BetXpert er begyndt at se frem mod OL 2012 i London (27. juli - 12. august). Her er en badminton-optakt (skrevet af Nicolai Kristensen) der lister favoritterne og de danske deltagere...

Badminton afvikles i Wembley Arena fra den 28/7 til 5/8. Det er en af de sportsgrene, hvor Danmark har reelle muligheder for medaljer, selvom Østen generelt sidder tungt på dem.


Ved OL i Beijing i 2008 vandt Kina 3 guld, og Indonesien og Korea tog hver 1 guld. Der var ingen medaljer til Europa. Denne gang afvikles OL i Europa, hvilket bør give de danske muligheder et løft.


Badminton er en disciplin, som vil blive dækket på de danske TV kanaler, da det er et område hvor danskerne ofte har leveret gode resultater. Der findes også i år danske deltagere (primært doubler), som har chancen for en medalje.


Herresingle

Lin Dan 1,65 Betsafe, Betsson*

Chong-Wei 3,5 Betsafe, Betsson*

Long Chen 10,5 Betsafe, Betsson*

Peter Gade 26,0 Betsafe, Betsson*

Jan Jørgensen 50,0 Betsafe, Betsson*


Den helt store favorit er Lin Dan fra Kina, som også vandt guld for 4 år siden. Han har været den bedste de sidste mange år. Lee Chong Wei, som vandt sølv ved sidste OL, har slået Lin Dan i år, men har været skadet i optakten til OL. Dette kan nedsætte hans muligheder for et godt resultat.


Danmark stiller her med 35-årige Peter Gade, som er med til sin sidste store turnering. Han har leveret mange rigtige flotte resultater igennem en lang karriere, men mangler det helt store resultat. Han har vundet sølv (og fire gange bronze) til VM, men til OL er det kun blevet til en semifinale samt to kvartfinaler. Det vil være en overraskelse om han skulle komme hjem med en medalje denne gang.


24-årige Jan Ø. Jørgensen er det andet danske kort i herresingle. Han er noget yngre end Gade, men har haft svært ved at levere stabilt. Han kan godt slå de bedste på sine gode dage, men omvendt kan han også tabe til næsten alle på de dårlige dage.


De danske muligheder for medaljer ser små ud her.


Damesingle

Wang Yihan: 2,3 Bet365*, 2,2 Betsafe, Betsson*

Wang Shixian: 3,0 Bet365*, 2,4 Betsafe, Betsson*

Wang Xin: 3,0 Betsafe, Betsson*

Saina Nehwal: 6,5 Betsafe, Betsson*

Tine Baun: 17,0 Bet365*, 15,0 Betsafe, Betsson*

Kina sender Wang Yihan, Wang Shixian, Wang Xin. De har alle 3 mulighed for guld.

Kina har været den klart bedste nation i dame-badminton de sidste mange år. Nogle gange kunne man få den tanke, at resultaterne af de interne kampe er aftalt på forhånd.


Tine Baun er Danmarks eneste deltager i denne række. Tine er i øjeblikket nummer 7 i verden. Hun har vist hun kan slå alle de kinesiske modstandere, men har også tabt til dem alle sammen. Bauns karriere synger også på sidste vers, men selv om det ser svært ud for Tine, så ser jeg hendes muligheder for medalje som bedre end de danske herre-single-chancer.


Herredouble

Fu/Cai:  2,6 Bet365*

Jung/Lee: 3,25 Bet365*

Boe/Mogensen:  4,5 Bet365*


Her findes nok  de bedste danske muligheder for en medalje. Ved OL i 2008 blev Carsten Mogensen og Mathias Boe vraget. Noget som skabte stor debat i Danmark. Eriksen/Lundgaard som fik billetten dengang skuffede stort.

Nu får Mogensen/Boe så chancen her i 2012. De har vundet flere store tuneringer sammen og er blandt favoritterne til medaljerne. De er i øjeblikket nummer 3 i verden.


Cai Yun/Fu Haifeng fra Kina er favoritterne til guldet sammen med Jung Jae-sung/Lee Yong-dae fra Korea. De to par var i All England finalen tidligere på året, hvor Chung/Lee vandt.


Damedouble

Wang/Yu: 1,55 Bet365*

Tian/Zhao: 2,7 Bet365*

Ha/Jung: 14,0 Bet365*

Pedersen/Juhl: 17,0 Bet365*

Christina Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er den danske duo. De vandt i Malaysia tidligere på året og har vist de kan slå de bedste. Dette er dog ikke deres vigtigste disciplin i OL, da begge har større chancer i mixed double.


Wang Xiaoli/Yu Yang fra Kina har været det bedste par denne sæson og er sammen med Dan Lin i herrsingle de største favoritter til guld i badminton. Største modbud kommer også fra Kina i Tian Qing/ Zhao Yunlei, som vandt All England tidligere på året – med finalesejr over Wang/Yu.


Mixed double

Zhang/Zhao: 2,3 Betsafe, Betsson*

Xi/Ma: 3,6 Betsafe, Betsson*

Fischer/Pedersen: 7,5 Betsafe, Betsson*

Laybourn/Juhl: 14,5 Betsafe, Betsson*

Her stiller Danmark med to par, og begge har nydelighe chancer for at hente medaljer. De er sammen med Boe/Mogensen de bedste danske muligheder i badminton.


Joachim Fischer og Christina Pedersen er det par med de bedste resultater i denne sæson. De har været med fremme i de fleste tuneringer. De er nummer 3 i verden lige nu, og et godt bud på en dansk medalje.


Thomas Layborn og Kamilla Rytter Juhl var i All England-finalen tidligere på året. Skader har sat dem noget tilbage, men parret virker på rette vej igen. Det er ofte tæt i Mixed double, og kan de genfinde stilen fra All England, så kan de overraske igen.

Favoritterne kommer igen fra Kina. De har to stærke par til start: Zhang Nan/Zhao Yunlei, som har leveret de bedste resultater denne seneste tid, og Xu Chen/Ma Jin der også ofte går langt i de forskellige tuneringer.