Vi fortsætter på det grønne græs i den kommende uge, hvor to klassikere står for døren i form af Halle og London. Klaus F ser efter værdi blandt de grønne strå og kommer med spilforslag.

Vi har dansk deltagelse i den kommende uge, hvor Holger Rune skal forsøge at avancere i det tyske i Halle. Turneringen er mest kendt for Roger Federers mangeårige dedikation. Schweizeren nåede at vinde ti titler i Halle.


I London afvikles Queens, der er en af de smukkeste turneringer på touren. Et flot anlæg i historiske rammer. Feltet er desværre ikke så stærkt i år. Det er næsten ironisk, at grusspilleren Casper Ruud er førsteseedet i London. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP London

Turneringen i Queens betragtes som den hurtigste græsturnering, hvor banerne er glatte, hurtige og bolden ikke hopper særligt højt. Den forsvarende mester Matteo Berrettini er med, og han kommer direkte fra en titel i Stuttgart. 

Feliciano Lopez var den store overraskelse i 2017, hvor han vandt til odds 26. Marin Cilic vandt i 2018 til odds 6,5, hvor han reddede matchbolde og slog Djokovic i finalen. Cilic er igen med i år, og French Open-semifinalisten viser storform for tiden. 

Britiske forventninger

Andy Murray er for alvor ved at finde melodien igen. Med en finale i Stuttgart i den forgangne uge topper han lige netop til denne del af sæsonen, hvilket var en del af planen. Han har allieret sig med Ivan Lendl igen, og missionen er Wimbledon. Det betyder også, at han skal præstere ved ATP London, hvor han historisk set har gjort det godt med fem titler. Spørgsmålet er, om det er en fordel, at han gik så langt i Stuttgart. Det er et plus på formsiden, men omvendt har han også en skrøbelig fysik, der nok ikke skal udfordres for meget. Og i finalen fik skotten flere behandlinger i slutningen af kampen, hvilket desværre ikke lover godt. 

Cameron Norrie var i finalen sidste år i ATP London. Den venstrehåndede brite, der er født på New Zealand elsker vinden, og de svære betingelser i den engelske hovedstad. Han overpræsterer gang på gang i forhold til sit potentiale, men spiller sin første kamp siden French Open. Norrie er garant for en 100 procent præstation, hvilket er godt i forhold til et spilforslag, men spørgsmålet er, om han kan blive ved med at maksimere ud på sit potentiale. 

Daniel Evans er lidt samme historie. Efter han blev taget for kokain i forbindelse med en dopingprøve, har han ikke set sig tilbage. Evans viste form i en Challenger i sidste uge med en titel, og det hurtige græs passer ham perfekt. Problemet er, at han har Matteo Berrettini i første runde, hvilket er noget af en åbningskamp for den karismatiske brite. 

Casper Ruud på græs

Jeg forventer mig ikke meget af Casper Ruud i den kommende uge. Nordmanden, der under French Open sagde, at "græs er for golfspillere" kommer fra sit livs oplevelse i Paris. Hans spil virker absolut heller ikke til at matche det grønne underlag. Ruud har to sejre i karrieren på græs. Ruud skal i min optik bruges som en åbning i forhold til et andet spilforslag i samme halvdel. Jeg vil blive overrasket, hvis han kommer langt ved ATP London. 

Spilforslag til ATP London

Jeg håber, at denne spiller kan fortsætte sit momentum i London efter et flot French Open: 

Marin Cilic til at vinde ATP London: Odds hos 5,50 hos Bet365*

Den store kroat har et fremragende CV på græs. Han har vundet ATP London før og været i Wimbledon-finalen, hvor vabler desværre ødelagde det for ham. 

Cilic lignede en genfødt under kampen mod Medvedev ved French Open. Det skal give troen på, at han kan gøre det på et underlag, der passer ham markant bedre end grus.

Lodtrækningen er god set i lyset af, at han møder Ruuds halvdel i semifinalen, men han har en potentiel drilsk kamp mod Bublik i anden runde. 

Betværdi: 110%


Langskud til ATP London

En bulgarsk klassespiller kan måske genfinde gamle dages niveau i London: 

Grigor Dimitrov til at vinde ATP London: Odds 19,00 hos Bet365*

Med to semifinaler og en titel fra Queens skal Dimitrov tages seriøst i London i den kommende uge. "Baby Federer", som han blev kaldt i mange år, slog aldrig helt igennem, men Dimitrov kan stadigvæk præstere på højeste niveau. 

En semifinale i Monte Carlo i år og en semifinale i Indian Wells sidste år er præstationer, der indikerer, at Dimitrov stadigvæk kan være med. 

Han lægger hårdt ud med Cameron Norrie i første runde, men skal Norrie besejres, så skal det nok være tidligt.

