En ny uge er så småt begyndt, og selv om det ikke er de mest prestigefyldte turneringer, der er sat i kalenderen denne uge, så er der mildest talt fyldt godt op af stjernespillere. Særligt i Acapulco må der være noget ekstraordinært, der lokker topspillerne til, eftersom hele seks fra verdens top 10 er repræsenteret. Derudover spilles der ATP-turneringer i Dubai og Sao Paulo.

Acapulco, Mexico

ATP 500

Underlag: Hard court

Forsvarende mester: Sam Querrey

Feltet i Acapulco er ét af de stærkeste i en ATP 500, jeg nogensinde har set. Verdens nummer 9, Del Potro, er seedet så langt nede som nummer 6, og det er kun Federer, Dimitrov, Cilic og Goffin, der mangler fra top 10. Nadal er feltets store stjerne, og det skal blive spændende at se, hvor han står nu i sin første turnering, siden han måtte trække sig med skade fra kvartfinalen mod Cilic i Australian Open.

Nadal er seedet 1'er og har en del point at forsvare fra sit finalenederlag til Querrey sidste år. Han har, feltets hårdhed taget i betragtning, fået en rigtig fin lodtrækning, hvor hans sværeste modstandere inden en evt. finale ligger i de klassiske hard court-hardhittere i form af Sock, Querrey og Anderson. Landsmanden, Feliciano Lopez, i første runde kan dog blive ret vanskelig for en Nadal, der kan vise sig at være rusten efter den længere turneringspause. Lopez har tilmed slået Nadal to gange i træk på hard court.

Sock er seedet til at gå i semifinalen mod Nadal, men amerikaneren har lidt af en mareridtssæson indtil videre, og det ligger nok nærmere i kortene, at Anderson eller Chung skal avancere til semifinalerne fra den del af lodtrækningen. Nadal og Querrey, som er forsvarende mester, må formodes at skulle kæmpe om den øverste semifinalebillet.

I den nederste halvdel af lodtrækningen vrimler det med farlige spillere, synes jeg. Zverev og Thiem er seedet til at stå overfor hinanden i semifinalen, men derudover har vi Del Potro og Isner som de øvrige seedede, ligesom useedede spillere i form af Nishikori, Ferrer, Shapovalov og Schwartzman kan vise sig vanskelige at overkomme. Jeg har ikke en særlig fornemmelse for én af de nævnte til at gå hele vejen, for de skiftes lidt til at skuffe pt. Zverevs sæson er mildest talt rædderlig ift. de forventninger, som man med rette har til ham, og Thiem er bare aldrig helt slået igennem på hard court. 

Nishikori kan være et muligt trading-objekt

Jeg tror, vi skal kigge lidt nærmere på vinderen af førsterundeopgøret mellem Nishikori og Shapovalov. Nishikori ser ud til at nærme sig noget form igen efter en længere ufrivillig pause, og han stod tilmed i finalen her i Acapulco i 2015. Shapovalov var i semifinalen i sidste uge i Delray Beach og rammer bolden rigtig godt i år. Nishikori er favorit til at vinde duellen her, og kommer han fint igennem dén, så tror jeg, han kan skabe rigtigt meget ravage i feltet. Han har et vildt topniveau, og han virker sulten for at komme tilbage på toppen af karrieren igen. Odds 15,00 hos Bet365* som turneringsvinder er udemærket som trading-objekt efter min mening, men bemærk at han har en yderst vanskelig lodtrækning, der i værste fald kan hedde Shapovalov, Thiem, Del Potro, Zverev og Nadal.

Dubai, De Arabiske Emirater

ATP 500

Underlag: Hard court

Forsvarende mester: Andy Murray

Turneringen i Dubai har egentlig altid haft et ret stærkt felt at vise frem, og det er ikke sådan, at årets udgave af turneringen er håbløs, men det er heller ikke sådan, man falder om af besvimelse, når man ser niveauet i år.

