Mick Kristensen er basketballekspert her på BetXpert. Hans primære fokusområde er den amerikanske NBA-liga. Efter et interview med Mick har han desuden efterladt et indtryk af en meget omhyggelig ekspert – ikke mindst qua et stort antal timer brugt på betting og NBA hver eneste dag. 

OBS: BetXpert har aftalt en række bettinginterviews med nogle af sitets eksperter. Det vides endnu ikke helt præcist, hvor mange interviews det kommer til at dreje sig om. Artiklerne vil komme ud én ad gangen de kommende fredage. Dette interview med Mick Kristensen er det tredje i rækken. 

De syv andre interviews finder du her: ThePedeMads BSJesper NyenstadLasse MeinecheScheuermann7Degnovic og Loke Barrett

BetXpert og Mick Kristensen har haft en snak om sidstnævntes rutiner og arbejdsmetoder, når det kommer til betting. Mick er NBA-ekspert her på sitet. Det kan have sine udfordringer at følge en amerikansk sport, når man er bosat i Danmark. Basketballeksperten er imidlertid ihærdigheden selv, og via et stort, dagligt antal timer får han som regel skovlen under bookmakerne. 

Lagde ”basketbolden” på hylden i en årrække

35-årige Mick Kristensens kærlighed for basketball og i særdeleshed NBA begyndte helt tilbage i folkeskolen. Det var dog en sport og en liga, der ikke var særlig populær i Danmark dengang, kan eksperten berette.

Hvordan og hvornår begyndte din interesse for basketball?

”Det begyndte tilbage folkeskolen, hvor jeg samlede på basketballkort. Det var de gode, gamle dage.”

”Basketball var dog ikke så eksponeret dengang. Der blev sendt noget NBA Action på dansk tv, men ellers var det sparsomt med udbuddet. Det var nok også med til, at interessen for basketball tog en pause.”

Som vi alle ved, så ruster gammel kærlighed ikke. Det skulle i hvert fald vise sig at være filfældet med Mick Kristensen og NBA. Den danske tv-kanal DK4 agerede i dette tilfælde Kirsten Giftekniv.

”Pausen varede frem til 2007, da DK4 begyndte at sende NBA på fast basis. Her fik jeg for alvor genoplivet interessen for sporten og i særdeleshed NBA.”

Det er primært NBA, du interesserer dig for?

”Ja. Jeg ser også en lille smule Euro Basket, men det kan ikke helt hamle op med NBA. Man er jo også nødt til at sortere lidt i éns interesserer, når man har børn (Mick har to børn, red.). Det sætter sine grænser. 

Vi finder nok aldrig ud af det, men umiddelbart er der ikke meget, der tyder på, at der er gået en Michael Jordan tabt i Mick Kristensen. 

Har du selv spillet basketball?

Nej, det har jeg ikke. Jeg har spillet lidt for mig selv med en bold og en kurv, men det er det. 

Fantasy-spil ledte til betting

Som så mange andre har Mick Kristensen også spillet kuponer for småbeløb, da han var i sine teenageår. Dengang var det dog primært fodbold, der prydede kvitteringerne. Efter at have nørdet gevaldigt i diverse fantasy-spil i NBA var det imidlertid, at eksperten lavede en kobling mellem spillet med den store, orange bold og betting. 

Hvornår og hvorfor begyndte du at tænke, at du kunne lave penge på din interesse for basketball?

”Jeg oddsede lidt for småbeløb på fodbold, da jeg var de der 13-15 år. Jeg tror, at gennembruddet, hvis man kan sige det sådan, på basket kom via diverse fantasy-spil. Her nørdede jeg helt vildt meget NBA for at finde ud af, hvilke spillere det var bedst at have på holdet.” 

”Den viden tog jeg så lige så stille med over på min betting. Når jeg havde den her gode viden om, hvordan holdene og spillerne var, så var det helt nærliggende at gøre sådan.” 

Hvornår blev det så mere seriøst? Kan du sige noget mere om det?

”Det var nok omkring år 2010, efter at det (NBA, red.) havde kørt på tv i nogle år, og jeg deraf havde fulgt det tættere og tættere.”

