I det seneste år har 63 % af den britiske befolkning brugt penge på spil, og derfor udruller de britiske spilmyndigheder nu en treårig plan for at regulere markedet, så det bliver mere retfærdigt og tilbyder en højere grad af sikkerhed for spillere i risikozonen.

Næsten to tredjedele af den britiske befolkning har indenfor det seneste år brugt penge på spil. Samtidig er tiltroen til de britiske bookmakere faldet markant de seneste otte år. Det viser en ny rapport, som de britiske spilmyndigheder har offentliggjort. Rapporten konkluderer bl.a., at der er i øjeblikket er 32 millioner britiske borgere, som kan kategoriseres som gamblere, og at to millioner af disse er i risikozonen for at udvikle afhængighed og få et generelt usundt forhold til gambling.

Derfor har de britiske spilmyndigheder (The United Kingdom Gambling Comission) præsenteret en plan for, hvordan markedet skal reguleres over de næste tre år, så der er større sikkerhed og bedre klagemulighed for forbrugerne.

"Det er en ambitiøs strategi, som kun kan lykkes, hvis vi både involverer udbyderne og forbrugerne. Vi kommer ikke kun til at udfordre branchen, men også os selv som effektive, målrettede og innovative regulatorer," udtaler formanden for spilmyndighederne, Bill Moyes, ifølge SBC News.

Fire væsentlige fokusområder

De britiske spilmyndigheder har fire overordnede områder, der sættes fokus på over de næste tre år:

  • Beskyttelse af forbrugernes interesser
  • Forhindring af at forbrugere og offentligheden lider skade
  • Et generelt højnet niveau af branchen
  • At øge den del af lotteriernes profit, som går til velgørenhed  

Især ønsker spilmyndighederne, at udbydernes vilkår og betingelser (Terms and Conditions) er mere fair og gennemskuelige for forbrugerne, at der tages bedre hånd om forbrugere, som  enten er eller er på vej på vej til at blive afhængige af gambling, at udbyderne gør mere for at bekæmpe matchfixing og andet gambling-relateret kriminalitet, samt at en større del af udbydernes profit på især lottospil går til velgørende formål.

"Når de tre år er gået, forventer vi, at branchen fortsat vil stræbe efter at højne niveauet, behandle forbrugerne retfærdigt og beskytte sårbare forbrugere," siger Bill Moyes.

Hårdere sanktioner
21. november afholdt spilmyndigheden for andet år i træk en konference for hele branchen, hvor strategien blev præsenteret for de britiske spiludbydere. Her gik administrerende direktør, Sarah Harrison, i kødet på udbyderne og kritiserede dem i skarpe vendinger for ikke at have gjort nok for at øge kundetilfredsheden og forbedre forholdene for forbrugerne.

Hun lovede bl.a., at spilmyndighederne i højere grad vil gribe ind og sanktionere spiludbydere hårdt, når de svigter forbrugerne og markedet. Og hun understregede, at hun halvvejs inde i den netop præsenterede treårsplan forventer at se markante fremskridt i udbydernes arbejde og investeringer i at forhindre og begrænse farligt spil.

  

Den britiske befolkning spillede for mere end 117 milliarder kroner sidste år. Spilmyndighederne estimerer, at det årligt koster samfundet mindst 10 milliarder kroner at begrænse og behandle ludomani og farligt spil.

Se de britiske spilmyndigheders treårsstrategi

Læs Sarah Harrisons key note speech ved Raising Standards Conference