BetXpert har interviewet sitets NFL-ekspert om, hvordan han gebærder sig i bettingverden og laver overskud til sig selv og brugerne. Her kunne han blandt andet fortælle om en stor, hjemmelavet spiller- og trænerdatabase og ikke mindst en ”bettingskabelon”. 

OBS: BetXpert har aftalt en række bettinginterviews med nogle af sitets eksperter. Det vides endnu ikke helt præcist, hvor mange interviews det kommer til at dreje sig om. Artiklerne vil komme ud én ad gangen de kommende fredage. Dette interview med Lasse Meineche er det femte i rækken. 

De syv andre interviews finder du her: ThePedeMads BSMick KristensenJesper NyenstadScheuermann7Degnovic og Loke Barrett

BetXpert har snakket med sitets NFL-ekspert, Lasse Meineche. Det kom der en spændende samtale ud af. Eksperten kunne blandt andet berette om sin egen spiller- og trænerdatabase, en "bettingskabelon" og ikke mindst en gevinst, der kunne betale hele og halve boligindskud i storbyerne. 

Så Super Bowl i biografen

Når man tager i biografen, er det typisk for at se det, man håber er en god film. Der er imidlertid også andre muligheder. Du kan eksempelvis sætte dig til rette i salen for at Super Bowl. Det var faktisk sådan, at hele Lasse Meineches NFL-eventyr og –passion begyndte. 

Hvordan og hvornår begyndte din interesse for NFL?

”Den begyndte i 2011/2012-sæsonen. Her gik jeg i 2.G på handelsskolen. Jeg havde faktisk ikke hørt om NFL før. Så var der nogen fra klassen, der spurgte, om vi ikke skulle tage i biografen og se Super Bowl. Det var jeg helt klar på.” 

”Jeg følte mig godt underholdt, og jeg syntes, det var en fed sport og begyndte derfor at følge mere og mere med i den. Vi skal dog frem til 2016/2017-sæsonen, inden det for alvor tog fart med interessen. Det var også først her, at jeg fandt mig et favorithold.”

Vil du ud med, hvilket hold det er?

”Ja, det er New York Giants. De vandt desuden den Super Bowl, som jeg så i biografen. De spillede mod New England Patriots. Efter min NFL- og Super Bowl-debut havde jeg en lille årrække, hvor jeg syntes, der var mange fede NFL-hold, som jeg godt kunne se mig selv holde med. Ikke mindst fordi der var mange gode og bemærkelsesværdige spillere rundtomkring på de forskellige hold. Jeg endte dog med at lægge mig fast på Giants.”

”Vejen til overskud er brolagt med singlespil”

Hvorfor begyndte du at tænke, at du kunne lave penge på din interesse for NFL?

”I teorien kan man sige, at jeg den dag i dag stadig ikke rigtig ved, om jeg egentlig kan lave penge på NFL i det lange løb. Hvis man skal konstatere det ud fra et statistisk synspunkt, så skal der rigtig meget til, før man kan sige, at det er en realitet.”

”Der er nok heller ingen tvivl om, at jeg har haft heldet med mig angående min varians på BetXpert. Hvad der dog taler min vej er, at jeg har spillet på flere forskellige sportsgrene gennem de seneste fire år. Her er NFL den eneste, som hvert år har givet overskud.”

Men hvorfor tænkte du, at du skulle prøve at lave penge på NFL?

”Det er svært at svare på helt specifikt. Jeg kan dog sige, at vi skal tilbage til omkring år 2016. Her havde jeg en snak med en af mine kammerater, og vi fandt frem til, at vi nok godt kunne lave overskud i det lange løb.” 

”Det kom sig blandt andet af, at vi lidt tidligere hver især havde fået en større bankroll. Det betød, at vi skiftede fra at spille multikuponer til udelukkende at spille singler. Vejen til overskud er brolagt med singlespil. Det er i hvert fald meget svært med multikuponer.”

Og så tog det bare fart, og så blev du lige pludselig ekspert …?

”Ja, det kan man sige. Jeg havde egentlig flere forskellige sportsgrene, jeg interesserede mig for. Jeg skulle derfor vælge én af dem, som jeg ville bruge min tid på og kaste min kærlighed over. Her fandt jeg frem til, at jeg syntes, at NFL var det mest spændende. Og så var det her, der var mest at lære.”

