Holger Rune spiller i Rotterdam, hvor der ifølge Holger Rune odds er gode chancer for at gå langt. Der spilles også ATP-turneringer andre steder i denne uge, på grus i Argentina og på hard court i USA. Klaus F er klar med spændende spilforslag, og en ny uge med forhåbentlig en dansker i hovedrollen venter.

Det var lidt skuffende fra Holger Rune i sidste uge, da han tabte til storserveren Cressy. Det var især Runes manglende evne til at skabe chancer for at bryde Cressy, der vakte en smule bekymring hos undertegnede. Den oplevelse skal viskes af tavlen i Rotterdam. 


I Rotterdam samles hele den europæiske elite, mens alle grusspecialisterne fortsætter i Buenos Aires, hvor verdensstjernen Carlos Alcaraz leder feltet an. I Delray Beach ligner det igen de nationale mesterskaber, hvor det bliver svært at komme udenom amerikansk succes.

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Rotterdam

Et relativt langsomt underlag i den hollandske by, hvor den traditionsrige turnering er blevet afholdt i mange årtier. Sidste år blev der holdt ser 77% af gangene, hvilket er i den lave ende indendørs. Alex Di Minaur udtalte sidste år, at betingelserne var meget langsomme og ekstremt tunge - en voldsom overgang fra Australian Open som mange af spillerne kommer fra. 

Den topseedede har svære kår i Rotterdam, hvor sidste topseedet vinder var Roger Federer i 2011.

Felix Auger Aliassime er forsvarende mester.

ATP Rotterdam odds: Holger Rune - Constant Lestienne

Favoritterne ved ATP Rotterdam 

Daniil Medvedev er favoritten, men jeg kan finde flere ting, der taler imod succes til russeren. For det første vil det langsomme underlag ikke passe ham særligt godt. Det underbygges af historikken, hvor han har tabt i 1.runde de to sidste år, han har været med. Jeg synes også godt, at man kan kalde det en minikrise med hans klare nederlag til Djokovic i Adelaide og Korda ved Australian Open. Et klart nej tak herfra til et spilforslag på Medvedev.

Stefanos Tsitsipas har omvendt en større forkærlighed for betingelserne i Rotterdam med hhv. en finale og semifinale de sidste to år. Tsitsipas kan godt lide langsomme betingelser, hvor han får tiden til sine slag og samtidig er han en mester i at holde sig i live i en duel. Det store spm omkring grækeren er, hvordan han tackler nederlaget til Djokovic ved Australian Open. Det er ingen skam at tabe til serberen i en Grand Slam finale, men Tsitsipas lignede ikke en mand, der troede på sig selv. 

Andrey Rublev har også et fornemt CV i Rotterdam med en titel i 21 og en semifinale i 22. Underlaget er skræddersyet til russeren, der selv kan generere den power, der skal til på dette underlag. Rublev har en god lodtrækning, og har vist form i Australien. En interessant spiller, når man tænker på et potentielt spilforslag. 

Jannik Sinner kommer med en titel direkte fra Montpellier. Italieneren mødte dog heller ikke monumental modstand på vej mod titlen, hvilket skal med i betragtningen, når man skal vurdere på hans aktuelle niveau. Og så venter turneringens måske mest interessante kamp i 2.runde mod Tsitsipas, hvilket ingen de to spillere kan være tilfreds med. 

Felix Auger Aliassime har en kærlighedshistorie i Rotterdam. Canadieren kom til Rotterdam 2022 med en finalehistorik, der hed 0-8. Den brød han og vandt sin første ATP titel med en sejr over Tsitsipas i finalen. Felix har også en finale fra 2020 i Rotterdam, så der er ingen tvivl om, at betingelsere passer ham godt i Rotterdam. 

Holger Rune ved ATP Rotterdam

Holger Rune får et afsnit for sig selv, selvom danskeren selvfølgelig også hører til blandt favoritterne. Jeg har svært ved at definere, hvor danskeren står lige nu. Hvis man ser på slutningen af sidste sæson vil jeg næsten sige top 5, men når vi har set Holger Rune live stream i denne sæson med nederlag til Nishioka i Adelaide, Rublev i Australien og Cressy i Frankrig, så tillader jeg mig at krydre det med en smule skepsis. 

