18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM-kvalifikation

Opdateret
Frank Pilantra Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

EM kval består af 53 hold, som er fordelt på 10 pulje med enten 5 eller 6 nationer i hver som går videre til fodbold EM 2024 i Tyskland.

Der er nogle dynamitpuljer imellem, og vi kan godt afsløre, at en af grupperne indeholder en revanche fra EM2020-finalen mellem Italien og England. 

Italia campione d'Europa! Italien europamester! Sådan lød det, da Italien søndag den 11. juli 2021 strøg helt til tops på Wembley efter en dramatisk finalesejr over England, hvor de to store og stolte fodboldnationer måtte ud i straffesparkskonkurrence, førend der kunne kåres en vinder.

Det var en slutrunde, som vil gå over i historien, fordi det var første gang, at kampene var spredt ud over hele 11 forskellige lande. EM2020 gav også tre uforglemmelige slutrundekampe i Parken.

Trods den store succes har UEFA valgt, at slutrunden i 2024 skal gå efter den gamle kendte model med et enkelt værtsland.  Og det blev Tyskland, der fik lov til at holde EM 2024, der afvikles fra den 14. juni til den 14. juli 2024.

Men inden EM-festen skydes i gang på de tyske fodboldarenaer, skal vi lige først igennem kvalifikationsturneringen. Den giver os 20 af i alt 24 slutrundedeltagere. Tyskland får som værtsnation en plads. De sidste tre deltagere skal findes via den igangværende UEFA Nations League.

EURO kvalifikationen - Grupperne

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

Gruppe G

Gruppe H

Gruppe I

Gruppe J

Gruppe A i EM Kval

Gruppe B i EM Kval

Gruppe C i EM Kval

Gruppe D i EM Kval

Gruppe E i EM Kval

Gruppe F i EM Kval

Gruppe G i EM Kval

Gruppe H i EM Kval

Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Gruppe I i EM Kval

Odds på Gruppe J i EM Kval

Fun facts om Euro-kvalifikationsturneringen

Danmark kvalificerede sig tilbage i 1964 til EM-slutrunden i Spanien efter en kvalifikationsturnering, hvor man mødte Malta, Albanien og Luxemburg i den nævnte rækkefølge.

Men den første EM-turnering blev spillet i 1960. Dengang gik den under navnet 'European Nations' Cup'

Sovjetunionen vandt den allerførste EM-turnering tilbage i 1960 efter en finalesejr på 2-1 over Jugoslavien

Cristiano Ronaldo er alletiders topscorer i den europæiske EM-kvalifikationsturnering med 31 fuldtræffere. Jon Dahl Tomasson er på en delt 6.plads med 18 mål i EM-kvalifikationen.

Tyskland og Spanien er de lande, som har vundet EM flest gange, nemlig tre gange.

Poul Petersen fra AIA er Danmarks første målscorer ved en EM-kvalifikationskamp. Vi skal tilbage til 23. september 1959 og 2-2-kampen Tjekkoslovakiet i Københavns Idrætspark. Poul Petersen er optaget i Fodboldens Hall of Fame og iøvrigt morfar til Viktor Fischer.

Spørgsmål og svar om EM-kvalifikationsturneringen

Hvilke lande er med i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe?

I EM-kvalifikationen skal det danske landshold møde Finland, Slovenien, Kasakhstan, Nordirland og San Marino.

Kommentarer

Feedback