NBA-entusiasten fortæller videre, at det ikke er de helt store beløb, han selv spiller for. Nullerne må ikke blive flere, end det altid er sjovt at være med – selv når han taber. 

”Betting har altid været på et hobbyniveau. Jeg spiller ikke for større beløb, end jeg stadig kan se en kamp uden at bande og svovle, hvis det ikke går min vej. Jeg har faktisk aldrig spillet på basketball for nødvendigvis at vinde penge. Det har nok mere været for at give det en ekstra dimension.” 

”Betting er en hobby ved siden af min normale indtægt. Hvis jeg lige kan tjene lidt ekstra på det, så er det blot lidt funny money.”

Mick Kristensens tilgang til pengespil er dog ikke mere afslappet, end at han hvert år fører et udførligt regnskab. Det vender vi tilbage til senere. 

Daglig research, skabsautist og statistiknørd

Vil du beskrive for os, hvorfor du fortjener titlen ”ekspert” i basketball?

”Jeg er nok lidt mere nørd, end de fleste normale mennesker er det. Jeg er så bidt at den her sport, at jeg følger den overalt. På de sociale medier, fjernsynet, det hele. Alt, hvad jeg kan suge til mig af nyhedskanaler rundtomkring.”

”Det gør jo bare, at jeg har fået en kæmpe viden i løbet af de her 13 år, hvor jeg har læst om NBA hver eneste dag.” 

Er der ellers noget spøjst, der gør, at du skiller sig ud? 

”Jeg er en lille smule skabsautist. Der er mange eksempler på, hvor jeg kan huske nogle særlige ting fra tidligere sæsoner. Det kan for eksempel være spillere, der har præsteret på en bestemt måde i nogle bestemte kampe.” 

Har du et eksempel herpå?

”Det kan for eksempel være, at jeg kan huske, hvordan en spiller de sidste tre år har præsteret, når han spiller back-to-back. Ikke mindst, om han præsterer bedre i back-to-back-kampe på hjemmebane. Det kan også være mere generelt, om en spiller konsekvent spiller bedre på hjemmebane eller udebane for den sags skyld.”

”En spiller som John Wall har eksempelvis snittet flere point hjemme end ude i alle sæsoner siden hans rookie-sæson. I nogle sæsoner mere markant end andre. I sidste sæson snittede han 25,8 point hjemme og 16,8 point ude.”

”Et andet eksempel kan være Kyle Lowry. Han har konsekvent præsteret bedre i back-to-back-kampe. I 2014/2015 snittede han næsten 22 point, når han spillede uden hvile, mod 17 point, når han havde haft en dags hvile (der er en dags hvile imellem de fleste NBA-kampe, red.).

”Foruden min skabsautisme har jeg nørdet meget statistik. Det har gjort, at der nok er meget på harddisken, som jeg kan bruge fra år til år. Og jeg ser alle hold i NBA. Så der er ikke noget med, at der er nogle hold, hvor jeg ikke ved, hvilke spillere der er i start-5’eren.”

Hvor mange hold er der egentlig i NBA?

"Der er 30 hold." 

Kan du sige lidt om, på hvilke parametre eller områder du adskiller dig fra den gennemsnitslige ekspert udi basketball?

”Det er meget det der med, at jeg nørder rigtig meget statistik. Det er hovedsageligt spillerstatistik. Det giver noget viden i forhold til de spillermatchups, som jeg kigger rigtig meget på.”

”Kort fortalt går det ud på, hvordan de forskellige spillere matcher up. Hvis der nu er en tre-fire spillere, som jeg mener har en matchup-fordel overfor spillerne på det andet hold, så kan det jo give noget brugbar viden om, at det kan være en fordel at spille på deres hold den dag.” 

Statistik og amerikansk sport er begreber, der rimer på hinanden i overført forstand. Det kan den ihærdige NBA-ekspert godt skrive under på. Derfor ligner NBA og Mick Kristensen et rigtig godt match. Mick har nemlig læst om statistik på sin uddannelse. 