”Jeg begyndte så lige så stille at føre en form for regnskab. Det var dog ikke særlig udførligt. Jeg holdt blot øje med mine kontoudtog fra bankkontoen og regnede ud, om der var samlet plus eller minus. Ergo kunne jeg jo ikke se, om det var pre-bet, livebet, tennis, håndbold, NFL og så videre. Jeg kunne blot se, at jeg var i plus. Den dag i dag fører jeg naturligvis et mere professionelt regnskab, hvis man kan sige det sådan.”

Kendskab til den amerikanske sportskultur og bettingfagligheden i orden

Jeg kunne i princippet kalde mig for NFL-ekspert, selvom det ikke kunne være mere misvisende. Hvorfor fortjener du prædikatet?

”Det er et virkelig godt spørgsmål, for det er saftsuseme svært at sige, hvornår man virkelig kan kalde sig for ekspert. Per definition kan man sige, at en ekspert er en person, der har en stor viden indenfor et bestemt felt. Det vil jeg egentlig sige, at jeg har indenfor NFL. Jeg har tilmed selv spillet amerikansk fodbold, uden det nogensinde blev til det helt store.” 

”Jeg har også været i Storbritannien for at dække en NFL-kamp i 2018 samt NFL-draften i 2019. Begge for Gulklud.dk (NFL-hjemmeside, red.). Det indebar blandt andet, at jeg interviewede nogle af spillerne. Jeg har tilmed boet i USA, så jeg kender også til den amerikanske kultur omkring sporten.”

”Det oddstekniske eller oddsfaglige er også på plads. Dermed synes jeg egentlig, at de fleste brikker i puslespillet er faldet på plads, når det kommer til, om jeg kan kalde mig for ekspert indenfor NFL.”

Nu sagde du, at du har været ovre at dække NFL for gulklud.dk. Kan du være mere specifik omkring, hvad det gik ud på?

”Gulklud er Danmarks største NFL-hjemmeside. Her var jeg førhen skribent, sideløbende med at jeg lagde spilforslag op på BetXpert. I forbindelse med min tjans som skribent var jeg i 2018 i London for at dække kampen mellem Jacksonville Jaguars og Philadelphia Eagles. Det indebar, at jeg blev akkrediteret og sad derfor i et journalistområde, hvorfra jeg kunne se kampen.”

”Efter kampen havde jeg så adgang til omklædningsrummet, hvor jeg kunne stille spørgsmål til spillerne.” 

Så du fik interviewet nogle NFL-spillere?

”Ja, jeg fik interviewet nogle af Eagles-spillerne, som vandt kampen.”

Snakkede du med nogle af de store navne?

”Ja, jeg snakkede faktisk med en af mine yndlingsspillere. Chris Long hedder han. Han er godt nok pensioneret nu. Herudover også deres tight end Zack Ertz. Han er nok en af de bedste på sin position i NFL. Han er stadig aktiv.” 

Snakkede du med flere?

”Ja, Michael Bennett, som også stadig er aktiv. Meget dygtig spiller. Jeg snakkede også med Alshon Geoffrey, Jake Elliott og Nelson Agholor. Så det var en del, jeg nåede rundt til. Det var en kæmpe oplevelse. Det var helt vildt.”

Spillerdatabase og effektiv researchtid

På hvilke parametre eller områder adskiller du dig fra den gennemsnitslige ekspert udi NFL?

”Jeg har en database på over 100 spillere, hvor jeg skriver analyser af de forskellige spillere. Det er en database, der stille og roligt bliver større og større. Samtidig skriver jeg også ned omkring trænerne, hvilke strategier de benytter sig af og den slags. Det er faktisk noget af det, jeg finder mest brugbart i forhold til at få en edge.” 

”Jeg er ikke bleg for at kalde mig selv for en nørd. Jeg kan godt lide at sidde og nørde med tal. Her elsker jeg, at der i NFL er statistikker for alt. Det var nok også derfor, jeg endte med at kaste min kærlighed over lige netop den sport.” 

”Noget andet, der adskiller mig – eller det er i hvert fald et punkt, hvor jeg synes, jeg er skarpest – er det med at finde et spillermatchup, der kan blive kampafgørende.” 

”Man kan jo sige, at NFL er et af de største markeder overhovedet. Det er meget, meget svært hvis ikke umuligt at have en viden, som andre bettorer eller bookmakerne ikke har. Her gælder det blandt andet om at kunne finde og se nogle ting ved spillermatchups, som ikke står skrevet sort på hvidt på en hjemmeside eller andre steder.”

