Efterspørgsel af bedre odds
Fordi spillebørserne ofte har deltagelse af mange spillere med forskellige holdninger til de enkelte begivenheder, er der ofte også en enorm dynamik på de enkelte begivenheder/markeder. Man ser ofte oddsene svinge både op og ned mange gange. Nogle gange med ret store udsving fra dag til dag, og time til time.

De mange udsving betyder at man måske ikke lige i det øjeblik man ønsker at spille, kan få det odds man gerne vil have. Som spillebørserne er skruet sammen, kan man som køber i stedet efterspørge et odds der endnu ikke er udbudt. Og på denne måde lægge en efterspørgsel (eller en "ordre") ind på spillebørsen.

Vi vil ha´ mere!
Vi tager udgangspunkt i samme eksempel som ovenfor - vi tror på dansk sejr, men vi vil gerne have mindst odds 5,90 før vi vil spille på det, fremfor at vi køber de 5,70 der er det højest udbudte lige nu.

Fremgangsmåden for at efterspørge et sådant spil er næsten den samme som da vi købte det i eksemplet ovenfor: man klikker på den blå kolonne ud for Danmark, men nu skal der lige en lille manøvre til i højre side af skærmen, hvor vi før satte vores indsats:

Her ændrer vi ganske enkelt det efterspurgte odds fra 5,7 til 5,9 og hermed har vi efterspurgt et endnu ikke "matchet" odds, som nu lægges ud i markedet indtil en eller flere andre spillere evt. har mod på at matche det.

Markedet tilpasser sig os
På denne måde kan vi således lade markedet tilpasse sig vores ønsker. Der er naturligvis ingen garanti for at der er nogle der ønsker at sælge den sejr til Danmark til odds 5,90 som vi gerne vil købe. I tilfælde af at der ikke er nogen sælger, går vores indsats tilbage på vores konto, og er derimod ikke tabt.

Desuden kan det også ske at vi kun får lov til at købe for en del af den indsats vi ønskede at sætte, f.eks. hvis sælgerne i markedet samlet set kun ønsker at give os lov til at spille det ønskede odds for £20. I så fald bliver dette beløb sat som indsats, mens den resterende indsats går tilbage til vores konto. Ubeskåret, naturligvis, for vi har jo slet ikke haft mulighed for at spille denne del af indsatsen.

Når køb bliver synligt som salgs-objekt
Når man gør som i eksemplet ovenfor, og efterspørger et odds der ikke endnu er udbudt i markedet, sker der rent teknisk dét, at det odds man ønsker at spille bliver indsat på spillebørsens Sælg-side (se markering til højre).

Hermed er vi fremme ved forståelsen for hvordan de odds og indsatser som vi ser ovenfor på kampen Danmark-Italien er opstået:

De er alle lavet af nogle spillere som ønsker at spille til bestemte odds og indsatser. Det er vi nu blevet en del af ved at vi har efterspurgt et spil, som ingen endnu har matchet. Da vi på forrige trin købte væddemålet til odds 5,70 kunne dette væddemål indgås med det samme fordi der allerede var en eller flere andre spillere der havde udbudt dansk sejr til netop dette odds. Dette spil kunne altså matches fordi der både var en køber og en sælger til stede. Det odds 5,90 vi senest har efterspurgt er indtil videre "unmatched" på børsen, indtil en sælger evt. kommer forbi og vil sælge det til os.

Det er nu tiden for at vi begynder at kigge lidt nærmere på sælg-siden af et spil, og på hvordan VI kan udbyde spil og komme til at agere som bookmakerne gør.

1. Spillebørs-Guide - intro

2. Hvad er en spillebørs?

3. Køb/Salg - grundstenene

4. Find dit spil - navigation
5. Kom let i gang (køb)

6. Efterspørg bedre odds (køb)

7. Leg selv bookmaker (salg)

8. Livebetting

9. Learning by doing

Anmeldelser af spillebørser:

Betfair