”Amerikanerne kører jo absurd meget statistik på alt i deres sport. Hvis du gerne vil vide, hvor mange point en given spiller har lavet, efter han har fået langt skæg, så kan du også få det. Der er også rigtig meget sjov statistik i det.” 

”Jeg har tilmed læst om statistik på min uddannelse, og jeg har også taget såkaldte ekstrafag om det, hvorfor jeg kender til de fleste af faldgruberne ved statistikker.”

”Jeg baserer dog aldrig et spil på ren og skær statistik. De psykologiske parametre, og hvad der ellers er af elementer, er også altid med i det. Der er mange, der nemt ser sig blindt på et eller andet (på grund af statistikken, red.). Det er der faktisk også mange bookmakere, der gør på spillerspecials. De sætter deres linje efter et gennemsnit og glemmer ting såsom, at spilleren måske faktisk snitter tre point bedre på hjemmebane end på udebane. Så når bookmakeren bare sætter linjen efter et gennemsnit for hele sæsonen, så har man en edge på halvandet point i det her tilfælde.”

”Jeg har desuden en masse bonusstatistik. Det er noget, jeg kører i mine egne ark. Her kan jeg finde nogle andre tal end de gængse af slagsen på nettet.” 

Det er noget, du løbende opdaterer, så der bliver en større og større database?

”Ja. Dog er mange af tingene fra sæson til sæson. Jeg er simpelthen nødt til at begynde forfra på mange af tingene hvert år. Spillerne udvikler sig, de skifter hold, skifter spillestil og så videre.” 

”Det er dog ikke sådan, at jeg bare kasserer sidste års database fuldstændig. Jeg bruger det stadig, men jeg starter en ny op hver sæson, fordi spillerne forandrer sig så meget, spillet forandrer sig så meget og så videre. Derfor kommer der heller ikke så mange spil fra min side i begyndelsen af sæsonen. Jeg skal først lige have en vurdering af, hvordan den nye sæson ser ud.”

”Vil slå markedet fair and square

Hvad er dine rutiner omkring din betting? Hvordan ser processen ud fra tanke til placeret spil?

”Min rutine er som regel, at jeg om morgenen læser op på alle kampene (fra natten, red.) og ser lidt højdepunkter fra nogle af dem. Så tjekker jeg på Twitter, om der er nogle spændende spillernyheder eller andre ting, jeg skal være opmærksom på.”

”Herefter begynder processen så med at kigge på de kommende kampe. Oddsene kommer som regel også først ud i løbet af morgenen eller formiddagen. Det sætter også sine grænser for, hvor lang tid i forvejen man kan udpege sine spil.” 

”Med NBA er det sådan, at der er kampe hver dag. Det gør det svært at se langt frem i tiden. Det bliver tit noget dag-til-dag-noget. Det er sjældent, at jeg når at planlægge et spil længere end et par dage frem i tiden.”

Med kampe hver dag er der nok at holde styr på for en NBA-ekspert. Her er det, at erfaring kan være en nøgle til at skyde genvej gennem junglen af odds. 

”Når man er rigtig godt inde i ligaen og oddsene hertil generelt, så kan man hurtigt se, om der er nogle handicaplinjer, der ser interessante ud. Og om der er nogle kampe, man synes, der er interessante i forhold til for eksempel spillerspecials. Jeg kan hurtigt spotte, om der er nogle umiddelbare matchup-fordele og den slags.” 

Hvad gør du så for at finde ud af, om der egentlig er et værdispil? Ved at tjekke statistikken og så måle det op mod mavefornemmelse, matchup og den slags?

”Jeg noterer mig alle de matchups, som jeg tænker kunne være interessante. Hvis for eksempel handicapspillene ikke ser så indbydende ud, så er det, jeg går ind og kigger mere på spillerspecials. Her er det, at jeg i første omgang bruger min egen basisviden samt mine egne data om de enkelte spillere. Det gør jeg til at spotte, om der muligvis kunne gemme sig et værdispil eller to.” 