”Her kan jeg drage fordel af min førnævnte spillerdatabase, samt at jeg førhen skrev historier om spillerne for Gulklud. Jeg får dermed den personlige vinkel vedrørende spillerne med, hvorfor jeg kan få et ekstra parameter med ind i min betting.”

”Selvom jeg er Giants-fan, kan jeg faktisk også godt lide Eagles. Det er lidt fy-fy, det ved jeg godt. Det svarer cirka til at være FCK-fan og så samtidig godt kunne lide Brøndby lidt.”

”Jeg læste for eksempel om Eagles’ quaterback Carson Wentz, at han gik fra at spise meget usundt førhen, og så til at han op til den seneste sæson begyndte at spise meget sundere. Han har eksempelvis droppet pizza fuldstændig. Det kan være en ting, som den gængse ekspert måske ikke tjekker op på.”

Og så kan han præstere bedre i kampene, og man kan derfor med fornuft gå ind at sætte nogle specialspil på ham?

”Ja, for eksempel. Førhen ville jeg aldrig spille på langtidsspil på ham. Han tager simpelthen også for mange chancer og har aldrig gennemført en hel sæson uden nævneværdige skader. Så det ville jo aldrig gå (at spille sæsonspil på ham, red.).” 

”At han nu er begyndt at tage kosten mere seriøst gør, at jeg vil være mere positivt stemt overfor at sætte et sæsonspil på ham.”

Du siger, du har en database med analyser og notater på over 100 spillere. Det er vel noget, der er med til at gøre din researchtid lidt mindre?

”Ja, lige præcis. Det gælder i høj grad også om at være effektiv med sin tid, når man researcher på NFL. Man kan jo dykke ned i mange ting. Faktisk alle ting. Så hvis man har gjort sit forarbejde her i offseason, så kan man være mere effektiv og spare en masse tid, når sæsonen er i gang.” 

Hvad gør du ellers for at holde dig ajour i offseason? Hvordan er det nu, det fungerer med drafts? Hvornår ligger den?

”Den ligger midt i offseason. Slutningen af april. Free agency er marts og har nået sit peak for denne gang. Selve sæsonen begynder til september." 

Hvad er forskellen på drafts og free agency? 

”Draften er, hvor du får helt nye spillere ind fra collegefootball. Free agency er mere à la det, vi kender fra fodboldens transfermarked. Det er spillere, der har kontraktudløb, hvorfor klubberne kan forhandle om dem.” 

”Det korte og det lange er, at fra maj af der kender du mere eller mindre klubbernes spillertrup og kampprogrammet frem mod den kommende sæson. Så allerede dér kan du begynde at lave research på forskellige ting. I år lagde jeg eksempelvis vægt på, hvor langt de forskellige klubber skulle rejse, og hvordan det kunne være henholdsvis en fordel og en ulempe for holdene.” 

”Noget af det, jeg havde allermest øje på, var, hvor udmattede nogle af holdene måtte have været mod slutningen af sæsonen. Der var en kæmpe forskel på, hvor meget holdene havde rejst i løbet af sæsonen, så det kunne godt give nogle trætte spillere.” 

NFL-hygge søndag og NFL-nørderi mandag

Hvad er dine rutiner omkring din betting? 

”Min rutine har ændret sig for ikke så længe siden. Jeg har nu gået på universitetet i fem år, og i de første fire skulle jeg møde klokken 08.00 mandag morgen. Det skulle jeg ikke i 2019/2020-sæsonen, og derfor kunne jeg gøre det på den måde, jeg virkelig gerne ville.”

”Jeg vil nemlig gerne se alle kampene tidligt mandag morgen. Til det formål har jeg NFL Game Pass. Det mener jeg, man er nødt til at have, hvis man vil være seriøs angående sin NFL-betting. Det er nødvendigt, for at man kan se alle kampene.” 

”Så rutinen er, at jeg ser NFL om søndagen for hyggens skyld med mine venner. Mandag står jeg op og ser de kampe fra om natten, som jeg ikke har fået set endnu. Herefter går jeg ind på Oddsportal.com for at se, om der er nogle odds til de kommende kampe, der springer i øjnene.” 

