I 2017 var der i alt 266 tilfælde af mistænkelig bettingadfærd på tværs af kontinenter og sportsgrene. 114 af disse faldt alene i fjerde kvartal. Langt de fleste stammer fra tennis og fodbold.

I fjerde kvartal af 2017 drejede 71 af i alt 114 tilfælde af mistænkelig bettingadfærd sig om tennis. Dermed er tennis endnu engang den sportsgren, hvor der forekommer flest mistænkelige bettingmønstre, med stor margin til de næste på listen. Nummer to er i fodbold, hvor der i fjerde kvartal blev registreret 18 tilfælde af mistænkelig bettingadfærd.

Det viser en ny rapport  fra det internationale sportsbetting integritetsorgan, ESSA (European Sports Security Association), har publiceret. I alt var der 266 tilfælde i 2017, og næsten 43 procent af disse faldt altså i fjerde kvartal. Udover tennis og fodbold blev der også registreret  mistænkelig bettingadfærd i bordtennis (syv tilfælde), badminton (fem), volleyball (fire), håndbold (tre), basketball (to), eSport (to), ishockey (et) og snooker (et).

Bettingmønstre vurderes af ESSA som usædvanlige eller mistænkelige, når ekstraordinært store beløber placeres på et givent udfald, også efter at odds er blevet væsentlig nedjusteret. Desuden skal alle organisationens medlemmer have udelukket, at det usædvanlige mønster blot er et resultat af en fejlvurdering af markedet.

Generalsekretær i ESSA, Khalid Ali, kalder 2017 for organisationens mest udfordrende og samtidig mest udbytterige år, og i forlængelse heraf hylder han organisationens alarmsystem, som blandt andet bygger på kommunikation mellem atleter, spiludbydere og myndigheder. 

I Europa var der med 144 tilfælde af mistænkelig bettingadfærd flere sager end i resten af verden tilsammen. Ifølge ESSA har der været en enkelt dansk sag i en badmintonkamp. Dette bliver dog ikke uddybet i rapporten.