18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

ATP Monte Carlo: Odds, optakt og spilforslag

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (18)

ATP Monte Carlo (Monaco) indleder grussæsonen på ATP-Touren for de bedste spillere i verden. Det er en af de smukkeste turneringer, hvor man spotter Middelhavet i baggrunden under kampene. Det er en Masters 1000 med deltagelse af alle fra top 10 på verdensranglisten. Spillerne vil være motiverede for en god start på det røde grus og med mange point på spil i Monte Carlo. Danske Holger Rune skal forsvare en finaleplads fra 2023, hvor han burde have vundet finalen mod russiske Andrey Rublev.

Odds på ATP Monte Carlo

Novak Djokovic og Jannik Sinner er de to store favoritter efter Alcaraz har trukket sig med en skade i armen: 

Favoritterne ved ATP Monte Carlo

Novak Djokovic er bosiddende i Monaco og træner en del på anlægget i Monte Carlo. Det har dog ikke været nogen succes for serberen ved denne turnering i de sidste mange år. Det er blevet til nederlag til Vesely, Goffin, Fokina, Evans og Musetti i de indledende runder. Vi skal tilbage til 2015 for at finde et trofæ i Monte Carlo til Novak Djokovic. Når man ser på serberens sæson indtil nu, så er der heller ikke meget, der taler for succes i dette års version af Monte Carlo Masters. Et yderligere minus er, at han lige har opsagt samarbejdet med Goran Ivanisevic. 

Carlos Alcaraz har det højeste topniveau i verden. Det har indtil nu givet ham to Grand Slams, men endnu ikke én af slagsen på grus. Hans statistik i 2023 på grus var alligevel brutal, hvor han vandt 89,3% af sine kampe.
Alcaraz har et lavere bundniveau end sine to største konkurrenter, og så har han problemer med det taktiske, hvis hans træner Juan Carlos Ferrero ikke kan rådgive ham. Det var tydeligt ved Australian Open i år, og i turneringen i Miami, hvor Alcaraz ikke evnede at omstille sig taktisk mod Dimitrov. Alcaraz har kun spillet Monte Carlo Masters én gang i 2022, hvor han tabte til Sebastian Korda i 2.runde.

Jannik Sinner er i øjeblikket verdens bedste tennisspiller. Den rødhårede italiener eliminerer stille og roligt alt modstand på en kynisk og effektiv måde.Senest med titlen i Miami. Hvis han kan konvertere den form til grus, så bliver han svær at have med at gøre. Sinner var i semifinalen i Monte Carlo sidste år, hvor han tabte til vores egen Holger Rune. Et lille minus for italieneren er alt den tennis som han har spillet i 2024. Måske betaler han et pris på et tidspunkt i løbet af sæsonen.

Outsiderne ved ATP Monte Carlo

Det er måske hårdt at placere Daniil Medvedev i denne kategori, men russeren kommer til kort, hver gang mod de bedste spillere i de afgørende kampe. Det må gøre ondt på Medvedev, der ikke har slået én af de tre favoritter (Sinner, Djokovic og Alcaraz) siden US Open i september (slog Alcaraz i semifinalen). Medvedev hader som udgangspunkt grus, men hans resultater sidste år var opløftende på det røde underlag. Han vandt titlen i Masters turneringen i Rom. 

Holger Rune spillede fremragende på dette tidspunkt i sidste sæson, hvor han var i tre ud af fire finaler i grusturneringerne op til French Open. Kan danskeren ramme samme niveau i år, så hører han til blandt de fem største favoritter i Monte Carlo Masters. Rune forsvarer en finale fra Monte Carlo, hvor han tabte til Andrey Rublev i et sandt drama. 

Den forsvarende mester Andrey Rublev har været en skygge af sig selv siden han blev diskvalificeret i Dubai, da han overfusede en linjedommer. Kan den russiske bjørn tæmme sit temperament, så kan han godt forsvare sine point fra sidste år. Problemet med Rublev er dog ligesom Medvedev begrænsninger ift. topniveau. 

Casper Ruud har to French Open finaler på sit CV. I begge finaler var Rafael Nadal hans overmand. Nu er spanieren ude, men der er kommet nye stjerner til. Det er et problem for Ruud, der ofte mangler det sidste mod de bedste spillere. Nordmandens høje bundniveau på grus kan få ham blandt de sidste otte i ATP Monte Carlo Rolex Masters, men derfra rækker hans ypperste niveau formentlig ikke til yderligere avancement. 

Alexander Zverev spillede en stabil Sunshine Double, hvor kun Alcaraz og en storspillede Dimitrov kunne stoppe ham i de to turneringer. Tyskeren er en stærk grusspiller, og i semifinalen ved French Open 2022 pressede han Nadal helt ud i torvene inden, at han blev skadet. 