”Det gør jeg allerede her, fordi det absolut vigtigste i NFL, hvis du vil skabe overskud, er at være tidligt ude. Man kan da også se på min statistik her på BetXpert, at jeg er klart skarpest på de spil, jeg lægger ud tidligt. Markedet bliver mere og mere effektivt, jo længere vi når hen på ugen. Når vi kommer hen til søndag, er det ikke umuligt at finde et værdispil, men det er betydeligt sværere, end det er det om mandagen, når oddsene lige er kommet ud.” 

”Netop også derfor er det vigtigt at have sine noter i orden, så man kan nå at stikke ud på odds, inden de bliver sænket. For jeg er selvfølgelig ikke den eneste, der sidder mandag og tjekker op. Det er her, fårene bliver skilt fra bukkene.”

Bettingskabelon, matchups, chancevurderinger og betvalue

Kan du fortælle os, hvad sker der i processen fra tanke til placeret spil?

”Jeg har et dokument, hvor jeg har skrevet en skabelon ned. Den bruger jeg til hvert spil for at sikre, at jeg har en ensformig beslutningsproces.” 

Hvordan foregår det helt konkret? 

”Kort sagt kan man sige, at jeg først og fremmest kigger meget på matchups i kampene. Det kan være enkelte spillere overfor hinanden, og det kan være enheder af holdene, der står overfor hinanden. For eksempel, hvordan står den offensive linje overfor modstanderens defensive linje. Eller hvordan står wide receivers overfor cornerbacks.” 

”Hvis der eksempelvis er en spiller, der mangler i det ene holds offensive linje, og back-up’en er en del ringere, så bliver det interessant. Man siger jo i NFL-sammenhæng, at en kæde ikke er stærkere end det svageste led. Man kan dog ikke altid sige, at en skade får en lige stor betydning, så jeg går selvfølgelig ind og vurderer fra gang til gang, hvor meget det kommer til at påvirke holdet.” 

”Og sådan bliver jeg ved, til jeg mener, jeg har analyseret alle de forskellige matchups i kampen. Hvis det så viser sig, at der er mange punkter, hvor det ene hold har en fordel overfor det andet, og jeg ikke føler, det er afspejlet i oddset, så bliver det til et spil.”

Du laver dine egne chancevurderinger af kampene, går jeg ud fra ..?

”Ja, det gør jeg. Med NFL er der samtidig også en masse steder, hvor man kan se andres chancevurderinger. For eksempel hos FiveThirtyEight.com. De har en simulator af en art, og de kommer altid med deres chancevurdering af kampene. Her måler jeg tit min egen chancevurdering op imod deres for at se, om vi er enige. Jeg bruger blandt andet også pff.com og ikke mindst teamrankings.com og deres predictive ranking af holdene."

Mange kan nok nikke genkende til, at man kan lade sig påvirke af bookmakernes odds og/eller andres chancevurderinger. Derfor stræber NFL-eksperten efter at lave sine egne vurderinger af kampene, inden han eventuelt bliver for påvirket af udefrakommende faktorer. 

”Jeg laver naturligvis min egen chancevurdering først for ikke at blive påvirket af de andres. Munder det ud i, at min og de andres cv’er er nogenlunde ens, så er det som regel et godt tegn på, at jeg har fat i den lange ende.”

Skal du ramme en betvalue på et bestemt tal, før du finder et bet spilbart? Nogen spiller for eksempel ikke spil med en betalue under 103 eller 105, fordi der så vil være for meget usikkerhed forbundet med værdien. 

”Ja, det er også noget, jeg tænker over. Det kommer dog meget an på, hvor lavt oddset er. Hvis du for eksempel siger, du ikke spiller noget under en betvalue på 105, så får du ikke mange spil igennem til odds 1,50 og det leje.” 

”Generelt kan jeg sige, at jeg meget sjældent rører spil med en betvalue på 101-102 stykker, hvis oddset er under 1,70 - medmindre der er en virkelig god grund til det. Når vi er oppe i den lidt højere ende, over odds 2,50, så spiller jeg på næsten alt, hvor jeg finder værdi. Der er så forholdsvis få kampe i NFL, at jeg mener, det giver mening at spille på flest mulige spil.” 

”Alt lige fra morgenmad til biler”

Nu har du fortalt lidt overordnet om, hvordan du finder frem til et specifikt spil. Kan man tale om, at du også har en overordnet strategi for, hvordan du griber din betting an?

