I denne uge spilles der én ATP 500 i Rio de Janeiro og to ATP 250-turneringer i Marseille og Delray Beach, og det er samtidigt tre forskellige underlag, vi skal have i spil. Hele 12 spillere fra verdens top 20 er i aktion denne uge, og selv om hverken Federer, Nadal eller Djokovic går på banen, så bør der være garanti for verdensklassetennis denne uge.

Rio de Janeiro, Brasilien

ATP 500

Underlag: Grus

Forsvarende mester: Dominic Thiem

Den sydamerikanske swing på grus fortsætter i Rio de Janeiro, hvor verdens nummer tre, Marin Cilic, har meldt sin ankomst. Han får selskab af tre øvrige top 20-spillere i skikkelse af Dominic Thiem, Pablo Carreno-Busta og Albert Ramos-Vinolas. Det er et ret stærkt grusfelt, vi har at gøre med denne uge, og på forhånd er der lagt op til en duel mellem Cilic og Thiem, men det vrimler med navne, der kan gøre livet surt for dem begge.

Cilic er seedet ét, men han har fået en hård lodtrækning, hvor han kan risikere en vej, der hedder Berlocq, Monfils og Schwartzmann for bare at nå frem til semifinalen, hvor han så kan risikere en modstander som enten Ramos-Vinolas eller Cuevas, der vandt turneringen her i Rio i 2016.

I modsatte halvdel har Thiem været lidt mere begunstiget af lodtrækningsheld, synes jeg. Thiem, der kommer direkte fra turneringssejr i Buenos Aires, kan selvfølgelig være ramt af lidt fatigue, men det var ikke verdens mest opslidende titel, han fik sig i Argentina, og mon ikke han vil gå langt for at forsvare sin titel og sine 500 point i Rio. Thiem har en potentiel kvartfinale mod Verdasco og en potentiel semifinale mod Carreno-Busta, hvilket i øvrigt vil være lig med et revancheopgør for sidste års finale, men ellers ser jeg faktisk ikke rigtigt de helt store faresignaler for den østrigske grusstjerne, der mere og mere ligner en reel trussel for Nadal ved French Open i år.

Værdi i Dominic Thiem som titelvinder?

Thiem er bookmakernes klare favorit, eftersom han kun giver pengene 3,50 gange igen hos Bet365*. Cilic ligger som næststørste favorit i odds 6,00 hos samme bookmaker. Med Cilic' svære lodtrækning og manglende kamptræning på grus, så ser jeg ikke rigtigt værdi i hans odds, men jeg kunne godt være fristet af et spil på Thiem, der som nævnt har en fremragende lotrækning og kommer ind til denne turnering som forsvarende mester og i fremragende form. Jeg ligger omkring 30% på østrigeren som titelvinder.

Delray Beach, USA

ATP 250

Underlag: Hard court

Forsvarende mester: Jack Sock

Et rigtigt stærkt felt fuldt af de bedste amerikanere og en masse hard court-specialister i Delray Beach, hvor Jack Sock skal forsøge at forsvare titlen fra 2017. Sock og Del Potro er seedet 1 og 2, mens Sock har fornøjelsen af Kevin Anderson (3) i sin halvdel, og Del Potro har fornøjelsen af Querrey (4) i sin.

Sock har fået en okay lodtrækning, synes jeg, selv om der kan vente en tung i opgave i form af Harrison i 2. runde, Isner i kvarten og Anderson/Raonic i semifinalen. Harrison bør dog ikke for alvor kunne true en tændt Sock, for hvem meget er på spil denne uge, og hverken Isner eller Raonic ser ud til at ramme topformen. Jeg har dog en lille fidus til, at Isner kan ramme noget form. Han gjorde det godt i Davis Cup på udebane mod Serbien for et par uger siden, og hans nederlag til Albot i New York skyldtes måske lige så meget omstillingsvanskeligheder fra gruset i Serbien eller i det mindste, at han ikke rigtigt har fundet hard court-formen endnu i år.

