Årets sidste Masters 1000-turnering løber af stablen i Paris denne uge, og der er som næsten altid en masse ekstra at spille om for de topspillere, der stadig kan nå at komme med i det forjættede selskab ved sæsonfinalen i London, som spilles fra den 12.-19. november.

Paris, Frankrig

ATP Masters 1000

Indendørs hard

Forsvarende mester: Andy Murray

Roger Federer vandt turneringen hjemme i Basel i sidste uge, og efterfølgende har han trukket sig fra denne uges Masters i Paris. Ikke specielt overraskende, eftersom han har været fænomenal til at passe på sig selv fysisk hele året, og da Paris ikke hører til hans favoritturneringer (kun vundet én gang, 2011), så giver det god mening, at han sparer sig selv til årets sidste store mål - Nitto ATP Finals i London.

Det kan betyde en helt del for det øvrige felt, at Federer ikke er der til at slå en masse spillere ud, og i jagten på London-billetter er der en del spillere tilbage, som med mere eller mindre sandsynlighed kan booke plads til sæsonfinalen. Seks spillere er allerede klar i London, mens meget skal gå galt, hvis ikke David Goffin også indløser billet. Belgieren er dog langtfra sikker, og både 7.- og i særdeleshed 8.-pladsen er i høj grad i spil.

Carreno-Busta sidder på det yderste mandat pt., men både Querrey, Anderson, Del Potro, Tsonga, Pouille, Bautista-Agut, Isner, Ramos-Vinolas og Sock er stadig i spil til at komme med. Skal Carreno-Busta vippes af pinden, vil det kræve, at én af de andre nævnte rammer en virkelig god turnering, og skåret helt ind til benet udenom de sværeste teorier kan man sige, at de nævnte alle kvalificerer sig til London ved at vinde turneringen i Paris. 

Øverste fjerdedel af lodtrækningen

Nadal er seedet 1 og er sikker på at slutte på toppen af verdensranglisten, hvis han bare vinder en enkelt kamp i Paris. Han skal i sin første kamp op mod enten Chung eller Mischa Zverev, og mon ikke spanieren, som kun har spillet turneringen seks gange og aldrig vundet den, vil gøre sit for at vinde netop den kamp og få ro på inden London, hvor han heller ikke har ry for at ramme sit topniveau.


Nadal kan gøre det onde ved to af sine landsmænd, Carreno-Busta og Ramos-Vinolas i denne fjerdedel, ligesom han også kan sende Querrey ud i mørket, skulle det komme til et kvartfinaleopgør mellem de to. Ingen af de tre nævnte er i synderligt god form, og særligt virker Carreno-Busta helt væk efter sin US Open-semifinale, og jeg har hverken tro eller håb om, at han ender med at klare cuttet til London.

Querrey var i kvartfinalen her i Paris i 2012, men hans form er dårlig, og han skal vinde denne fjerdedel for at komme i betragtning til en London-billet. Han vil være favorit i et potentielt tredjerundeopgør mod Carreno-Busta, og det er nok heller ikke decideret usandsynligt, at han slår Nadal i kvartfinalen, men det kræver, at den store amerikaner finder sit bedste niveau i de indledende runder.

Næstøverste fjerdedel af lodtrækningen

I denne fjerdedel er der virkeligt mange om buddet til at komme igennem til semifinalen, ligesom der er flere spillere, der med en god turneringspræstation kan skaffe sig billet til London. Del Potro er pludselig kommet i spil til London, hvilket vil være en fantastisk berigelse for turneringen, men han er løbet ind i lidt af en skræklodtrækning, hvor Alexander Zverev kan vente allerede i tredje runde og enten Isner, Gasquet eller Dimitrov i kvartfinalen. Det er en ekstremt hård opgave for argentineren, som kommer med to fulde ugers turneringstennis i benene fra Stockholm og Basel.

Gasquet er en dark horse i fjerdedelen. Han er i fin form og har fordel af hjemmebane. Han har dog en vanskelig lodtrækningen med Paire i første runde, Dimitrov i anden, Isner i tredje, før et evt. opgør mod enten Del Potro eller Zverev kan sikre ham en plads i semifinalen. Det virker trods alt som et uoverstigeligt bjerg for den franske elegantier, som heller aldrig rigtigt har fundet melodien i denne turnering.

Isner var i finalen sidste år, hvor han spillede en fremragende turnering, og kan han ramme det niveau igen, hvilket vel ikke er helt umuligt taget i betragtning, at formen er nogenlunde god, så kan han måske komme igennem nåleøjet fra fjerdedel her. Jeg har dog minimal tiltro til, at han kan gå hele vejen, som det formentlig vil kræve for at spille sig igennem til London. 


Næstnederste fjerdedel af lodtrækningen

I denne fjerdedel kan vi se frem til et potentielt meget vigtigt opgør mellem Goffin og Tsonga allerede i tredje runde. Vinder Tsonga det opgør, så kan Goffin meget vel ende med at blive sorteper i London-puslespillet, og Tsonga elsker denne turnering, som han vandt i 2008 og nåede finalen i i 2011. Derudover er han meget formstærk efter en titel i Antwerpen og en finale i Wien, hvor han dog efterhånden begyndte at se mere og mere slidt ud.

Bautista-Agut og Cilic er de to andre seedede spillere fra fjerdedelen, men også Gilles Simon, der er én af det franske publikums helt store favoritter, kan meget vel lave noget ravage i lodtrækningen.

Kommer Goffin videre fra denne fjerdedel, så må London-billetten være så godt som hjemme, men ryger han ud til Tsonga, og franskmanden kommer videre til semifinalen, så kan det hele meget vel ryge på gulvet for den hurtige belgier. Tsonga får formentlig så megen restitution af arrangørerne som muligt efter sine seneste lange uger på touren, og kan han komme med fornyet energi og samme form, hvilket man må forvente, så er han én af de absolut varmeste kandidater til at gå hele vejen i Paris og dermed sikre sig en plads blandt årets otte bedste i London.

Nederste fjerdedel af lodtrækningen 

Efter Federers afbud til turneringen står vi tilbage med Dominic Thiem som højestseedede (5) i den nederste del af lodtrækningen. Pouille har overtaget Federers plads i bunden af lodtrækningen, og med den form, han kommer i, så er det ikke utænkeligt, at han pløjer videre og sikrer sig semifinalebilletten herfra. Man må formode, han har taget en stor portion selvtillid med fra Wien, og motivationen bør være høj foran det franske publikum med en lille chance for at kvalificere sig til London oveni.

Kevin Anderson, som ikke har gjort væsen af sig siden finalen ved US Open, er også placeret her, og selv om jeg ikke har megen tiltro til ham og hans ringe form pt., så skal det ikke afvises, at han kan gå igennem fjerdedelen og derved komme en del tættere på en plads i London. Det er dog ingen let lodtrækningen for sydafrikaneren, der muligvis skal slå Verdasco, Thiem og Pouille, før bare en semifinaleplads er en realitet.

Outright-markedet

Nadal er latterligt stor favorit hos Bet365* til kun odds 2,50, og med hans pauvre historik i Paris in mente, så finder jeg på ingen måde det odds interessant, selv om jeg må medgive, at bookmakerne med rette har gjort ham til turneringsfavorit.

Tsonga til odds 13,00 hos Bet365* synes jeg er en del mere spændende, og Del Potro til samme odds finder jeg heller ikke helt uinteressant at tage et nærmere kig på. Jeg er bange for, at de begge løber tør for benzin i løbet af ugen, men jeg ligger alligevel på mellem 5-10% på dem begge for at løfte pokalen i Paris.