Maltesisk fodbold er ramt af en stor matchfixing-skandale, efter seks spillere har fået karantæne for matchfixing på det maltesiske U21-landshold. To spillere er blevet udelukket fra al fodbold på livstid. 

To kampe fra det indledende kvalifikationsgruppespil til U21-EM, der blev spillet i marts 2016, har været været undersøgt af UEFA kontrol-, etik- og disciplinærnævn for matchfixing. 


Det drejer sig om to kampe, hvor Maltas U21-landshold har tabt dem begge. Første kamp var et 0-1 nederlag til Montenegro den 23. marts 2016 på hjemmebane, mens den anden kamp ligeledes var på hjemmebane den 29. marts, hvor det blev til et stort nederlag på 0-7 til Tjekkiet. 

Og alt er ikke foregået efter bogen i de kampe. UEFA har nemlig undersøgt de to kampe, og de har efterfølgende givet karantæne til seks spillere fra det maltesiske U21-landshold. Det oplyser UEFA i en pressemeddelelse

Livsvarige karantæner til to spillere

De helt præcise overtrædelser fremgår ikke af UEFAs pressemeddelese, men derimod fremgår det, at karantænerne varierer fra et år og op til livsvarigt. En enkelt spillere modtog ingen karantæne, og kan derfor fortsætte med at spille fodbold. 

To spillere fik livsvarig karantæne for at forsøge at påvirke kampens resultat med henblik på at skaffe gevinst til enten en tredjepart eller dem selv. 

De resterende fire spillere modtag alle karantæner på mellem et og to år for ikke øjeblikket og frivilligt at have orienteret UEFA om matchfixingen, da de blev orienteret om det. 


De implicerede maltesiske fodboldspillere er: 

  • Emanuel Briffa: Livsvarig karantæne 
  • Kyle Cesare: Livsvarig karantæne
  • Samir Amrab: To års karantæne
  • Ryan Camenzuli: Et år og seks måneders karantæne og fodbold-samfundstjeneste
  • Llywelyn Cremona: Et års karantæne og fodbold-samfundstjeneste
  • Luke Montebello: Et års karantæne og fodbold-samfundstjeneste
  • Matthew Cremona: UEFA lukkede hans sag ned, og han kan derfor fortsætte med at spille fodbold