Danske Spil* frygter ikke, at andre udbydere nu kan tilbyde spil på hestevæddeløb og greyhounds. Tværtimod håber den tidligere monopolindehaver, at et større marked vil øge interessen blandt spillere i hele landet. Læs her, hvem af bookmakere på det danske marked, der forventer at udbyde spil på væddeløb.

Da nytårsklokkerne ringede, og 2017 blev til 2018, sluttede en æra for Danske Spil*. Siden 2000 har spillere kun kunne placere penge på hestevæddeløb hos Dantoto under Danske Spil*, men fra den ene dag til den anden - bogstavelig talt - kunne alle spiludbydere pludselig være med. Da startsignalet lød, meldte to udfordrere sig ind i løbet; BetStars og Unibet*, og siden har også Bet25 fået gang i både odds og samarbejde med TV-kanalen Fast Track.

Flere andre bookmakere lurepasser og vil i skrivende stund ikke ud med, om og hvornår de forventer at stille til start, men hverken nye eller potentielt kommende konkurrenter får Danske Spil* til at føle, at de sidder usikkert i sadlen. Tværtimod mener produktmanager på spil på heste og greyhounds, Morten Kofoed Sørensen, at den øgede konkurrence kan vise sig som en fordel for Danske Spil*.

"Vi er ikke bange for konkurrence. Tværtimod ser vi det sådan, at liberaliseringen kan være med til at øge interessen for spil på hestevæddeløb. Vi har igennem mange år forsøgt at få udlændinge til at spille med i danske løb, og det har jo gjort, at omsætningen på puljespil er steget. Det håber vi kan fortsætte, og at der er flere danskere, der følger trop, hvis opmærksomheden stiger.  Så vi er ikke bange for konkurrencen, men vi er klar til den," siger han til BetXpert.

Store forventninger til markedet

Danske Spil* forventer alene i 2018 at udbyde i omegnen af 15.000 spil på hestevæddeløb og ca. 25.000 spil på greyhoundvæddeløb - fordelt på både puljespil og for hyggespillere mere klassiske fastoddsspil. Og den høje volume har direkte indflydelse på hans forventninger til omsætningen på væddeløb. Således er det hans håb, at det kan blive en af Danske Spils største sportsgrene - et sted imellem top 5 og top 10. 

Morten Kofoed Sørensen mener, at Danske Spil* bl.a. adskiller sig fra konkurrerende udbydere ved at have egen tv-kanal - Dantoto Racing Live.

"Og så har vi har også en del streamingaftaler. Det er vigtigt for os, at man også kan se løbene, når man spiller på dem. Både fastodds og puljespil. Som det er lige nu, kan man streame alle de løb, vi udbyder fastodds på. Det er fra England og Sydafrika og De Forenede Arabiske Emirater. På greyhounds har man ikke kunnet se indtil nu, men det har vi også næsten på plads," siger han og tilføjer, at der ikke i øjeblikket er planer om at udbyde fastodds på danske Ggeyhoundsløb. Han udelukker dog ikke, at puljespil kan komme på tale.

Head to head på forsøgsbasis

En BetXpert-bruger har i en tråd på siden undret sig over, at muligheden for at spille H2H hos Danske Spil* i hvert fald i en periode var forsvundet. Morten Kofoed Sørensen forsikrer, at det ikke er blevet pillet helt af. Bookmakeren er blot stadig i færd med at finde ud af, hvordan det afvikles bedst muligt.

"Nej, det har vi ikke pillet ned. Vi har f.eks. spil H2H i dag (den 9. januar, red.) på franske løb og muligvis også nogle svenske. Man kan sige, at det er lidt på forsøgsbasis i vores travspil. Vi føler os lidt frem i øjeblikket for at finde ud af, hvordan vi skal gøre det, og hvordan spillerne tager imod det," siger han.

Han tilføjer, at det er et bevidst valg, at Danske Spil* endnu ikke har tilbudt fastoddsspil på danske løb endnu, da man i første omgang har prioriteret at støtte op om de puljespil, som Hestesporten har på de danske løb. Han udelukker dog ikke, at det bliver lavet om på et tidspunkt.

Interesserede spillere må i første omgang også kigge langt efter spil på greyhoundvæddeløb på dansk jord. Der er blot annonceret 23 løb i alt i 2018, og Danske Spil* har ingen umiddelbare planer om at udbyde fastodds på de danske hunde, mens eventuelle puljespil afgøres af interessen blandt spillerne for disse. 

BetXpert har spurgt bookmakerne på det danske marked, hvornår de forventer at udbyde spil på hestevæddeløb. Her er deres svar:  

Betfair*: Det er ikke mulig at få en officiel udmelding, men ifølge Betfairs support forventer man at have markeder på heste- og hundevæddeløb på både Sportsbook og Exchange i løbet af februar.

Nordicbet*: Er endnu ikke klar til at melde noget konkret ud.

Bet365*: Er endnu ikke klar til at melde noget konkret ud.

LeoVegas*: Har netop åbnet op for spil på hestevæddeløb.

bwin*: Har for nylig genetableret væddemål på hestevæddeløb i Storbritannien, og alt efter evalueringerne kan det meget vel blive bredt ud til andre lande - herunder Danmark. Det er dog ingen officielle planer om det endnu.

888sport*: Vi afventer stadig en tilbagemelding.

Unibet*: Unibet* er en af de udbydere, som allerede tilbyder spil på heste- og hundevæddeløb. Unibet* arbejder i øjeblikket på at kunne udbyde spil på danske løb og forventer, at det vil være muligt i nærmeste fremtid.

Cashpoint*: Er endnu ikke klar til at melde noget konkret ud.