Rasmussen vandt overbevisende det danske melodi grand prix med 50 procent af stemmerne i superfinalen, og han skal repræsentere Danmark ved semifinale 2 ved Eurovision, hvor der kæmpes om ti finalepladser. Men hvordan kommer det egentlig til at gå det danske bidrag? 

Der findes en nyere artikel om Danmarks chancer ved Eurovision og Rasmussens muligheder for at gå i finalen. Artiklen "Bookmakere: Danmark går i finalen, men vinder næppe" kan læses her.

Bookmakerne er optimistiske på det danske bidrags vegne til det Internationale Melodi Grand Prix, viser deres odds på, om Danmark går videre fra semifinale 2 den 10. maj. Rasmussen vandt det Danske Melodi Grand Prix med den vikingeinspirerede sang "Higher Ground": 

"Vi tror, at Danmark har gode muligheder i finalen. Vi har en sang med masser af karakter. Den har et potentielt stærkt sceneshow, et fint omkvæd og et budskab, der appellerer bredt, så vi tror på, at den i hvert fald går i finalen til Eurovision," siger Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil*, til BetXpert

Danske Spil* tilbyder odds 1,33 for, at Rasmussen går videre fra semifinale 2, mens der er odds 3,00 på det modsatte udfald. 

Også Nordicbet* har været hurtige og sat odds på, om Danmark går videre, og her er vurderingen ikke helt den samme. Her får man nemlig odds 1,50 på, at Rasmussen kvalificerer sig fra semifinale 2 den 10. maj til finalen, der finder sted i Lissabon den 12. maj. Oddset startede i 1,70, men er sidenhen faldet. Kvalificerer Rasmussen sig ikke, er der odds 2,40 at hente.

”Rasmussen skiller sig med sit Game of Thrones-inspirerede udseende og hymne markant ud fra det poppede Eurovision-felt. Vikingetemaet skal nok sikre stemmer fra vores nordiske brødre, mens det er mere tvivlsomt, om de mange østeuropæiske lande falder for vikingens charme," siger Thomas Holm, pressechef hos NordicBet*, i en pressemeddelelse. 

Highroller, underholdningsekspert på BetXpert, vurderer, at der er 65 procent sandsynlighed for, at Danmark går videre til finalen. I en analyse skriver han

"Rasmussen vandt DMGP med en pæn margin og bør have pæne chancer i Europa. Store ESC-nationer som Rusland, Sverige og Australien er konkurrenter i semifinale 2, men den danske sang skiller sig ud og appellerer til seere, jury, øst og vest," skriver Highroller og fortsætter:


"Mange af de 17 andre lande har/får svage bidrag. Faktisk virker Sverige, Australien og Rusland som nogle af de eneste sikre i vores semifinale 2."

Uenighed om vinderchancer 

Kigger man derimod på bookmakernes odds for, at Danmark vinder Eurovision, så er der langt fra enighed hos spiludbyderne. Der kan hentes mellem odds 19 og 60 på, at Rasmussen gentager Emmelie de Forests triumf fra 2013. Og har man lidt tålmodighed, så kan der matches til markant højere odds på Betfairs Spillebørs, hvor det højeste matchede odds i skrivende stund er 130. 

"Spørgsmålet er, hvor langt den så kommer. Det er af gode grunde svært at spå om, fordi vi stadig mangler at høre de andre sange. Men den har gode forudsætninger for at præstere godt, for vi hører allerede nu om fine tilbagemeldinger fra Eurovision-fans i andre lande, så vi er optimistiske på sangens vegne," siger Peter Emmike og fortsætter: 

"Vi har lige nu odds 20,00 på sangen som vinder af Eurovision, men det kan nå at ændre sig endnu. Men oddset indikerer, at sangen ikke er helt uden chancer for at lave et godt resultat. Måske en top ti-placering er et mål for den."

Lavest ligger Betfair Sportsbook* med odds 19 på Danmark, mens Nordicbet* har odds 60 og Bet365* har odds 21. 

Nordicbet* er også ude med flere odds på, hvordan det går Danmark til Eurovision:

Odds på Danmarks placering til Eurovision 2018:

JANEJBookmaker
Danmark kommer i top 3 20,00 -
NordicBet
Danmark kommer i top 5 15,00 - NordicBet
Danmark kommer i top 10 4,00 - NordicBet
Danmark kommer i top 15 2,30 1,55 NordicBet
Danmark kommer i top 20 1,72 2,00 NordicBet