Mange fordele
Er spillebørserne nu også så fantastiske som alle folk går og snakker om? Ja, det er de faktisk! Som vi skal se på gennem denne guide, kan fordelene ved spillebørserne i forhold til traditionelle bookmakere summeres op som følger:

  • Højere odds


  • 100% sikkerhed for udbetaling af gevinster og konto-beholdning


  • Udbyd eller efterspørg præcis det odds du ønsker


  • Stor dynamik i live/in-play betting


  • Mange spilmuligheder

Spiller mod spiller
Hos spillebørserne er der ingen bookmaker der sætter odds - det gør brugerne selv! Det er altså brugerne selv der agerer bookmakere, og dermed er det altid andre brugere der står bag de odds, der ses hos spillebørserne. Børsens eneste opgave er at fungere som formidler af de efterspurgte og udbudte spil og samlested for de brugere der "handler" væddemål med hinanden, præcis som på finansverdenens børser.

At det er "spiller mod spiller" er en af spillebørsernes største fordele, fremfor de traditionelle bookmakere, netop fordi man som bruger således selv kan udbyde og efterspørge odds. Der sidder således ikke én central enhed der i sit odds-udbud skal tage højde for en forretning der skal køre rundt men i stedet en mangfoldighed af brugere der indgår væddemål med hinanden. Dermed kan man opleve langt større udsving i oddsene fra dag til dag (og time til time), hvilket gør det såkaldte "betting exchange marked" langt mere varieret end det traditionelle bookmaker-marked.

Højere odds
En anden stor fordel ved børserne er også at oddsene ofte er højere end hos de traditionelle bookmakere. De højere odds på børserne skyldes ikke mindst fraværet af en "central" bookmaker, der plejer at skære en pæn margin (typisk omkring 10%) af de odds der udbydes for at tjene til sin egen forretning. Den eneste omkostning man som spiller har hos spillebørserne er at man betaler mellem 2-5% af netto-overskuddet på de gevinster man vinder. Hvilken kommission man betaler, afhænger af hvilken børs man bruger).

Sikkerhed for udbetaling
Når man spiller på børserne, kan man være 100% sikker på at de penge man vinder på sine væddemål altid kommer "hjem" på kontoen. I og med at det er andre spillere man vinder penge fra, er man som hos de traditionelle bookmakere ikke afhængig af om der er penge i kassen, så at sige. På børserne får man som bruger nemlig aldrig lov til at lave spil for flere penge end man har på sin konto. Hver gang man indgår et væddemål, "låses" det beløb man hæfter for på ens spillekonto, hvilket betyder at det "reserveres" til evt. tab. Derfor er der altid garanti for at det beløb man står til at vinde, i sidste ende dumper ind på kontoen hos den der vinder et væddemål.

Omsætning

Udvalgte omsætningstal på Vinder af Premier League 2012, d. 21/9-2012 kl. 15:00
Betfair*: 27.000.000

Betfair* er den klart største spillebørs på markedet og tilmed den eneste med dansk licens. Så er du interesseret i at købe og sælge odds, kommer man ikke udenom Betfair*.


Singlespil
Nogle betragter det også som en ulempe at man på de fleste børser stort set altid kun kan spille singlespil, hvilket dog af mange brugere omvendt betegnes som en stor fordel, fordi oddsene generelt er højere end hos de traditionelle bookmakere. Dette gør spil på singler mere attraktivt. Er du derimod notorisk høj-oddser der konsekvent jagter fem-, seks- og syvlinger, så er spillebørserne ikke det rette sted for dig.

Vi er nu klar til at tage et nærmere kig på de to grundelementer på spillebørserne: Køb og Sælg.


1. Spillebørs-Guide - intro

2. Hvad er en spillebørs?

3. Køb/Salg - grundstenene

4. Find dit spil - navigation
5. Kom let i gang (køb)

6. Efterspørg bedre odds (køb)

7. Leg selv bookmaker (salg)

8. Livebetting

9. Learning by doing


Anmeldelser af spillebørser:

Betfair