Den øverste halvdel ser klart stærkest ud med spillere som Dimitrov, Gasquet, Bautista-Agut og Kohlschreiber. Dimitrov er turneringens klare favorit, men han har været underligt svingende i år, og jeg har ikke vildt meget tiltro til, at han bare sådan uden videre strikker fem gode kampe sammen, som det vil kræve, før han kan løfte trofæet her. Lodtrækningen er dog fremragende, og umiddelbart virker en kvartfinale mod Kohlschreiber og en semifinale mod Gasquet som de største hurdler, han står overfor inden en evt. finale. 

Netop Kohlschreiber kunne godt gøre noget skade på feltet her. Han spillede godt mod Federer i Rotterdam, og selv om han har haft en dårlig start på sæsonen, så skal han nok komme i gang igen, og det kunne meget vel være tidspunktet nu, hvor han begynder at ramme bolden, som vi alle ved, at han kan på sit bedste. Lodtrækningen er fin, selv om Dimitrov kan vente i kvartfinalen.

I den nederste halvdel af lodtrækningen har vi sidste uges finalister fra Marseille, Khachanov og Pouille. Khachanov vandt finalen efter en helt tæt dyst, og spørgsmålet er, om ikke Pouille har travlt med at slikke sårene efter den oplevelse på hjemmebanen i Frankrig. Pouille kan have en tendens til ikke at spille igennem flere uger i træk, og overgangen fra indendørs i Europa til udendørs i Emiraterne kan derudover også ødelægge hans muligheder for en let omstilling.

Khachanov kunne med den nuværende fine form in mente være et godt bud på en turneringsvinder i Dubai, men han står med de samme omstillingsproblemer som Pouille, og han kan ligesom franskmanden kæmpe med noget fatigue oveni. Krajinovic ser ud til at spille godt pt., og han kunne sagtens være et kompetent bud på en spiller, der går videre til finalen fra den nederste halvdel af lodtrækningen.

Sao Paulo, Brasilien

ATP 250

Underlag: Grus

Forsvarende mester: Pablo Cuevas

Cuevas har vundet denne turnering tre år træk, og han er én af de store favoritter til at gøre det igen, selv om formen ikke er videre prangende i år. Det er dog ikke usædvanligt for Cuevas at starte lidt tyndt ud i en ny sæson, men til gengæld plejer han så også at begynde at ramme lidt form nu. I sidste uge vandt han et par kampe, før han tabte skuffende til Jarry i to sæt, men så har han måske gemt noget krudt til sit titelforsvar denne uge i Sao Paulo.

Hans værste konkurrent i den nederste del af lodtrækningen bliver med al sandsynlighed, Fabio Fognini, men italieneren er også ekstremt svingende, og det kan lige så godt blive spillere som Delbonis, Mayer eller Berlocq, der ender med at springe videre til finalen fra nederste halvdel.

I øverste halvdel er Monfils, Ramos-Vinolas og Pella de oplagte finalekandidater, men hjemmebanefavoritterne Monteiro og Bellucci kan også gøre skade her. Bellucci tabte dog til Fognini i sidste uge i Rio efter et håbløst choke, og selv om brasilianeren har et højt topniveau, så er det efterhånden mere reglen end undtagelsen, at det er den skrøbelige psyke og et jammerligt bundniveau, der danner grundlag for hans indsats på touren.

Odds frister på vinderen de seneste tre år, Pablo Cuevas.

Cuevas har faktisk fået en ok lodtrækning, men spørgsmålet er, om formen simpelthen er for ringe, til at man kan spille ham som turneringsvinder til odds 5,50 hos Bet365*. Jeg tror, at meritterne og følelserne i denne turnering er SÅ stærke for ham, at han nok skal præstere udmærket her, men jeg føler mig ikke sikker på, at han pt. spiller godt nok til at slå Fognini i en semifinale. Jeg har svært ved at finde andre spilbare outright-odds, og som nævnt er jeg slet ikke sikker på, at 5,50 på Cuevas er noget særligt heller, selv om det frister, fordi han har vundet turneringen de seneste tre år.