”Herefter dykker jeg så helt ned i spillene og laver en endelig vurdering om, hvorvidt jeg mener der er værdi eller ej. Jeg kaster et kritisk blik på, om jeg mon overser noget, eller om bookmakerne overser noget.” 

Er NBA tidlig marked, eller kan det også betale sig med sent marked i ny og næ?

”Først og fremmest er der det med tidsforskellen imellem USA og Danmark. Det kan godt have en betydning. Men jo, det kan godt betale sig at være tidligt ude. Både handicap- og over/under-linjer kan ændres med tre-fire point i løbet af en dag.”

”Der er dog også tit, at bookmakerne på det danske marked er sent ude med odds. De afventer spillernyheder og den slags. Det kan gøre det svært at placere en masse spil på det tidlige marked. Man kan nok godt få en edge ved at sidde mere eller mindre hele tiden og vente på de her spillernyheder og være på forkant i forhold til bookmakerne. Er du hurtig nok, kan det godt lade sig gøre at placere dine spil, inden bookmakerne når at tilpasse deres odds.”

”Det er dog ikke noget, jeg selv gør i. Hvis jeg skal slå markedet, vil jeg gerne gøre det fair and square. Jeg synes, det er mærkeligt at basere sine spil på nogle nyheder, der kommer i sidste øjeblik. Det er heller ikke noget, jeg ville kunne bruge i min eksperttjans.” 

”Det er desuden også noget, bookmakerne holder øje med i forhold til limits og den slags. Sidder du og fanger bookmakerne på den her måde gang efter gang, løber du nok ind limits før eller senere.” 

”Omvendt er det klart, at hvis du konsekvent sætter dine spil 30-60 minutter før lukketid, så skal du virkelig være skarp for at lave overskud på den lange bane. Når du kommer så tæt på kampstart, har markedet formentlig sat sig på det rette leje.” 

Hvor lang tid kommer oddsene typisk ud før kampstart? Hvis vi tager de store linjer som handicap, over/under og så videre.

”Nogle gange kommer de allerede dagen før omkring midnatstid. Så der kan godt være 26 timer til kampstart, når det går rigtig godt. Ellers er det ofte fra om morgenen eller middagen, så måske cirka 14 timer før kampstart.”

Og hvordan var det med oddsene på spillerspecials?

”Nogle bookmakere har spillene ude allerede en 10-12 timer før kampstart, men mange spillernyheder kommer først ud til allersidst. Det kan være helt op til et kvarter før, at kampen begynder.”

Bookmakerne sætter ”fælder” op

Nu har vi hørt en masse gode ting om, hvorfor du fortjener titlen ”ekspert”. Men fordi man er ekspert, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man kan slå markedet. Hvorfor kan du slå markedet?

”Det kan jeg, fordi jeg har fulgt sporten så tæt i så mange år. Jeg har lært at lure de ”fælder”, bookmakerne sætter op rent oddsmæssigt. De kan godt finde på at lægge lokkespots ud. Her tæller min erfaring helt klart ind. Det betyder, at jeg placerer klart flest af de gode spil og knap så mange af de dårlige. 

Hvad mener du med ”fælder” og lokkespots?

”Det handler om, hvilke parametre bookmakerne bygger deres odds op omkring. For eksempel hvor store favoritter et hold skal være og sådan noget. Og ikke mindst, hvad de tæller en hjemmebanefordel for. Det kan eksempelvis være fire point i slutspillet og tre point i den normale sæson.” 

Altså med hensyn til at sætte et handicap-spread, og hvor stort det skal være?

”Ja, lige nøjagtig.”

Hvori består ”fælden” så? Bookmakerne sætter for eksempel helt bevidst handicaplinjen med et for stort spread, fordi de regner med, at hyggespilleren hopper i med begge ben? 

”Ja, det handler lidt om, at den gængse spiller måske ikke er helt skarp på, hvilke omstændigheder de to hold befinder sig i. Der kan være tale om et hold, som for eksempel er en del bedre end det andet, men kamptidspunktet for denne kamp er ikke optimalt for dem. Det kan være, de (det bedre hold, red.) lige har været i kamp mod deres ærkerivaler. Det kan også være, de har en kamp mod dem dagen efter, hvilket betyder, at deres fokus ikke helt er på den kamp, vi har kig på." 

