Tennis-ekspert Lars Baes spår en uge i Monte Carlo med Rafa- og Djoko-dominans. Nul værdi i vinder-odds - bortset fra salgsbare Fognini/odds 100.

Den europæiske grussæson skydes i gang denne mandag, når det går løs i Monte Carlo i det sydfranske fyrstendømme Monaco. Jeg lægger hovedet på blokken og spår en uge med total Nadal- og Djokovic-dominans. Men umiddelbart uden odds-værdi i hverken spanieren eller serberen. Ej heller hos de nærmeste bejlere, Ferrer og Federer, som kun har 4-5 procents vinderchance.

Der kan dog være handle-værdi i Unibets odds 100 for formstærke Fognini. Han vinder næppe turneringen, men oddset vil nok falde, og så kan man måske trade, dvs sælge ham på Betfair* og stryge gevinsten.

Vinder-odds

I skrivende stund er det kun Unibet* der har vinder-odds på turneringen:

Vinder

Odds fra 
Unibet
Nadal 1,75
Djokovic 2,60
Federer 9,00
Ferrer 15,00
Wawrinka 16,00
Gasquet 30,00
Berdych 30,00
...  
Almagro 80,00
Fognini 100,00
...  

Eksperttips

I skrivende stund er det småt med odds på turneringen, men følg med her på BetXpert hvor der nok skal komme odds-vurderinger og spilforslag fra vores tenniseksperter:

Lars Baes

Asger Hess-Olesen

Jakob Thomsen

Monte Carlo: Nadals baghave (indtil sidste år)

Monte Carlo er den eneste af de ni Masters-turneringer, hvor topspillerne ikke partout skal stille op. Men selv om der er mulighed for afbud ser vi sjældent, at de bedste fravælger turneringen, da den for mange er essentiel i forberedelserne til grussæsonen, og så er der naturligvis masser af point, penge og prestige forbundet med turneringen.

Federer er en af de spillere, som tidligere har sprunget turneringen over, men han har i år valgt at stille op på et wild card, så umiddelbart er det kun Murray og den nyligt håndledsopererede Del Potro fra verdenstoppen, der må melde forfald.

2005-2012 vandt Rafael Nadal denne turnering, og som regel foregik det uden de helt store sværdslag, men sidste år vippede Djokovic ham af tronen, og selv om Nadal senere fik revanche under French Open, så var nederlaget her i Monaco helt sikkert skår i glæden. Verden har aldrig set en mere dominerende grusspiller, og turneringen i Monaco har på sin vis været synonymt med denne dominans – den brød Djokovic sidste år, og mon ikke Nadal er den sultne tiger, der er på udkig efter revanche.

Det skal blive spændende at se, om Nadal kan generobre grussæsonens første store trofæ, eller om Djokovic, som slog Nadal stort i Miami forleden (det var dog på hardcourt), kan forsvare sin titel.

Favoritterne

Rafael Nadal der vandt i turneringen otte gange i træk fra 2005 til 2012, er naturligvis den helt store favorit, og han ligger pt. i 1,75 hos Unibet*. Jeg synes, det er lige i underkanten, selv om det er sjældent, han giver meget mere til at vinde grusturneringer. Min bekymring går primært på, at Djokovic vandt sidste år, og at serberen samtidigt har vist storform op til Monte Carlo.

Nadal er dog også yderst velspillende pt., og til trods for store vanskeligheder undervejs vandt han grusturneringen i Rio de Janeiro for seks uger siden. Nadal er stadig verdens bedste grusspiller, og jeg kan middelbart ikke se andre end Djokovic og måske Ferrer sende ham ud her.

Nadal

Chancevurdering: Jeg vil give Nadal 51% chance for at vinde Monte Carlo i år. Grundlæggende er der ikke mange seriøse konkurrenter, og kan jeg få odds 2, så er det nok for mig. Der er større chance for han vinder turneringen, end han ikke gør.

Novak Djokovic ligner Nadals eneste reelle trussel. Andre kan godt volde Nadal problemer, men det er svært at se andre end spanieren eller serberen gå hele vejen i denne turnering.

Djokovic vandt sidste år – en sejr, som betød virkelig meget for ham, da Nadal har haft patent på Monte Carlo siden 2005, og kan man fravriste titlen fra ham her, så kan det også lade sig gøre ved French Open i Paris. Djokovic har slået Nadal tre gange på grus, og det interessante er, at han har vundet tre af deres seneste syv indbyrdes grusdueller. Når man så tager deres respektive formbarometre med i betragtning, så virker et titelforsvar til Djokovic ikke ligefrem urealistisk.