”Ja, det kan man godt. Grundet studierne har jeg op til denne sæson valgt en ny tilgang. Der er jo 32 hold i NFL, og her har jeg valgt at tage 16 af dem, som jeg skal have 100 procent styr på. Jeg skal nærmest vide alt. Lige fra hvad de spiser til morgenmad, til hviklen bil de kører i.”

”Det var også med i beslutningen, at jeg skulle se alle kampe med disse 16 hold. Her kan man på NFL Game Pass se det, der hedder en condensed version. Det er en klippet udgave, hvor man har fjernet alle reklamerne.” 

”For de resterende 16 hold skulle jeg som minimum se den highlightpakke, der ligger inde på YouTube. Den tager typisk ti minutter per kamp. En condensed version tager til sammenligning 40 minutter.” 

Hvilke 16 hold var der tale om?

”NFC East, for det er her, at Giants er. Og Eagles også, for den sags skyld. Og måden, som NFL laver deres program på, er, at de parer én division med to andre. Så typisk tager jeg NFC East og så de to divisioner, de er parret med. Slutteligt også en fjerde division efter eget valg. Det skal bare være en, som jeg synes er interessant.”

”Det kunne eksempelvis være i forhold til, hvilke hold der har givet en god tilbagebetaling året før. Det kan også være hold, der er meget hypede op til en sæson. Hvis disse skuffer, så kan man tjene kassen ved at gå imod dem, hvis altså public money fortsat går på dem.” 

”Eksempelvis havde du tjent vanvittig godt, hvis du var gået imod Cleveland Browns og Los Angeles Chargers sidste år. Nogle bud til den kommende sæson kunne være Arizona Cardinals og Tampa Bay Buccaneers.”

Stærkt netværk og Tom Bradys pegefinger

Hvis du skal supplere de ting, du allerede har sagt, hvorfor skal BetXpert-brugerne så følge dig? Hvorfor kan du slå markedet?

”Jeg kan slå markedet, fordi jeg er tidligt ude. Det er alfa og omega. Herudover er jeg hele tiden meget godt opdateret på skader og tvivlsomme spillere. Du kan dog ikke vide mere end markedet, så det handler om, hvordan du vurderer de tilgængelige informationer. For eksempel, hvor stor en betydning du tillægger, at Tom Brady har ondt i sin pegefinger på sin favorithånd.”

”Her kan jeg sige af erfaring, at hvis du som quarterback har ondt i din pegefinger, så er du meget hæmmet. Du bliver simpelthen ramt på præcisionen. Og i NFL er det ofte de mindste ting, der kan være udslagsgivende. Mister du bare fem procent af din ydeevne, kan tingene tippe over til det andet holds fordel.” 

Har du et netværk, du kan sparre med?

”Ja, jeg har faktisk et rimelig godt netværk indenfor NFL. Jeg har jo arbejdet for Gulklud, hvor vi har nogle af de dygtigste folk i Danmark indenfor NFL. Dem kan jeg sparre med. Herudover har jeg en anden kontakt, som jeg nok ser som Danmarks bedste NFL-bettor. Ham sparrede jeg meget med i den forgangne sæson.” 

”Man må heller ikke undervurdere netværket af fans i min omgangskreds. Altså folk, der holder med andre hold end det, jeg selv holder med. Her tænker jeg på personer, som ikke engang selv spiller på kampene. De har bare en stor viden om deres hold, og den kan somme tider komme mig til gode i et bettingperspektiv.”  

Diminishing returns

Hvor meget tid bruger du om ugen på NFL og betting? 

”Jeg vil mene, jeg bruger 14-15 timer om ugen. Det er inklusive det at se kampene og lave spilforslag. Det varierer dog, alt efter hvor mange analyser jeg smider op, og ikke mindst hvor mange umiddelbare værdispil jeg finder generelt. Jo flere umiddelbare værdispil, jo flere kampe skal der analyseres.” 

Kan du godt se en NFL-kamp uden at tænke i betting?

”Det er svært. Og lidt i forlængelse af dit spørgsmål om tiden, jeg bruger på NFL og betting, vil jeg sige, at jeg næsten bør lade være med at bruge tid på at se NFL om søndagen – i hvert fald hvis vi ser helt tidsøkonomisk på tingene. Jeg kan alligevel ikke huske ret meget om mandagen. Kun lige i grove træk. Jeg sidder jo ikke med computeren og tager notater, når jeg sidder med drengene om søndagen. Så søndagskampe med drengene er i hvert fald mere underholdning, end det er betting.”