”En anden faktor, der kan spille ind, er, hvis de sidste seks kampe har været spillet skiftevis ude og hjemme.”

”Man kan ofte se på oddsudviklingen i de her kampe, at uanset om public money er klart mest på ”det gode hold”, hvis omstændigheder for kampen ikke er optimale, så holder bookmakerne fast i deres odds. Det medfører, at der kommer sharp money på ”det dårlige hold”, som muligvis har helt optimale forudsætninger for at præstere 100 procent i opgøret.”

Mick Kristensen forklarer endvidere, at jobbet som ekspert her på sitet har været med til at udvikle ham. Det har gjort ham endnu skarpere. 

”Processen med at skrive analyser for BetXpert har helt sikkert også været mig en stor hjælp i min udvikling. Når du har skrevet en analyse, får du samtidig et indblik i, hvad du overser. Nogle gange kan det godt være for sent, du opdager det, men jeg har generelt oplevet, at jeg er blevet en bedre og bedre bettor af det med tiden. Man lærer jo af sine fejl.” 

Har du et netværk af andre eksperter, du kan benytte dig af?

”Jeg har nogle, jeg følger på Twitter, men det er ikke nogen, jeg har kontakt til. Jeg prøver at lægge mærke til, hvordan de vurderer markedet og sådan nogle ting. Ikke mindst hvad de lægger vægt på. Jeg har ikke nogle deciderede sparringspartnere, nej. Jeg har primært bare mig selv.”

Bruger op til otte timer om dagen på NBA

Hvor meget tid bruger du på basketball? Både betttingwise såvel som ren interesse – og kan de to ting overhovedet adskilles?

”De kan efterhånden ikke adskilles, nej. Men som jeg også nævnte tidligere, så er betting mest af alt en hobby for mig. Det kan alligevel godt sættes sådan op, at når jeg ser NBA, er det med en bettingtilgang. Og når jeg spiller, er det med en baskettilgang.” 

Hvordan ser det ud på det rent tidsmæssige forbrug, når sæsonen kører derudad …?

”På en dag med mange kampe bruger jeg nok omkring otte timer på det. Inklusive det at se kampe. Jeg bruger de fleste vågne timer, hvor jeg ikke er på arbejde, på at tænke på basketball. Det er på de dage, hvor der spilles rigtig mange kampe. Måske en ti stykker.”

”Er der kun en tre-fire kampe, bruger jeg måske kun to-tre timer på det. Så måske et gennemsnit på fire timer om dagen. Nok nærmere fem. Det kan lyde af mange timer, men det skal med, at jeg bruger to timer på transport hver dag. De timer bliver brugt på NBA-research.”

Det lyder rimelig seriøst, selvom du siger, at betting blot er en hobby …?

”Ja, jeg tror, det er svært at skelne interesse og betting fra hinanden. Det hele ligger så dybt i mig, at det er noget, jeg bare gør automatisk. Det er ikke noget, jeg stresser over. Det er bare min store interesse.”

Hvor mange kampe ser du om dagen eller ugen?

”Jeg ser ikke så mange fulde kampe. Det bliver nok kun til en to-tre stykker om ugen, fordi de ligger på de tidspunkter, de nu engang gør. Til gengæld bruger jeg rigtig meget tid på at følge op på kampene. Det gør jeg ved at læse om dem og se videoklip.”

Følger du andet end basketball tæt?

”Nej, det er basketball, jeg har valgt i den henseende. Der var engang, hvor jeg fulgte en del med i fodbold også. Og dog! Jeg ser jeg faktisk en del cykling. Det er heldigvis ofte i andre perioder end NBA-sæsonen, som kører fra oktober til maj-juni stykker.”

Mick Kristensens interesse – og nærmest ekspertise – udi i cykelsporten vender vi faktisk tilbage til lidt senere. 

