Ikke at forveksle med bookmakernes live betting!
Live betting har i de senere år udviklet sig fra at være en teknisk landvinding for bookmakerne, til at være et område hvor både bookmakere, og - især - spillebørser henter store omsætninger. Muligheden for at spille på en begivenhed mens den er i gang kan være både medrivende - og indbringende.

Hos de traditionelle bookmakere er live betting ganske simpelt, når man anskuer det i forhold til spillebørserne. Bookmakerne har ofte nøje definerede "skemaer" over hvordan man i løbet af f.eks. en fodboldkamp skal regulere sine odds hvis der f.eks. efter 60 minutter står 1-1, og oddsene på 1, X og 2 inden kampstart var X, Y og Z. På denne måde er det altså mere eller mindre forudsigeligt hvordan oddsene ændrer sig når man spiller live betting hos en bookmaker.


Spillebørsernes live betting = hyperaktivitet!
Spillebørsernes live betting indeholder sjældent samme grad af forudsigelighed, og igen kommer fordelen ved at det er "spiller mod spiller" til udtryk. Her sidder der nemlig ikke kun én bookmaker med én holdning om hvordan oddsene skal sættes ud fra en bestemt stilling efter et bestemt antal minutters spil. Her sidder ofte mange hundrede eller tusinder af spillere, som nogle gange kan få oddsene på en begivenhed til at svinge helt ekstremt.

Surebets - arbitrage
Der er kunder hos spillebørserne der ligefrem har gjort det til en sport at jagte sikre gevinster ved udelukkende at indgå væddemål via live betting. Netop fordi oddsene udvikler sig og svinger meget undervejs, kan man med held og dygtighed ende i en situation hvor man kan købe og sælge til de rigtige odds, og på denne måde med reducere sin risiko, og allerede undervejs sikre sig et overskud på begivenheden uanset hvordan den ender.

Eksempel
Vi har en "gut feeling" og indleder en fodboldkamp med at købe et væddemål for £20 til velbetalte odds 9 på en undertippet "underhund".

Vores underhund kommer hurtigt foran i kampen, og man vil i så fald opleve at man hurtigt kan sælge samme væddemål relativt billigt i forhold til det oprindelige køb. Odds-niveauet falder måske til omkring 4-5, og hvis vi antager at vi kan sælge væddemål på underhunden for f.eks. £40 til odds 4,50, er vi sikret et netto-overskud på £19, uanset kampens endelige udfald. Dette benævnes oftest som arbitrage eller "reducering af risiko".

Og sådan kan man faktisk blive ved indenfor samme begivenhed: Tror man at "favoritten", trods bagud 0-1, alligevel vågner op til dåd, kan favorit-sejren på dette tidspunkt købes til ganske favorable odds i forhold til ved kampstart, og man kan nu lave samme "nummer" i tilfælde af at det går som man håber, og favoritterne får udlignet til 1-1. Så kan man sælge en del af væddemålet igen billigere end det blev købt (dvs. til lavere odds). Og så videre og så videre...

Der er mange måder at gøre dette på, og mindre end de odds der er nævnt i vores eksempel kan bestemt også gøre det. Mange bække små...

Du kan læse meget mere om arbitrage her: http://www.betxpert.com/artikel/green-book-arbitrage-pa-spilleborser

Træd varsomt!
Et godt råd inden man begynder at spille live betting på børserne er at træne på forhånd ved passivt at overvåge nogle begivenheder inden man sætter indsatser.

Det kræver både taktik og snilde at operere i et live betting marked uden at risikere at miste overblikket. For det går virkelig stærkt nogle gange. Og inden man er så fortrolig med hvordan markederne typisk udvikler sig når der sker dét og dét i en fodboldkamp, eller når en spiller laver 3 dobbeltfejl i træk i en tennis-kamp, så er det bedste råd at holde sig til små indsatser, og for alt i verden undgå panik! Ellers ender man hurtigt med at score sig et "sure-loss" fremfor et sure-bet...

Mange live spil
Live betting er ikke blot begrænset til fodboldkampe - tværtimod. På børserne kan man også spille f.eks. på tenniskampe, etaper i større cykelløb, golf, basketball, ishockey m.m. mens det afvikles. Også typiske vinderspil, som f.eks. samlet vinder af VM 2014, er åbent mens kampene spilles. Det er langt fra alle kampe og begivenheder der udbydes til live betting, men med tiden er udvalget af live betting begivenheder generelt stigende, til glæde for mange spillere.

1. Spillebørs-Guide - intro

2. Hvad er en spillebørs?

3. Køb/Salg - grundstenene

4. Find dit spil - navigation
5. Kom let i gang (køb)

6. Efterspørg bedre odds (køb)

7. Leg selv bookmaker (salg)

8. Livebetting

9. Learning by doing

Anmeldelser af spillebørser:

Betfair*