Udbyd dine egne odds
I forrige trin var vi helt sikre på at Danmark ville slå Italien, og spillede denne "lige på" via et køb. Nu kunne det også være at vi var lidt mere forsigtige, og faktisk blot var sikre på at Danmark ikke ville tabe kampen. Med andre ord - at Italien ikke ville vinde.

Hos børserne kan vi tilbyde vores egne odds via Sælg-funktionen på alle de begivenheder der er spil på, og vi går nu linen ud og udbyder et væddemål imod Italien, ganske enkelt fordi vi ikke tror de vinder. Ved at bruge "sælg" vil vi altså nu spille IMOD Italien.

I dette eksempel har vi til højre fremhævet den brune sælg-kolonne. Den viser hvad der lige nu er "til salg" på hvert af de tre 1X2-udfald af kampen mellem Danmark og Italien. Vi er tilbage ved udgangspunktet, og leger at vi igen har de oprindelige £100 på vores konto.

Pas på risikoen!
Når vi leger bookmaker og sælger et spil, er udregningen af gevinst/tab ikke helt så ligetil som ved køb, hvor vi ved at vi enten kan tabe vores indsats eller vinde indsats gange odds. Når man sælger er det lige omvendt - vi kan vinde det som vores "modpart" sætter som indsats, og vi kan tabe indsats gange odds! Denne detalje er meget vigtig at holde sig for øje inden man begynder at lege bookmaker og udbyde egne spil, især når man bevæger ud i at sælge nogle af de lidt højere odds. Dog kan man naturligvis aldrig komme til at tabe mere end der står på kontoen, men alligevel er det en tanke værd når man sælger de første gange.

Danmark taber ikke!
Som vi kan se ovenfor er der på markedet lige nu en pæn slat penge (£1857) fra købere der efterspørger væddemål på sejr til Italien til odds 1,86. Det betyder at vi - som markedet er lige nu - kan få lov til at sælge/udbyde hele vores saldo til købere der - modsat os - tror at Italien vinder over Danmark. Den napper vi! Og klikker på den brune sælg-kolonne ud for Italien, fordi vi ønsker at vædde imod Italien.

Når vi står på sælger-siden skal vi bestemme hvor mange penge vi ønsker af køberen for at han skal købe vores spil. Hvis vi som før prøver at taste 100 i indsats-feltet ser vi at vi rent faktisk "kun" skal hæfte for £86 på vores konto, svarende til det beløb vi skal give til køberen i tilfælde af at Italien vinder kampen (dvs. hans netto-overskud).

Hvis vi ønsker at vædde hele vores konto-beholdning på £100 kan vi i feltet til angivelse af "Modpartens indsats" prøve os frem indtil vi ved 116 rammer en hæftelse tæt på de £100 vi har på kontoen (£99,76). Det betyder med andre ord at vi sætter £99,76 på højkant overfor vores "modpart", mod at vi kan score hele hans indsats på £116 som nettogevinst når/hvis Italien ikke vinder.

Naturligvis er en netto-gevinst på £116 ikke så prangende i forhold til det vi kunne få ved at købe Danmark i forrige trin, men hér skal vi også huske på at vi med det salg vi laver her er dækket ind i tilfælde af uafgjort. Omsat til mere forståelige tal, så svarer det til at vi ved at sælge Italien til odds 1,86 rent faktisk har spillet på en 1X-gardering til odds 2,16 (beregnet som det odds vi sælger (1,86) divideret med den faktor vi hæfter med på vores konto (0,86)).

Udbud af odds der ikke er efterspurgt - endnu
Ligesom ved køb, kan man naturligvis også som sælger udbyde et væddemål som der ikke på tidspunktet for udbud findes en køber til i markedet. F.eks. hvis vi nu er knap så skråsikre, og kun vil risikere at udbyde odds 1,80 for en sejr til Italien.

Dette foretages på nøjagtig samme måde som vi så i forrige trin, nemlig ved at vi, efter at have klikket på den brune kolonne ud for det udfald vi ønsker at sælge et væddemål på (Italien), regulerer oddset inden vi afsender væddemålet. Nu vil vores hæftelse på £80 være tilgængelig i køb-siden, og vil rykke frem i den aktuelle blå markerede køb-kolonne når/hvis alle øvrige væddemål til højere odds bliver indgået.

Nu har vi lært både at købe og sælge, og vi har endda lært at være på forkant med markedets udvikling ved selv at påvirke det ved udbud og efterspørgsel af spil som vi har en forhåbning om bliver matchet.

Det er nu tiden til at tage et kig på et af de absolut mest spændende elementer ved spillebørserne - live betting.


1. Spillebørs-Guide - intro

2. Hvad er en spillebørs?

3. Køb/Salg - grundstenene

4. Find dit spil - navigation
5. Kom let i gang (køb)

6. Efterspørg bedre odds (køb)

7. Leg selv bookmaker (salg)

8. Livebetting

9. Learning by doing


Anmeldelser af spillebørser:

Betfair