Lasse Meineche mener desuden, at interessen for en sport er helt afgørende, hvis du vil være en vindende spiller. Herudover påpeger han, at når man kommer til et vis punkt, vil man med stor sandsynlighed få mindre og mindre ud af sin tid brugt på research. 

”Interessen er først og fremmest nødvendig. Er du ikke passioneret indenfor den sport, du beskæftiger dig med, så kommer det ikke til at gå i det lange løb. Min passion for NFL er med til at gøre min eksperttjans her på siden til verdens fedeste job. Jeg gør i og for sig bare noget, som jeg alligevel ville have gjort uanset hvad.” 

”Angående tiden, du bruger på research, skal man huske loven om diminishing returns. Det vil sige, at det afkast, du får fra din analyse, ofte falder i takt med den tid, du bruger. Når du har brugt 30 timer kontra 15 timer, så er den ekstra værdi, du har fået ud af bruge de sidste 15 timer, ikke særlig stor i forhold til de første 15 timer.”

Optimistiske chancevurderinger

Chancevurderinger. De kan til tider være pokkers svære at sætte korrekt. Hvor stor en betydning har det, at en profil er ude for det ene hold? Hvor meget dårligere er reserven? Kan reserven måske endda bidrage med noget godt mod netop den her modstander – noget, som den ellers normalt faste profil ikke ville kunne gøre? 

Der er nok at tage højde for. Det er også nemt at stirre sig blind på, at et givent udfald af en kamp skal have en masse procenter. Måske også flere, end det i virkeligheden skal have. Den problematik døjer NFL-eksperten lidt med fra tid til anden. 

Nu har vi snakket en del om, hvad du kan, og hvad du er god til. Hvori ligger dine svage sider, som du skal udvikle dig på?

”Min chancevurdering er helt klart en svag side. Jeg er ikke nok konservativ. Ser man eksempelvis på min expected return on investment på BetXpert, er den jo højere, end hvad jeg rent faktisk har ramt eller præsteret. De to ting skulle gerne flugte mere.”

”Kigger man på lukkeoddset, så sætter jeg også ofte min chancevurdering for optimistisk. Så det er helt klart noget, jeg gerne vil blive bedre til (at sætte mere præcise chancevurderinger, red.). Jeg er af natur min egen værste kritiker, selvom mit BetXpert-regnskab faktisk ser fornuftigt ud (108 procent i tilbagebetaling over 237 spil, red.).” 

Er der ellers noget?

”Jeg vil gerne blive bedre til at forstå teknikken for offensive linjemænd i NFL. Det er en af de vigtigste positioner i spillet. Herudover kan jeg ikke prale af, at jeg kan samtlige små regler i NFL-spillet. Her vil jeg gerne blive endnu skarpere og være i stand til at kunne forklare helt ned til mindste detalje i det aspekt. Det skal dog siges, at selv dommerne jo nærmest ikke engang ved, hvordan reglerne efterhånden er i NFL. Eksempelvis hvornår en bold er grebet, og hvornår den ikke er.” 

”Jeg er også utrolig dårlig til paratviden. Jeg plejer ikke at kunne huske ting.”

”Tab rammer hårdere end sejre”

Hvordan takler du varians? God såvel som dårlig af slagsen. 

”Jeg læser marketing og beskæftiger mig også rigtig meget med psykologi. Én af de ting, vi ved fra psykologien, er, at tab rammer altid hårdere end sejre. Jeg prøver derfor altid at bevare mindsettet om, at jeg skal gå ind at kigge på de ting, jeg kan ændre i min betting.”

”Hvis jeg for eksempel har lavet en god analyse, og lukkeoddset er 0,30 lavere, end hvad jeg fik det til, og mit hold taber på grund af en dommerfejl eller noget helt tåbeligt spil, så er det jo noget, jeg ikke kan gøre så meget ved. Så er det bare videre med den indstilling om, at jeg faktisk havde fat i den lange ende.”

Hvad med den gode slags af varians? Kan den stige dig til hovedet?

”Ja, det kan den godt nogle gange. Jeg er dog blevet bedre på den front. Jeg har en strategi om, at hvis jeg er inde i en god periode, så skal jeg begrænse mit livebetting. Det er her, man nemt kommer til at træffe intuitive beslutninger, og hvis man så samtidig er inde i en stime, hvor alt bare kører, så kan man lynhurtigt komme til at se gode spil over det hele.” 