Måske handler det om, at presset vejer meget tungere lige nu, hvor sidste års eventyr var på en helt anden præmis, hvor han nærmest kun kunne overraske. Det er klart, at et nederlag som det til Rublev i Australian Open kan sætte nogle ar på sjælen. I min verden er Rune dog en mental kapacitet som vi kun har haft en håndfuld af i dette land på tværs af alle individuelle idrætsgrene. Derfor skal han også komme igen. Nederlagene til Rublev og Cressy var de yderste marginaler, og det er også sådan tennisspillet er. I slutningen af sidste sæson tog Rune alle de marginaler, mens han bliver ramt af den anden side af variansen i øjeblikket. 

Rotterdam skal passe danskeren perfekt, da han kan generere så absurd meget power via sin fænomenale teknik. Det er hovedudfordringen på et så tungt og langsomt underlag. 

Holger Runes vej til finalen i Rotterdam

Lestienne i 1.runde kan godt blive lidt drilsk. Lestienne er en tricky spiller, der spiller atypisk og bryder modstandernes rytme. Han er gået igennem kvalifikationen i Rotterdam. 

Det ligner et opgør mod Huesler i 2.runde som Rune har mødt nogle gange nu. Den opgave skal der heller ikke tages for let op fra danskerens side. Der var lidt slinger i valsen i sidste uge mod Huesler i første sæt. 

I kvartfinalen kan det blive tyske Alexander Zverev. En helt genial lodtrækning, da tyskeren er helt væk for tiden. Han har samtidig proklameret, at betingelserne i Rotterdam ødelægger han spil. 

Semifinalen kunne godt hedde Stefanos Tsitsipas. Det er en fin lodtrækning i min optik, da Rune har slået ham flere gange, og der kan jeg godt se Rune vinde på det mentale på de afgørende tidspunkter. 

En finale mod Rublev/Medvedev/Felix kan blive et brag af en kamp.

Spilforslag til ATP Rotterdam

Jeg tror underlaget er perfekt til denne spiller, derfor kommer der et spilforslag på ham:

Holger Rune til at vinde ATP Rotterdam til odds 10,00 hos Bet365*

Når jeg lukker øjnene og ser kampene fra Rotterdam igennem tiden, hvor Gael Monfils med sin store power og Felix har haft succes, så tænker jeg instinktivt på Holger Rune. Danskeren har den samme evne. Denne evne til at "slå igennem" betingelserne, og det er hamrende svært i Rotterdam, hvor spillere som Zverev kæmper med dette. 

Jeg udviste en vis skepsis overfor Rune på baggrund af Montpellier, men for mig bliver det helt anderledes i Rotterdam. Rune undgår alt andet lige den her store servekanon med ekstremt momentum i en intim ramme på hjemmebane. 

Generelt er min tiltro til danskeren stor fordi, han har den her vinderpsyke som kun ses med generationers mellemrum i det danske land. 

Betværdi: 110%

ATP Buenos Aires

Golden Swing fortsætter i den argentinske hovedstad. 

En solrig uge i Buenos Aires venter, hvor turneringen ellers hører til blandt de fem langsomste på ATP touren. 

Casper Ruud er forsvarende mester, men nordmanden holder en tiltrængt pause. 

ATP Buenos Aires odds

Argentinsk hjemmebanefavorit i monumental krise

Diego Schwartzman skrev en hjerteskærende opdatering på de sociale medier, hvor han erkendte den krise han befinder sig i for tiden. En sejr siden US Open fortæller alt og nederlaget til Cerundolo i sidste var bare endnu et søm i den argentinske kiste. Spørgsmålet er om den store hjemmebane, hvor han har haft meget succes kan kickstarte noget hos Schwartzman. jeg vil forholde mig skeptisk overfor ham i denne her uge. 

Superstjerne i Buenos Aires

Carlos Alcaraz står til at rydde Grand Slam buffeten de næste mange år, men hvor står han i sin første ATP turnering siden Paris Masters, hvor han tabte til Rune. 

