Det bliver et smukt syn, når ATP Touren indtager Monte Carlo-turneringen, der spilles med udsigt til Middelhavet. Tenniseksperten Klaus F gør klar til en ny uge med spændende odds og spilforslag. 

ATP Monte Carlo er en af de tunge drenge i klassen, der altid er velbesøgt af de bedste spillere i verden. Det er her, at de største stjerner indleder grussæsonen. Mange af spillerne har bopæl i Monaco og træner til dagligt på dette anlæg. 


Rafael Nadal er hovednavnet som altid, når der spilles på grus. Spanieren har vundet turneringen hele 11 gange før. En af de mest absurde statistikker i tennis og sportsverdenen. I år bliver dog ingen let opgave, da de unge spillere er klar til at tage udfordringen op. Samtidig er Novak Djokovic klar til at byde den spanske legende op til dans på det røde underlag. 

ATP Monte Carlo - kan Nadal besejres?

Hvis man tager summen af meritterne i Monte Carlo og ser på, hvordan Nadal dominerede French Open i oktober måned, så bør svaret nok være "nej". Omvendt, så har Nadal ikke spillet i en måned, og han kommer fra Australian Open med et skuffende nederlag til Tsitsipas i bagagen. Han er dog en mester i at "nulstille" frem mod grussæsonen, så det er svært at finde argumenter imod en 12. titel i Monte Carlo til den måske største spiller tennisspillet har oplevet. Odds er også derefter, hvorfor det bliver svært at klemme værdi ud af et spil på Nadal. Han er favorit mod resten af feltet, og generelt er jeg modstander af at tage et odds under to på en turneringsvinder i tennis. 

Bejlere til tronen i Monaco

Novak Djokovic er den oplagte trussel. Serberen har dog kun vundet ét sæt og fået to æg mod Nadal ved de sidste fire indbyrdes møder på grus. Han tabte en ensidig finale ved Roland Garros sidste år. I den finale var Nadal et skræmmende niveau over Djokovic. Det borger ikke godt for verdensetterens chancer i Monte Carlo. Det eneste Djokovic kan trøste sig med, er, at han har slået Nadal to gange i Monte Carlo. Og så har serberen momentum fra et Australian Open, hvor han på dominerende vis vandt titlen. Om det er nok til et spilforslag er en anden vurdering. 

Daniil Medvedev har ikke helt fundet opskriften på grus endnu. Russeren kan spille på alle underlag, men det virker til, at grus er der, hvor han har de største udfordringer. Sidste år tabte han begge sine kampe på grus og havde et skuffende exit fra French Open mod Fucsovics i første runde. Han har brug for solrige og hurtige betingelser - hvis det bliver for tungt, flyder hans spii ikke. Det så vi i både Hamburg og Paris sidste år. Vejrudsigten er dog ikke med Medvedev, da det bliver relativt kølig og skyet i den første del af ugen i Monte Carlo. Russerens odds er alt for lavt til min smag. 

Stefanos Tsitsipas er den fra den yngre generation, der bør være den største trussel, når man ser på meritter på grus. Han har endda slået Nadal på underlaget. Og så kommer han fra en sejr mod den spanske legende ved Australian Open. Desværre har grækeren problemer med selvtilliden. Han er knækket sammen et par gange nu efter Melbourne. Det var deprimerende, at se hans fald i kampen mod Hurkacz i Miami. Derfor er Tsitsipas' odds sat relativt højt hos bookmakerne. Der er ikke samme tro på grækeren længere. 

Andrey Rublev lider den skæbne, at hans force "stabilitet" også er hans akilleshæl. Han er nærmest en maskine, når han pløjer igennem en lodtrækning. Desværre har han ikke evnen til at skrue op for sit niveau, som de bedste spillere gør i de afgørende kampe. Det var især tydeligt i Miami, hvor han ikke havde et modsvar, da Hurkacz ramte sit topniveau. Rublev skal spilles til at nå en bestemt runde qua hans stabilitet, men jeg kommer aldrig til at finde værdi i et turneringsspil på russeren.

