Rigtig mange cykelelskere ynder at spille managerspil, når der er Grand Tours. Dette gælder også ved Tour de France Manager 2022. Her i denne artikel får du et par råd til, hvordan du kan øge dine chancer for at slå vennerne og kollegaerne.

Tour de France 2022 står for døren, og det betyder, at du kan stille dit helt eget hold i Tourspillet 2022 hos Holdet.dk*. Her har du muligheden for at vinde fede præmier, blandt andet 35.000 kroner i 1.-præmie, og ikke mindst konkurrere mod venner, familie og kollegaer i interne, private ligaer.

Her i denne artikel vil vi forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvad du selv kan gøre for at forbedre dine chancer for at nå til tops. Håneretten over venner og bekendte skal bestemt ikke undervurderes, når det kommer til spil som Tour de France Manager 2022. Og så vil det jo heller ikke gøre noget, hvis du kan blande dig i toppen af den samlede stilling, hvor der er store præmier på højkant.

Tourspillet 2022 hos Holdet.dk*: udvælg 8 ryttere

Når du skal sætte dit Tourspillet 2022-hold, er det en god idé, at du har sat dig ind i, hvem der er vandbærer, hvem der er stjerne og det derimellem. Vandbæreren får måske ikke lov til at angribe så meget, mens stjernen som regel skal i offensiven på et eller andet tidspunkt. 

Du skal i alt vælge otte ryttere, som du tror vil gøre det godt under dette års Tour, som begynder fredag den 1. juli. 

Det forholder sig imidlertid ikke sådan, at du bare kan vælge ryttere fra alle hylder. Du har et budget på 50 millioner kroner. 

Spillets dyreste aktør er Tadej Pogačar fra UAE Team Emirates. Ham skal du kaste 11,5 millioner kroner efter, hvis du vil have ham i stalden. Herefter kommer Alpecin-Fenix-rytteren Mathieu van der Poel til 11 millioner. Til at runde top-3 af har vi Fabio Jakobsen fra Quick-Step Alpha Vinyl Team. Ham skal du også betale 11 millioner for. 

Efter Wout van Aert og Primož Roglič, der også begge koster 11 millioner, kommer der et dansk navn frem. På 6.-pladsen har vi sidste års nummer to i Touren, nemlig Jonas Vingegaard til 10,5 millioner. 

Blot seks pladser længere nede kommer feltets nøstdyreste dansker. Her er tale om den tidligere verdensmester Mads Pedersen, som koster 9,5 millioner. 

Foruden det, at du har et budget, du skal forholde dig til, skal du være opmærksom på, at du maksimalt må have to ryttere fra samme hold. 

Gode råd til Tourspillet 2022

Vi har tidligere her på BetXpert interviewet vinderne af holdet.dk*s managerspil for både Superligaen og Premier League. Her kom de hver især med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du sætter dit hold. Der er masser af guldkorn at hente fra de to dygtige managere. 

Rådene er givet i forbindelse med fodboldmanagerspil, men nogle af punkterne kan godt konverteres til cykelmanagerspil, hvis du er lidt kreativ. Tag rådene for, hvad du vil. 

Her får du en oversigt over de gode råd:

  • Sæt dig godt ind i reglerne fra start af.
  • Vær opmærksom på ikke at skifte alt for meget ud. Det kan være dyrt i transferomkostninger (du betaler 1 procent af spillerens værdi i transferomkostning).
  • Find en grundstamme på holdet, som du virkelig tror på (så du ikke skal bruge for mange point på at skifte spillere).
  • Sæt dig ind i kampprogrammet. Hvilke farlige angribere fra de gode hold møder nogle af de dårligere hold til at starte med? Du kan også være fremadsynet og vurdere mulighederne for, hvilke hold der kan ende med at få en relativ nem vej til eksempelvis kvartfinalen.
  • Vær opmærksom på, at nogle hold allerede vil have muligheden for at have sikret sig førstepladsen i deres gruppe efter to kampe og derfor eventuelt sparer de store stjerner i sidste gruppekamp.
  • Se, om du kan finde billige spillere, som alligevel har en chance for at bidrage med point. Det kan eksempelvis være en forsvarsspiller, der tager straffespark eller er farlig på hjørnespark.
  • Vælg din anfører med omhu. De ekstra point, som en anfører giver, kan være helt afgørende. Sammenlign eventuelt odds på kampe og målscorere for at finde den kamp og spiller, som har bedst mulighed for at skrabe mange point ind.
  • Find defensive spillere, som ofte bidrager med noget offensivt. Det kan eksempelvis være offensive backs, som ofte kommer til indlæg og kan lave flere assists.
  • Find "fejlene" i spillet og udnyt dem. Det vil indimellem ske, at en spiller, som egentlig spiller mest angrebsspiller, kan være noteret som at være midtbanespiller. Her kan være gode point at tjene.
  • Tænk strategisk. Du kan med fordel studere dine modstanderes (venner, kollegaer eller familie) hold. Hvis du eksempelvis har en komfortabel føring undervejs i spillet, så kan du vælge at fedtspille og satse på nogle af de samme spillere som dem. Du kan dog aldrig vide, om de vælger at skifte netop dem ud. Er du omvendt langt bagefter dine konkurrenter, så kan du være nødt til at satse lidt mere til sidst i spillet. Her kan du blandt andet vælge at satse på spillere fra nationer, der er underdogs.

Point til Holdet.dk*'s Tourspillet 2022

Det hele handler naturligvis om at skrabe så mange point sammen, at du til sidst har slået dine venner, bekendte, familie og/eller kollegaerne. Er du rigtig dygtig, har du endda mulighed for at vinde store, fede præmier. Dem kommer vi ind på i næste afsnit. Her og nu skal vi lige hurtigt se på, hvordan du optjener point til dit Tour de France-managerhold 2022.

Du får først og fremmest 50.000.000 imaginære kroner til at købe spillere for. Her må du højst tage to ryttere fra samme hold. Når du så har udvalgt dine otte ryttere, begynder det for alvor at blive spændende. Nu er det, at de skal hente en masse point til dit hold.

Her får du et overblik over nogle af de måder, hvorpå dine spillere kan skaffe point til dig.

OBS: Billedet er et screenshot fra Holdet.dk*.

OBS: Billedet er et screenshot fra Holdet.dk*.

OBS: Billedet er et screenshot fra Holdet.dk*.

OBS: Billedet er et screenshot fra Holdet.dk*.

Det er måske ikke alle reglerne, som giver sig selv. Heldigvis har Holdet.dk* skrevet udførlige forklaringer til hver regel. Dem kan du altid se inde på deres hjemmeside. 

Præmier - det kan du vinde i Holdet.dk*'s Tourspillet 2022

Som nævnt er der rigtig gode præmier på højkant, når du spiller med i Holdet.dk*'s Tourspillet 2022l. Her får du en oversigt over de lækre præmier:

1.-plads: HOLDET Guld-pin + 35.000 kroner
2.-plads: HOLDET Sølv-pin + 15.000 kroner
3.-plads: HOLDET Bronze-pin + 10.000 kroner
4.-plads: 5.000 kroner
5.-7.-plads: 2.500 kroner
8.-10.-plads: 1.500 kroner
11.-15.-plads: 500 kroner
26.-25.-plads: 300 kroner

Ovenstående er blot præmierne for den samlede stilling. Det er nemlig også værd at nævne, at top-1.500 i 1. runde vinder et mini-cruise med to overnatninger fra København til Oslo tur/retur. Dette til en værdi af 1.096 kroner stykket. 

Det er gratis at spille med i Holdet.dk*'s Tourspillet 2022. Dog skal du købe et Guld+-abonnement til 79 kroner, hvis du vil have muligheden for at få del i præmierne.