shane SMELTZ (Perth Glory, AUS)
10-Chris WOOD (West Bromwich Albion, ENG)
11-Marco ROJAS (Melbourne Victory, AUS)
16-Dakota LUCAS (Sunshine Coast, AUS)

Standby
Michael EAGAR (Team Wellington)
Cameron LINDSAY (Wellington Phoenix)
Luke ROWE (Team Wellington)
Scott BASALAJ (Team Wellington)