Hvis vi inkluderer Alexander Zverev har vi fået den vanlige palette med af den yngre generation, der skal tage over. Tyskeren var stærkt spillende i Acapulco, hvor han gik hele vejen. Han havde et stort udfald i Miami, da han tabte mod Ruusuvuori i sin første kamp, men han virkede heller ikke fit. Zverev har normalt spillet til grus, og han har også vundet nogle store titler på underlaget. Han har også presset Nadal i en finale i Rom for nogle år siden. Han er nok den, jeg vil give de bedste forudsætninger for at true spanieren. Derfor kan hans odds godt blive omsat til et spilforslag. 

De spændende navne i Monte Carlo 

Jannik Sinner viste endelig, at han kan være med på den helt store scene. Han præsterede kontinuerligt i Miami, hvor han gik hele vejen til finalen. Den unge italiener viste mental styrke i kampe, hvor han burde have tabt. For mig var det et mentalt gennembrud hos Sinner. Han hævede barren på det område endnu højere, og for en 19-årig er det imponerende. Når man så også tager i betragtning, at han var den, der pressede Nadal mest ved French Open, så kan man godt tillade sig at have forventninger til den unge italiener på grus. Hans odds som vinder af Monte Carlo er skyhøjt, så der kunne godt gemme sig noget værdi der.

Selvom Aslan Karatsev fik sit gennembrud på hard court, så havde han indtil i år sine bedste resultater på grus. Russeren har også selv proklameret, at det er hans favoritunderlag. Hvis man kan forvente et gear højere på grus kontra hard court, så er der store ting i vente. Jeg vil dog se ham på grusset i Monte Carlo før, at jeg tør kaste en dom over hans chancer. Umiddelbart kan han gå langt, men det er de helt tunge drenge, han er oppe imod nu - om han kan matche det på grus, tør jeg ikke kunne sige endnu. Markedet har dog heller ikke samme respekt for Karatsev på grus endnu, hvilket afspejler sig i hans vinderodds. 

Felix Auger-Aliassime har vist, at han kan spille på det langsomme underlag, selvom han er canadier. Han har tillige offentliggjort et spændende samarbejde i denne uge, da han skal arbejde med Toni Nadal. Rafael Nadals onkel, der var med til at skabe den bedste spiller igennem tiden på grus. Et ambitiøst træk af Felix, der bliver spændende at følge i Monte Carlo. Jeg har dog ikke set nok fra hans side til, at det skal munde ud i et spilforslag. 

Spilforslag til ATP Monte Carlo

Der er nogle vitale faktorer, der gør, at jeg synes, at Djokovic' odds repræsenterer værdi - derfor skal vi ud i et serbisk spilforslag

Novak Djokovic til at vinde ATP-turneringen i Monte Carlo til odds 3,6 hos Betfair Sportsbook***

Den serbiske verdensetter har slået Nadal to gange før i Monte Carlo. Jeg tror ikke, det er tilfældigt, at det er sket her i Monaco. Djokovic er bosiddende her og er meget tilpas på disse baner. Han har fået en god pause efter Australian Open. Netop titlen i Australien må have givet ham ekstremt meget selvtillid. Især måden han vandt finalen på, var ekstremt dominerende. Og et lille sjovt kuriosum: begge år, hvor han besejrede Nadal i Monte Carlo havde han vundet Australian Open forinden. Lodtrækningen er hård, men det kommer vi ikke udenom i en Masters 1000. Endeligt har serberen en fin lille fordel: som bosiddende i Monaco skal han ikke i "karantæne-boble" som de andre spillere, og han må opholde sig i sit eget hus i løbet af ugen. 

Regnskab:
Spil i alt: 30
Vundne spil:8
Tabte spil: 22
Profit: 32,18
Tilbagebetalingsprocent: 207