Rigtig flot bettingår 2019

Må vi få noget at vide om din tilbagebetalingsprocent i dit personlige regnskab? 

”Det er som nævnt gået støt opad de seneste fire år, siden jeg begyndte på en mere seriøs tilgang i 2016. I 2019 havde jeg det bedste og mest vanvittige bettingår nogensinde. Jeg kommer nok aldrig op på de tinder igen. Jeg omsatte for knap en million og endte med en tilbagebetalingsprocent på 111. Det resulterede i et overskud på 110.000 kroner over 1.101 spil.” 

Se desuden Lasse Meineches NFL-regnskab for 2019/2020-sæsonen lidt længere nede i artiklen. 

Håbløs kupon endte med 5-cifret gevinst

De fleste har nok hørt om det før. Eller måske du selv har prøvet det. En kupon, der potentielt set kan udløse en kæmpegevinst, ser undervejs håbløs ud, men så sker der små mirakler, og tingene vender på en tallerken. Det er præcis, hvad sitets kompetente NFL-ekspert oplevede i det forgangne år. 

Det er blevet anekdotetid. Har du en til os?

”Ja, og den er faktisk i forlængelse af de førnævnte tal fra 2019. En stor del af overskuddet på de 110.000 kroner skyldes nemlig en kupon, jeg lavede. Det var min tredjestørste indsats, jeg nogensinde har satset. Jeg kommer ind på beløb og gevinst lidt senere. Kuponen bestod af fire NFL-kampe, og den lød sådan her:

Philadelphia Eagles +4,5 mod Greenbay Packers (odds 1,91)

New York Giants til at vinde over Washington Redskins (odds 1,66)

Cleveland Browns +7,5 mod Baltimore Ravens (odds 1,87)

Jacksonville Jaguars +3,5 mod Denver Broncos (odds 1,84)”

”Den første kamp mellem Philadelphia Eagles og Greenbay Packers blev spillet om torsdagen. Giants og Cleveland Browns var tidlige søndagskampe, mens Denver - Jacksonville begyndte sent klokken 22.00 søndag aften.”

”De første tre kampe gik hjem uden de helt store problemer, selvom Eagles var lidt heldige med et par dommerkald. Faktisk var jeg i Hamborg med nogle kammerater, da søndagskampene fandt sted. Det skal i den sammenhæng siges, jeg intet havde fortalt dem om min kupon. Jeg er meget overtroisk på det punkt.”

”Under de to tidlige søndagskampe havde jeg bare fulgt lidt med på livescoren. Det gik rimelig smertefrit med de kampe, ligesom det havde været tilfældet med kampen om torsdagen.”

”Da den sidste kamp begyndte, og jeg nu følte mig meget tæt på en rigtig stor gevinst, befandt vi os på en bar. Her sad jeg og så kampen på min telefon. Jeg havde som nævnt Jaguars +3,5 mod Denver Broncos. Desværre kom Jaguars bare mere og mere bagud, og jeg kunne se drømmen om den store gevinst forsvinde længere og længere væk i horisonten. Jeg mener, de blandt andet kom bagud med 6-17, så den så bestemt ikke god ud. Derfor endte jeg faktisk med at bestille det, som jeg sagde til mig selv var en gravøl.” 

Det er her, at historien, kampen og kuponen vender for vores ekspert. Fra at have set sit nederlag i øjnene opstod der pludselig håb. 

”Lidt senere kom vi hjem på hotelværelset, og jeg havde på daværende tidspunkt ikke holdt øje med kampen i et godt stykke tid. Det viser sig gudhjælpemig, at Jaguars var kommet foran med 20-17, da jeg kiggede på livescoren på hotelværelset. Nu var spændingen i den grad tilbage!”

”Derfor skulle jeg selvfølgelig se kampen. De andre drenge var gået i seng, fordi vi skulle tidligt op dagen efter. De kunne heller ikke forstå, hvorfor jeg ikke bare slukkede for kampen. De anede jo intet om min kupon.”

”Det endte med, at Jacksonville Jaguars vandt med 26-24, og jeg fik dermed min store gevinst.”

Ja, og nu kan du vist ikke trække den mere. Hvor meget vandt du?