De potentielle overraskelser ved ATP Monte Carlo

Ugo Humbert på hjemmebane kan skabe ravage i Monte Carlo. Franskmanden, der med titlen i Dubai for alvor har sat sit aftryk i verdenstoppen er farlig på alle underlag. Selvom langsomt grus ikke er hans specialitet, så kan Humbert på en varm og solrig dag i Monaco presse de fleste spillere.

Alex De Minaur forbinder man måske ikke med grus, men Minaur er vokset op på underlaget i Spanien og har altid spillet godt på det. For et par år siden i Barcelona havde han matchbold mod Alcaraz i semifinalen. Denne blev mirakuløst reddet af spanieren, men det er en indikation på, at Minaur er stærk på det røde underlag. 

Det må være et spørgsmål om tid før Sebastian Baez transformerer sin form fra grus i Sydamerika til det europæiske kontinent. Den lille argentiner har igen i år været suveræn i Golden Swing i Sydamerika. Han har dog aldrig ramt det samme niveau i Europa. Det er blevet til et par titler i Kitzbühel og Estoril for Baez, men derfra til succes i Masters 1000 er der langt. 

Lorenzo Musetti er nybagt far og spillede en god turnering i Miami. Den flamboyante italiener, der slog Novak Djokovic ud af sidste års Monte Carlo kan drille de fleste på hans højeste niveau. Det tæller blandt andet en 2-0 føring i sæt over Djokovic i French Open, og en sejr over Carlos Alcaraz i finalen ved ATP Hamburg. 

Dansk deltagelse ved ATP Monte Carlo Masters

Holger Rune er seedet syv i ATP Monte-Carlo Masters 1000, hvilket tilsvarer hans placering på verdensranglisten. 

Holger har haft en turbulent sæson indtil nu. Han har bortset fra et par få kampe ikke ramt sit vanlige høje niveau fra 2023. Der har været for mange udsving og et for lavt bundniveau hos verdens nummer 7. Trænersituationen virker stadigvæk kaotisk, og influerer negativt på hans præstationer på banen. 

Et nyt kapitel begynder i denne sæson med grusturneringerne, og det kan måske være vendepunktet for Rune. Omvendt vil presset og være til at føle på med tre finalepladser, der skal forsvares indenfor de næste par måneder. Det hele starter i Monte Carlo, hvor Rune skulle have vundet titlen sidste år, men desværre smed danskeren en føring på 5-2 i tredje sæt.

Holger vandt 80% af sine kampe på grus i 2023 (kun overgået af Alcaraz), så man formode, at danskeren er sulten efter at komme på det røde underlag. Hele 55% af de samlede point som Rune optjente i 2023 var fra hans resultater på grus. Her skal det bemærkes, at grussæsonen kun er på cirka tre måneder. 

Du kan følge med på Holger Runes næste kamp og Holger Rune odds, hvor der vil være analyser af hans kampe og bud på udfaldet. 

Du kan også livestreame Holger og se, hvordan danskeren klarer sig i Indian Wells.

Fakta om Monte Carlo Masters

ATP Monte Carlo Masters 2024

Turnering Monte Carlo Masters
Kategori ATP Masters 1000
Dato 7. april – 14. april
Sted Roquebrune-Cap-Martin, Frankrig
Underlag Grus
Antal spillere 56
Præmiesum 5.950.575 Euro 


Spilforslag til ATP Monte Carlo

Jeg  går med tysk succes med mit spilforslag: 

Alexander Zverev til at vinde ATP Monte Carlo Masters til odds 11 hos Unibet

Derfor ser jeg værdi på Zverev:

  • Tyskeren var suveræn i hans første kamp, hvor Ofner blev slået i to overbevisende sæt
  • Zverev har et voldsomt topniveau på grus. Han har Masters 1000 titler på grus og spillede lige op med Nadal i French Open semifinalen 2022
  • Zverev er i samme halvdel som Sinner.Jeg har virkelig svært ved at se Sinner køre på 100% igen i denne her turnering. Han har spillet ekstremt mange kampe i 2024 og kan efterhånden være lidt slidt
  • Formkurven er god for tyskeren, der spillede godt i USA i marts måned

Følg Klaus F's spilforslag hos Unibet

FAQ om Monte Carlo
 

Hvor kan jeg spille på Monte Carlo?

Hos Betxpert kan du finde de bookmakere, hvor du kan spille på ATP Monte Carlo.

Hvordan er betingelserne i Monte Carlo?

Det er kølige forårstemperaturer i Monte Carlo lige under 20 grader. Det giver langsomme betingelser på det røde grus. 

Hvor meget får vinderen af ATP Monte Carlo?

Vinderen kan stoppe 847.010 Euros i lommen.

Hvem er favorit til at vinde ATP Monte Carlo?

Carlos Alcaraz er favoritten i Monte Carlo.

Hvor mange gange har Novak Djokovic vundet ATP Monte Carlo?

Djokovic har vundet turneringen to gange - 2013 og 2015.

Hvor bliver Monte Carlo afholdt?

Turneringen afholdes i Monte Carlo Country Club kun 150 meter fra grænsen til Monaco.

Kommentarer

Feedback