Typisk sidestruktur
De fleste spillebørser er bygget op så man navigerer mellem sportsgrene og spil via en menu i højre eller venstre side. Midterområdet af skærmen bruges til at vise tilgængelige spil, mens det højre område oftest bruges til at vise informationer om de spil man har lavet og om markedet generelt (f.eks. omsætning).

Køb og sælg-kolonnerne
Midter-området, dvs. der hvor de aktuelle spilmuligheder på en begivenhed vises, ser typisk ud som vist til højre. Det er hér man laver sine spil på børserne! Hos alle børser vil man se spilmulighederne opdelt i hhv. "Køb" og "Sælg" kolonner (hhv. de blå og brune kolonner i illustrationen).

På køb-siden (den blå) ser man den yderste helt blåt markedede kolonne hvad der lige nu er tilgængeligt som højeste odds på de forskellige udfald. Ikke blot er oddset angivet - under hvert odds er også angivet præcis hvor mange penge der er til rådighed for spil på det pågældende odds.

Odds og indsatser følges ad
Tager vi udgangspunkt i at vi ønsker at spille hjemmesejren til det aktuelle odds 3,50 så kan vi se at der lige nu kan spilles max. £97 på dette udfald. Det svarer nemlig til det beløb som en eller flere spillere har stillet til rådighed i deres udbud af en hjemmesejr til netop dette odds.

I de øvrige hvide kolonner på køb-siden (til venstre for den helt blå kolonne), kan man i rækkefølge mod venstre se hvilke andre odds der umiddelbart står til rådighed efter det aktuelle. Hvis vi nu spillede £97 på hjemmesejren, og dermed købte alt hvad der var til rådighed til dette odds, ville næste odds i rækken rykke frem i den blå kolonne, og næste spil der kan laves vil således være til odds 3,45 (som lige nu er udbudt med max. £387 som indsats).

Samme princip gør sig gældende på Sælg-siden, blot er kolonnerne spejlvendt i forhold til køb-kolonnen, dvs. det aktuelle odds er fremhævet i den med brunt markerede kolonne, mens umiddelbart efterfølgende odds og indsatser vises mod højre på sælg-siden.

Vi har nu fået køb og sælg lagt fast, både forståelsesmæssigt og visuelt, og er nu klar til at lave vores første spil!


1. Spillebørs-Guide - intro

2. Hvad er en spillebørs?

3. Køb/Salg - grundstenene

4. Find dit spil - navigation
5. Kom let i gang (køb)

6. Efterspørg bedre odds (køb)

7. Leg selv bookmaker (salg)

8. Livebetting

9. Learning by doing


Anmeldelser af spillebørser:

Betfair