Skal blive bedre til at udnytte enorm viden om spillerne

Mick Kristensen har en kæmpe viden om NBA-spillerne. Ser man på hans tidligere spil på BetXpert, kan man også se, at en stor del af disse har været på spillerspecials. Eksperten mener selv, at han skal blive bedre til at overføre sin viden om spillerne til flere spil på handicaplinjerne og over/under-spil. 

Hvori ligger dine svage sider, som du skal udvikle dig på?

”Noget af det, jeg prøver på at blive lidt bedre til, er at få mere fokus på det lidt større marked. Det er primært handicap- og over/under-spil, jeg tænker på her. Jeg har det med rimelig hurtigt at køre over i spillerspecials, fordi det er der, jeg har rigtig meget viden og har nørdet rigtig meget.” 

”Jeg glemmer nogle gange at bruge den viden i den større sammenhæng i forbindelse med kampudfaldet. Det gør, at jeg nogle gange misser de rigtig gode spil på de store markeder. Så det prøver jeg på at blive lidt bedre til. Det er nogle af de spil, jeg gerne vil blive bedre til at finde og placere for at udvikle mig lidt mere.”

Apropos udvikle sig: Jeg siger ikke, du har været ringe før, men jeg kan se, at særligt siden start/midt-december har du ramt virkelig godt. Har du en forklaring på det, eller er det bare positiv varians?

”Jeg tror, det kommer sig af, at jeg har lagt flere spil ud på spillerspecials. Det har jeg, fordi der er kommet flere bookmakere med på den vogn. Tidligere lagde jeg ikke lige så mange ud, fordi oddsene blev slashet hurtigt, plus at markederne er små. Derfor risikerer man hurtigt limits hos de få bookmakere, der primært gjorde sig gældende før.” 

”Nu er stort set alle bookmakerne ude med spillerspecials. Bet365* og Kambi-bookmakerne (Unibet*Mr Green* og LeoVegas*, red.) ikke mindst. De kommer endda med oddsene tidligere, end man før har været vant til at se det.”

”Den udvikling har gjort det nemmere for folk at spille på disse specialspil. Derfor har jeg det også bedre med at lægge den slags spil ud nu. Jeg synes nemlig ikke, det er meget værd at lægge spil ud, som ingen kan nå at følge, inden de bliver slashet til ukendelighed. Det giver ikke mening. Jeg vil ikke lægge spil ud bare for at booste min tilbagebetalingsprocent.” 

”Nu er jeg selv blevet limiteret nogle steder, så jeg ved jo godt, hvor man kan få lov til at spille lidt mere henne. Jeg gør, hvad jeg kan, for at BetXpert-brugerne også får mulighed for at få mest glæde ud af mine spil.” 

Nu nævner du selv limits. Hvordan er historien med dig og limits hos onlinebookmakerne? 

”Hos Betfair Sportsbook* kan jeg spille for under én krone på det fleste spil. Det er lidt latterligt. Jeg havde en god sæson, hvor jeg blandt andet ramte en del cykelodds. Herefter blev jeg bare limiteret på alt. Det drejer sig nok kun om et firecifret beløb, jeg har udbetalt fra dem, i ren og skær overskud. Det finder jeg lidt småligt (at de har limiteret ham på den baggrund, red.). De har jo alle mulige forudsætninger for at sætte deres odds ordentligt, men det gider de så åbenbart ikke.” 

”Hos bwin* kan jeg vist spille 130 kroner på det meste NBA og cykling. Det er nu heller ikke, fordi jeg spiller for de helt vilde beløb. Vi er oppe i maksimalt 1.000 kroner. Det kan stadig godt lade sig gøre hos nogle bookmakere, for eksempel Unibet* og bet365*.” 

Så du er ikke ved at gå helt i spåner over limits endnu?

"Nej, det er jeg ikke. Der er jo også det, der hedder bookmakerpleje, hvor man spiller nogle systemspil og multikuponer (for at undgå limits, red.). Det var jeg måske ikke så god til at få gjort hos Betfair Sportsbook*, fordi de lagde så mange dårlige odds – altså for dem – ud. De skød langt ved siden af på mange ting, og det udnyttede jeg måske lidt for meget.” 