Betværdi: 114%

Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365

ATP Halle

Desværre kan banen være i ret dårlig stand i Halle, hvor man ellers har muligheden for at bruge tag i regnvejr. Banerne er bløde, og mange spillere har haft nogle fald, der kunne have resulteret i alvorlige skader. 

Man kan ikke sige ATP Halle uden at sige Roger Federer. Turneringsledelsen har altid givet schweizeren de optimale betingelser, så han valgte denne turnering fremfor ATP London i Queens. Federer er desværre stadigvæk ude med skade. 

Forsvarende mester er Ugo Humbert, der elsker de hurtige underlag. 

Holger Rune i Halle

Holger Rune skal spille sin første seniorkamp på græs. Han har haft nogle skuffelser på underlaget som junior, hvilket måske stadigvæk sidder i kroppen på danskeren. Hans spil er ikke skræddersyet til græs, hvilket er normalt, da de unge spillere der kommer frem, ikke har spillet meget på underlaget.

Rune er dog så talentfuld, at jeg ikke er i tvivl om, at han laver en hurtig omstilling til græs. Det mentale kan have betydning, da han lige har fået karrierens største gennembrud ved French Open. Spørgsmålet er, om han er landet mentalt efter oplevelsen i Paris og er sulten efter flere store resultater. 

Russisk storfavorit

Daniil Medvedev gør alvor af sine udtalelser om at spille så meget som muligt på græs, selvom han ikke må deltage i Wimbledon. Han nåede finalen i Hertogenbosch i sidste uge, men tabte til den ukendte Tim van Rijthoven. Det var en eklatant overraskelse og måske sigende i forhold til, hvor Medvedev har sin overligger på græs.

Nederlaget i Hertogenbosch skal give anledning til bekymring med hensyn til hans evner på det grønne underlag. Det ændrer dog ikke på, at han er favorit til at vinde i Halle. 

Græsspecialister kan drille Medvedev 

Nick Kyrgios lignede en kommende stjerne på græs, da han slog Nadal ud af Wimbledon i 2014 og gik i kvartfinalen. Karrieren har dog stagneret, men en inspireret Kyrgios på græs er top-10 i verden - og nok også top-5 på en god dag. Han har gemt alt krudtet til græs i denne sæson, da han skippede grussæsonen for at blive klar til det hurtige underlag. 

Ugo Humbert er forsvarende mester i Halle og har slået Medvedev i år. Humbert kan tage rytmen fra modstanderne med sit aggressive spil. Han skuffede i sidste uge, men minder om en titel fra sidste år kan bringe det bedste frem i franskmanden. Det er dog grænsende til jubeloptimisme med et spilforslag på Humbert til at genvinde titlen. 

Det er måske at stramme den at kalde Oscar Otte græsspecialist, men tyskeren imponerede mig voldsomt i den forgangne uge. Otte viste sidste år, at han er en force på græs, da han gik i fem sæt med Murray ved Wimbledon. I Stuttgart var han få point fra en finale, da han tabte en helt lige kamp mod Berrettini i semifinalen. Hvis Otte kan få fem procent mere selvtillid på afgørende tidspunkter i kampe, så kan han slå alle spillere i dette felt. 

Spilforslag til ATP Halle

Han var spilforslaget i sidste uge, men jeg giver ham en ny chance: 

Félix Auger-Aliassime til at vinde ATP Halle: Odds 7 hos Bet365*

Felix skuffede, da han tabte semifinalen til van Rijthoven i Hertogenbosch, men når man så, hvordan den unge hollænder destruerede Medvedev i finalen, var det måske ikke så dårligt. Canadieren var den andenbedste i feltet i sidste uge, og han var én tiebreak fra at slå van Rijthoven. 

Felix er efter min mening sammen med Berrettini de to farligste for Djokovic ved det kommende Wimbledon. 

Lodtrækningen er godkendt, og hæver Felix sit niveau med nogle procenter, står han godt i Halle. 

Betværdi: 113%

Langskud til ATP Halle

En russer, der før har klaret sig godt i Halle er denne uges langskud:

Karen Khachanov til at vinde ATP Halle: Odds 15 hos Bet365*

To kvartfinaler og en semifinale er tre præstationer i Halle, der viser, hvor glad Khachanov er for den tyske turnering. Russeren har før sagt, at underlaget i Halle passer ham perfekt. 

Jeg så nogle gode tegn fra Khachanov i sidste uge, hvor han viste fightervilje mod Majchrzak og spillede relativt lige op med Felix.

Lodtrækningen er til at leve med, og det er først i en kvartfinale, at det bør blive problematisk.

Betværdi: 105%

 Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 114
Vundne spil: 21
Tabte spil: 93
Profit: 15,74
Tilbagebetalingsprocent: 114