”Først og fremmest skal jeg naturligvis sige, at jeg spiller singler i langt de fleste tilfælde. Som jeg sagde tidligere, så er det den vej, man laver overskud på i det lange løb. Jeg fandt dog disse fire spil så vanvittigt gode, at jeg alligevel ikke kunne dy mig for at lave en sjælden multikupon. Jeg satsede 5.000 kroner, og for den indsats fik jeg lidt over 55.000 igen (55.414 kroner, red.), inklusive noget profitboost af en art.”

”Så da kampen var færdig, sad jeg klokken 02 om natten på et hotelværelse i Hamborg og jublede med mig selv. Det var vildt. Det var godt nok vildt.” 

Det er en af dem, der rykker godt i regnskabet.

”Ja, den rykker saftsuseme godt i regnskabet.”

”Det sjove ved kuponen er også, at alle mine hold vandt. Ergo havde jeg ikke behøvet handicapspillene, og så havde jeg jo fået en meget større gevinst. Det er selvfølgelig nemt at sige bagefter.”

Du nævnte, du er meget overtroisk. Vil du fortælle lidt mere om det?

”Jeg er nok den mest overtroiske bettor, man kan finde. Jeg har blandt andet en ting med, at de største mirakler dem ser man ikke selv. Man må ikke overvære kampen på nogen måde. Livescore kan gå an, men ellers ikke.” 

”Det er jeg meget overtroisk med. Og når jeg har spillet for store beløb, skal jeg i hvert fald fortælle det til færrest muligt. Og jeg skal da slet ikke fortælle, hvor meget jeg kan vinde.”

”Jeg har en idé om, at der er noget karma i det, hvis du ”praler” med, hvor meget du kan vinde. Så er du dømt til at tabe. Så der var ingen, der vidste, jeg havde sat det her spil.”

De andre eksperter er alle blevet spurgt, om de havde en anekdote mere i ærmet, så det skal du selvfølgelig også spørges om …?

”Ja, jeg har faktisk en ”lille” en mere. Jeg mener, at vi skal to somre tilbage. Det var en venskabskamp mellem Dortmund og Liverpool. Her havde jeg spillet på halvtid/fuldtid. Dortmund skulle være bagud ved halvleg, men ende med at vinde kampen.”

”Ved pausen var tyskerne bagud med 0-2, men endte så med at vinde 3-2. Det havde jeg smidt 100 kroner på til odds 40,00. Det var også helt vildt. Også bare det, at de var bagud med 0-2 ved pausen i stedet for eksempelvis 0-1 eller 1-2.”

”Den kamp så jeg heller ikke. Jeg sad faktisk og så gyserfilm med min søster og tjekkede så op på stillingen, da der stod 2-2. Jeg havde endda delt kuponen på min Facebook-side, hvor flere var nået med på den. Så der var fest og farver.”

Lasse Meineches NFL-regnskab 2019/2020 – med og uden den store gevinst

Efter interviewet har Lasse Meineche sendt BetXpert-redaktionen en opgørelse over sit private NFL-regnskab for 2019/2020-sæsonen. Vi bad ham i den henseende lave én med den store multikupongevinst og én uden. De ser således ud:

NFL 2019/20 Lasse Meineche - inklusive den store gevinst

Måned Indsats Overskud
August 17.906 15.576
September 36.905 59.508
Oktober 31.676 -8.334
November 35.569 -4.927
December 29.669 2.553
Samlet 151.725 64.376

Giver ROI på: 42,43 % for Preseason og Regular season

Uden kuponen ser det således ud:

Måned Indsats Overskud
August 17.906 15.576
September 31.905 9.508
Oktober 31.676 -8.334
November 35.569 -4.927
December 29.669 2.553
Samlet 156.725 14.376

Giver ROI på: 9,17 % for Preseason og Regular season

Lasse skriver som en bemærkning til BetXpert i forbindelse med regnskabsoversigten:

”Det morsomme (og måske lidt skræmmende) er, at jeg faktisk går i underskud for Regular season isoleret set, hvis man ikke regner preseason med. Men det understreger bare igen, hvor vigtig det er at spille på preseason. Jeg har fået en del påtale for at spille på preseason, da folk mener, det er mere held end forstand.”

Hvis du ligesom BetXpert-redaktionen er overbevist om NFL-ekspertens evner, så kan du tilmelde dig hans ekspertmails lige her

Indtil videre har Lasse Meineche leveret 237 tips på BetXpert. Det har resulteret i en tilbagebetalingsprocent på 108 og et overskud på 19,81 units.