I nederste halvdel er Del Potro favorit til at komme igennem til finalen, og han er bestemt også havnet i den letteste halvdel af lodtrækningen. Chung i kvartfinalen ligner umiddelbart den største trussel, og skulle argentineren komme videre herfra, så kan et svært opgør mod spillere som Querrey, Shapovalov eller Karlovic vente.

Lurer en overraskelse i Delray Beach?

Jeg har lidt fidus til, at Karlovic kan gøre noget skade i lodtrækningen. Han fås til odds 31,00 hos Bwin* og 26,00 hos Bet365*, og jeg synes faktisk, formen er rigtigt fin hos den aldrende kroat, så det er ikke her, det ser ud til, han bliver bremset. Det er klart, at Karlovic' topniveau i grundspillet er langtfra så højt som Del Potros, Andersons eller Socks, men Karlovic har serven, som kan bombe ham til tops i de her små turneringer. Derudover er det værd at huske, at kroaten vandt Delray Beach i 2015. Jeg synes, det er et godt odds at have med sig videre ind i turneringen, og så kan der altid handles ud, hvis det er. Bemærk dog, at han står overfor en yderst vanskelig opgave i Shapovalov allerede i 1. runde.

Marseille, Frankrig

ATP 250

Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Jo-Wilfred Tsonga

Førsteseedede David Goffin har trukket sig fra turneringen, og det betyder, at den øverste halvdel er blevet alvorligt svækket i niveau. Nu er femteseedede Bautista-Agut øverst i feltet, og spanieren, som ellers har gjort en karriere ud af stabilitet kommer direkte fra et pinligt nederlag på grus på hjemmebane i Davis Cup, hvor han satte 2-0 over styr mod Cameron Norrie. Bautista startede ellers godt ud i år med en titel i Auckland, men siden har han virket underligt uden selvtillid.

Bautista og Berdych er de to store spillere fra den øverste halvdel af lodtrækningen, og Berdych, der har både finale og semifinale på cv'et her fra Marseille, må være favorit til at gå videre til finalen. Tjekken måtte dog trække sig fra turneringen i Rotterdam med sygdom sidste uge, så det er svært at spå om, hvordan hans helbred har det denne uge. Jeg synes dog, Berdych har spillet en rigtig god sæson indtil videre, og rammer han niveau + motivation, så har jeg svært ved at se, hvem der skal kunne stoppe ham på vej til finalen.

I den nederste halvdel af lodtrækningen er Wawrinka seedet til at gå i finalen, men Wawrinka har indtil videre i år tabt til Sandgren, Basic og Griekspoor, så det er vanskeligt at give ham alt for meget tiltro her. Han virker endnu ikke til at være fysisk på toppen efter sin knæoperation, og det vil alligevel kræve fire sejre i træk at skulle kunne løfte trofæet denne uge. Det ligger ikke i kortene.

Det gør det måske til gengæld med Lucas Pouille, der vandt turneringen i Montpellier i forrige uge. Hans form ser derfor udmærket ud, og han brugte ikke unødige kræfter i Rotterdam sidste uge. Han var i finalen i Marseille sidste år, og så må man ikke undervurdere hjemmebanen, som ofte i Frankrig bærer deres bedste spillere frem til de afgørende kampe. Pouille får fransk konkurrence fra gode indendørsspillere som Simon, Mahut og Herbert i den nederste halvdel, men umiddelbart er det kun Pouille, der har formen til at gå rigtigt langt af de franske spillere.

Fransk favorit kan fejre ny triumf

4,50 hos Nordicbet* på Pouille som turneringsvinder er ikke helt dumt, når man tænker, at han har en vej til finalen, der kunne hedde bye, Herbert, Krajinovic og en formsvag Wawrinka. Skulle Berdych så finde formen og stå overfor Pouille i finalen, så kan man altid vælge at handle ud. 4,50 på Berdych hos Bet365* ser også fornuftigt ud, men det kræver, at han er 100% fit. Han er den fra feltet med højest niveau i år efter min mening.