Unibet* ligger i 2,60 på en turneringssejr til Djokovic, og da jeg ikke rigtigt kan se andre end Nadal slå ham, så kunne det måske ligne værdi? Ikke helt. Dels er oddset for lavt i forhold til Djokovic' vinderchance. Dels vil det odds nok blive stående nogenlunde i det leje, så længe Nadal er med i turneringen, og så kan man jo lige så godt satse på, at Nadal ingen steder ryger før finalen, og så spille på Djokovic i finaleopgøret, hvor han afhængigt af formen i løbet af ugen nok vil ligge på omkring 2,50.

Djokovic

35% vil jeg give Djokovic her, så der er et stykke fra værdi i de 2,60, som Unibet* tilbyder. Men hold øje i løbet af turneringen. Viser Nadal svaghedstegn, så kan Djokovic måske slå til i finalen.

David Ferrer har ikke haft sin bedste sæson, hvor det er blevet til nederlag til flere spillere, som han normalt ikke taber til. Han har dog vundet grusturneringen i Buenos Aires i år, men siden tabte han i Rio til Dolgopolov, og hans meritter her i Monaco er, bortset fra en blændende turnering i 2011, ikke imponerende.

Jeg synes dog, at han er begyndt at få ret godt fat på Nadal – også på grus – og derfor giver jeg ham en lille bitte mulighed for at løfte sit første Masters 1000-grustrofæ. Sandsynligheden er dog minimal, for jeg synes ikke formen ser fantastisk ud, og derudover har Federer fejet ham af banen flere gange i turneringen. Federer er et elendigt matchup for ham, og ender de med at stå til hinanden i en kvartfinale, så kan det være exit før tid for Ferrer.

Ferrer

Odds 15 er ikke nok. Det virker temmelig umuligt, at han skulle kunne komme igennem såvel Federer og Djokovic som Nadal. Ferrer får 4% af mig, men jeg tror faktisk, han har en større chance for at slå Nadal end for at slå de to andre.

Roger Federer holder nok ikke ligefrem Monte Carlo som sin favoritturnering. Han har aldrig vundet den, og efter at have tabt tre finaler i træk til Nadal begyndte han at holde sig helt væk. Han indså formentlig, at han ikke kunne slå Nadal her, og når man har som overordnet mål med grussæsonen at vinde French Open, så er der ingen grund til at starte grussæsonen ud med at lide et knæk i selvtilliden.

Nu er han tilbage igen – på wild card – og han har set meget bedre ud i denne sæson end længe, så måske han går med planer om at være den seriøse outsider til de store grustitler i år. Jeg tror nu ikke rigtigt på ham. Nadal har et voldsomt mentalt overtag på ham, og særligt på grus har han for længst luret, hvordan Federer skal spilles. Det er som regel så enkelt for Nadal at slå ham på grus, at opgørene skuffer fansene.

Federers håb er at komme i modsatte halvdel af Nadal og så håbe, at en anden tager sig af spanieren inden finalen… Det kommer med al sandsynlighed ikke til at ske. Skal Federer vinde turneringen, så må han nok selv gøre det hårde arbejde og slå både Nadal og Djokovic.

Federer

Man får pengene 9 gange igen, hvis Federer vinder Monte Carlo, og det er alt for lavt ift., hvor stor en sensation det vil være, hvis det rent faktisk sker. Jeg kan ikke give ham mere end 5% til at vinde titlen her.

 

Outsiderne

Jeg har ledt med lys og lygte for at finde frem til en underdog med reel vinder-chance og tydelig værdi, men jeg kan simpelthen ikke finde nogen, som ligner en seriøs trussel til de fire favoritter.

Fognini til odds 100 hos Unibet* er dog muligvis et skud værd, hvis man har mod på at handle ud senere. Det bør man nok gøre, for det virker utopisk, at han ligefrem skulle kunne gå hele vejen. Han kommer så tydeligt til kort, når han møder de bedste spillere, og selv om han er i sit livs form og lige har banket Murray i Davis Cup, så har han, som det ser ud, ganske enkelt ikke de redskaber, der skal til for at slå Nadal og Djokovic på grus.

Fognini som vinder til odds 100

Vinder-chance: Cirka 1%. Han vinder næppe, men der kan være værdi i at købe ham til odds 100 hos Unibet* og så sælge ham på Betfair* til et lavere odds et stykke inde i turneringen.

Wawrinka er håbløst dårligt spillende for tiden, så odds 20 ligner mere en forsinket aprilsnar end et realistisk bud.

Almagro kunne være en fidus til odds 80, men det er lidt samme historie som med Fognini. Han kan faktisk presse de bedste i momenter af kampene, men han kommer aldrig rigtigt i mål, og han har stadig alt for mange spøgelser at kæmpe med, når han møder en spiller som Nadal i en stor turnering.

Berdych skal have en procent eller to for at nå til tops, men odds 30 er det slet ikke værd. Han kommer næppe ret meget under det odds i løbet af ugen.