Og det var både i cykling og basketball?

”Ja. Man kan dog sige, at jeg var heldig i cykling. Jeg havde ét godt Tour de France, hvor jeg ramte syv etapevindere til et gennemsnitsodds på 35. Det var lige lidt positiv varians, jeg oplevede hos Betfair*, i det tilfælde.”

”Måske jeg kunne have undgået de voldsomme limits, hvis jeg dengang havde vidst lidt mere om bookmakerpleje.”

Positiv varians kan være et pres

Hvordan takler du varians? God såvel som dårlig af slagsen. 

”Den dårlige varians kan da godt gå mig lidt på. Jeg bruger dog også tid på at vurdere de spil, jeg rammer. Man føler jo ofte, når man taber meget, at det altid er med ét point. Derfor bruger jeg faktisk meget tid på at gå ind at se, hvor ofte jeg har analyseret rigtigt på mine vundne spil. Simpelthen for at se, om jeg bare var heldig, eller om jeg faktisk havde regnet den ud.” 

”Kommer jeg frem til det sidste, kan det afføde en form for pres, som en negativ varians også kan gøre det. Så vil jeg nemlig have, at mit næste spil skal være lige så godt, og at jeg skal være i stand til at analysere og forudse kampforløbet på samme niveau igen.” 

”Det handler også lidt om, at man skal tro på den strategi, man har, og så følge den. Dog uden at man stirrer sig blind på den.” 

”Men selvfølgelig er det frustrerende, når man er inde i en dårlig periode. Det kan jeg ikke løbe fra.” 

Er du mere tilbageholdende med dine spil, når du er inde i en dårlig periode? Både dine egne spil såvel som dem, du lægger op på BetXpert.

”Ja, det er jeg nok. Når der er sådan en periode, vil jeg gerne være mere sikker på, at det næste spil virkelig også er et godt spil. Ikke mindst på BetXpert. Her er der andre folk, der stoler på, at jeg har en god viden om det. Folk sætter jo deres penge på det forslag, jeg er kommet med. Det føler jeg bestemt et ansvar overfor, når de vælger at stole på mig.” 

Nu vi er lidt ved varians og deraf også lidt ved regnskab: Må vi få noget at vide om din tilbagebetalingsprocent i dit personlige regnskab? 

”Ja, selvfølgelig. Jeg har spillet lige omkring 900 spil her i 2019/2020-sæsonen. Her har jeg en tilbagebetalingsprocent på 106.”

Er det kun for NBA-spil?

”Ja, det er kun mine NBA-spil.”

Thomas de Gendt og vanvidsetape sikrede odds 126

NBA-eksperten havde som tidligere nævnt et yderst godt Tour de France tilbage i 2016. I den forbindelse kan Mick Kristensen for tælle om en af de vildeste og mest spændende etaper i det franske etabeløb i nyere tid. 

Det var en af de varme dage, hvor solen ubarmhjertigt og nådesløst bagte croissanter af cykelrytterne. Sveden piblede af staklerne, der med åbne munde og tunge pedeltråd bravt kæmpede sig mig mål, samtidig med at de sammenbidte tænder var på nippet til at smuldre ud på den glohede franske asfalt. 

Noget kunne tyde på, at Mick Kristensen også led med rytterne under etapen. Særligt belgieren Thomas de Gendt. 

Vi plejer at slutte interviewet af med en lille bettinganekdote. Har du en, du vil dele med os?

”Det har jeg, ja. Vi skal tilbage til Touren 2016. Her vandt jeg på en del vinderspil, men der er ét, som står frem i mængden. Jeg kan stadig mærke følelsen af det, så at sige. Det var 12. etape, hvor de til sidst skulle op ad Mont Ventoux. Det er den etape, hvor Chris Froome bliver slået af cyklen, og hans cykel går i stykker, og han ender med at løbe op ad bjerget.” 

”Den etape husker jeg imidlertid primært for Thomas de Gendt, som vandt den dag. Der var odds 126,00 på ham, inden etapen begyndte, og det fik jeg spillet lidt på.” 

