Danske Spil foreslår, at der indføres et forbud mod at reklamere for spil under sportskampe i TV. Dette skal også gælde i pauser i spillet. Politikerne klapper i hænderne, men i branchen er man mindre tilfreds med forslaget.

I England blev de største bookmakere på markedet i slutningen af 2018 enige om et såkaldt whistle-to-whistle ban, og nu foreslår Danske Spil, at der indføres en tilsvarende model på det danske marked.

Ifølge det statsejede bookmaker skal det være slut med at reklamere for spil fra første til sidste fløjt i en kamp, der vises på TV. Det skriver Ritzau.

"Vi er kommet til et punkt, hvor man skal frede tidspunktet, fra kampen fløjtes i gang, til den er slut, inklusive pausen," siger Niels Erik Folmann, der er direktør i Danske Spil.

Ikke enighed i branchen

Danske politikere har bedt spiludbyderne om at udarbejde et adfærdskodeks, der fastsætter nogle rammer for, hvordan udbyderne må reklamere. Spiludbyderne er i øjeblikket i fuld gang med at forhandle om vilkårene for kodekset, og det er ikke alle spiludbydere, der synes om Danske Spils ide.

Til Ritzau advarer pressechef for Unibet, Per Marxen, om at tage forhastede beslutninger, indtil det kan konkluderes, om beslutningen i England har givet resultater, og direktør i brancheorganisationen DOGA, Morten Rønde, oplyser, at der ikke er enighed blandt spiludbyderne, da disse har forskellige forretningsprofiler.

Et bredt flertal i Folketinget blev i sommer enige om en aftale, der blandt andet skal sætte loft over bookmakernes brug af bonusser, og det var som et led i denne aftale, at spillebranchen blev pålagt selv at udarbejde et adfærdskodeks.

Politisk tilfredshed med forslaget

På Christiansborg bifalder flere oppositionspartier Danske Spils forslag, mens også Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, kalder det "et posititvt udspil." De Radikalde, SF, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er klar til at træde til med lovgivning, hvis ikke spiludbydere selv kan lande en aftale.

De Radikale har tidligere overfor BetXpert udtrykt et ønske om at forbyde spilreklamer fuldstændig, men det er ikke den rigtige løsning, har en italiensk spiljurist forklaret til BetXpert i sommer.

Hun vurderede, at et totalt forbud vil betyde, at det vil blive sværere for forbrugere at skelne de lovlige og ulovlige spiludbydere fra hinanden, når de lovlige ikke har mulighed for at gøre opmærksom på sig selv.