Som følge af en generel faldende tillid til spillebranchen i befolkningen har de engelske spilmyndigheder fremlagt en række forslag, som skal forbedre branchens image og gøre det lettere for myndigheden at slå ned på selskaber, som bryder lovgivningen.

I efteråret præsenterede de engelske spillemyndigheder (United Kingdom Gambling Commission) en treårsplan for, hvordan markedet skal reguleres, og i forlængelse af det har spilmyndighederne nu offentliggjort en række forslag, som blandt andet skal gøre det lettere at sanktionere mod selskaber, der bryder loven.

Forslagene kan læses i en netop udgivet rapport og indeholder blandt andet krav til spilleselskabernes marketing og annoncering, ligesom spillemyndighederne vil gå bookmakernes regler og vilkår igennem og sikre, at disse er retfærdige og gennemsigtige. Derudover overvejer myndighederne at indføre krav til læsevenligheden af bookmakernes regelsæt, ligesom der skal indføres et loft, der dikterer, at spilleselskaberne ikke må bruge længere end otte uger på at håndtere klager fra kunderne.

Forslagene er et resultat af en bekymring hos spillemyndighederne over, at spilleselskaberne ikke overholder den britiske lovgivning, og flere forslag er direkte udløbere af tidligere sager, hvor spilleselskabernes kunder har lidt skade eller er blevet uretfærdigt behandlet

"Disse forslag støtter vores treårsplan, som danner rammerne for, hvordan vi sammen med vores partnere vil skabe et marked, der er til for forbrugerne. De repræsenterer en del af vores arbejde med at beskytte forbrugernes rettigheder", skriver spillemyndighederne i en pressemeddelelse.

Ifølge EGR udtaler spillemyndighedernes administrerende direktør, Sarah Gardner, at det har været en afgørende motivation, at tilliden til branchen i den britiske befolkning er dalende.

Spillemyndigheder opfordrer alle interessenter herunder forbrugere, operatører og den brede befolkning til at byde ind med meninger og kommentarer for at forbedre mulighederne for at eventuelle ændringer vil optimere branchen og gøre markedet mere fair og åbent.