”Men hvis jeg lige skal spole lidt tilbage: Han blev faktisk sat syv kilometer før mål, men så indhenter han de andre igen, kører fra dem, bliver indhentet igen, de andre kører fra ham og så videre og så videre. Det sker vist en tre-fire gange op ad det her uendelige bjerg, at han bliver sat, kommer op, forsøger at komme væk og så videre. Det var helt, helt vanvittigt.” 

”Til sidst var de tre, der sad og skiftedes til at køre fra hinanden. Det hele ender med, at Thomas de Gendt vinder med to sekunder ned til nummer to.”

”Som begivenhederne udviklede sig, og jeg sad med det her spil på Thomas de Gendt til odds 126, så var det altså en meget sjov etape.”

Ja, hvordan var det lige? Du må da have været i himlen og helvede flere gange?

”Ja, lige præcis. Det er lige det, jeg husker den for. Det svingede jo bare frem og tilbage. Da han blev sat med syv kilometer til mål, opgav jeg faktisk. Jeg tænkte, at han aldrig ville komme op igen. Men lige pludselig får han gang i dieselmotoren og kommer op til de andre igen. Ja, og så er det, at de bare ligger og stikker af fra hinanden på skift. Der var vildt mange følelser i kroppen på mig den dag, må jeg sige.”

Vil du ud med, hvor meget du havde på odds 126?

”Jeg havde ikke så meget. Jeg tror, det var 40 kroner eller sådan noget. Jeg spiller jo heller ikke de store beløb på de lave odds, så det gjorde jeg naturligvis heller ikke her.”

Var der trods alt en lille ærgrelse over, du ikke havde smidt lidt mere?

”Ja, det er der vel altid lidt. Men så igen: Jeg kører en stabil strategi om, hvor meget jeg satser på mine spil.” 

Du har ikke en NBA-anekdote også?

”Jo, det har jeg faktisk. Jeg så en NBA-kamp i 2017 mellem Oklahoma City Thunder og Denver Nuggets. Det var den sæson, hvor Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder-spiller, red.) kunne snitte en triple-double for første gang over en hel sæson. Han ville i så fald blive den blot anden spiller i historien til at gøre dette.” 

Kan du forklare, hvad en triple-double er?

”Det er, når en spiller i snit har tocifrede tal i tre ud af fem kategorier: Point, rebounds, assists, steals og blokerede skud. Det kan altså være svært nok bare at have dette i én kamp. Han havde nu muligheden for at snitte det over en hel sæson, hvilket er helt vanvittigt godt.”

”Men angående selve kampen: Oklahoma var langt bagud, netop fordi Westbrook bare ligger og jagter assists og slet ikke scorer selv. Han havde scoret de point, han skulle bruge, så nu drejede det sig kun om at få assists på kontoen. Her kunne man lidt forudse, at lige så snart han fik sine sidste to assists, eller hvad det nu var, han manglede, så ville han også bare gå amok rent pointmæssigt.” 

”Derfor kiggede jeg Thunders vej. Jeg nåede at spille på dem til odds 34. Det endte hverken værre eller bedre, end at Westbrook fik sine assists, og at han i allersidste sekund satte en half court-bold i kurven, og Thunders endte med at vinde med ét point. Helt surrealistisk og vanvittigt.”

Sådan sluttede endnu en anekdote fra BetXperts NBA-ekspert Mick Kristensen. Med til historien hører også, at Russel Westbrook ikke blot blev den anden spiller i NBA-historien til at snitte en triple-double over en hel sæson. Han gentog faktisk også bedriften de kommende to sæsoner.  

Har du fået mod på at følge Mick Kristensens eksperttips her på BetXpert? Så kan du tilmelde dig hans ekspertmails lige her

NBA-nørden har i skrivende stund en tilbagebetalingsprocent på flotte 109 efter 120 spil. 60 bets et vundet, 60 er tabt. Balancen viser et plus på 10,82 units. 

Dermed et det bestemt værd at holde øje med Mick Kristensens analyser.