Han er ifølge bookmakerne favorit mod feltet, hvilket er et odds, jeg ikke skal røre med en ildtang. Han har et potentiale over alle i feltet, men den her turnering står ikke højt på listen over titler, han skal have på sit CV. For Alcaraz drejer det sig om kamptræning og finde sit spil igen. Det bør være nok til at stå i en finale, men jeg kunne aldrig finde et spilforslag frem i en ATP 250 til dette odds. 

Dominic Thiem tilbage 

For syv år siden vandt østrigske Thiem titlen i Buenos Aires. Thiem har kun et nederlag i tre besøg i Argentina. Problemet for ham er, at det var "den gamle Thiem", der vandt de to titler i Buenos Aires. Det er trist at overvære, hvordan østrigeren, der engang var verdens næstbedste på grus og førsteudfordrer til Nadal ikke kan få sit spil til at fungere længere. 

Spilforslag til ATP Buenos Aires

Dette spilforslag går på en spiller, der har slået Alcaraz i en finale på grus:

Lorenzo Musetti til at vinde ATP Buenos Aires til odds 13,00 hos Nordicbet*

Musetti har vist sit potentiale på grus en del gange. Første gang, da han var oppe med 2-0 i sæt mod Novak Djokovic ved French Open. Anden gang, da han slog Carlos Alcaraz i finalen i Hamburg sommeren 2022. 

Lodtrækningen er samtidig gavmild ved Musetti, der har Cameron Norrie som største trussel inden en finale. 

Hvis Alcaraz står på den anden side af nettet i finalen, så har Musetti vist, at han kan slå spanieren. 

Betværdi: 117%

 Følg Klaus F's spilforslag hos Nordicbet

ATP Delray Beach

Delray Beach er ofte lig med lidt kaotiske tilstande med meget vind, da det ligger tæt ved havet. 

Derfor er det heller ingen overraskelse, at Cameron Norrie vandt sidste år. Briten, der elsker vind og lidt grimme betingelser, hvor det bliver fight over kunst på banen, der afgører det.

ATP Delray Beach odds

Amerikansk favoritduo 

Taylor Fritz og Tommy Paul er de to håb på hjemmebanen i Delray Beach. Jeg stoler dog ikke på nogen af disse to spillere, når det gælder ATP 250 turneringer. Der skal mere på spil for at få de to op i højeste gear, og Fritz skuffede da også sidste uge med et nederlag til Wu i semifinalen. 
Tiltroen i markedet til de to amerikanere skal i min optik udnyttes til at finde et spot imod dem. Det er bestemt ikke umuligt, at de finder inspirationen i denne her uge og pløjer igennem feltet, men deres odds er alt for lave til et spilforslag. 

Nye navne på vej frem

Jeffrey John Wolf gjorde sig for alvor bemærket ved Australian Open, og i sidste uge i Dallas kunne han lige så godt have stået i finalen. Wolf har sulten til at ville præstere, og det er den gnist, der er brug for i en mindre ATP 250 turnering. 

Det samme gælder Ben Shelton, der aldrig havde spillet udenfor USA indtil Australian Open, hvor han måske skabte den største overraskelse i turneringen ved at nå kvartfinalen. 

Når jeg kigger på spilforslag, så har jeg en klar præference for den her type spillere kontra de etablerede, der kigger frem mod større turneringer i kalenderen. 

Spilforslag til ATP Delray Beach

Dette spilforslag har formen og sulten til at præstere: 

Ben Shelton til at vinde ATP Delray Beach til odds 15,00 hos Bet365*

Det var en fornøjelse at følge Ben Shelton i Melbourne, hvor han tog publikum med storm. Kan han fortsætte sit høje niveau og især serve lige så godt, så kan han gå langt her i Delray Beach.

Lodtrækningen byder på en tricky 1.runde mod Giron, men overlever han den, så er lodtrækningen pivåben for amerikaneren. 

Det er også et spot imod Paul og Fritz, der for mig er spillere, der kan have motivationsproblemer i en turnering som denne, hvilket Shelton ikke bør have. 

Betfværdi: 105%

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Samlet regnskab 

Tilbagebet. 96%
Balance -7,29
Hitrate 31/177