Caroline Wozniacki havde et forrygende 2017, hvor hun sluttede sæsonen af med af vinde sæsonfinalen og avancerede til tredjepladsen på verdensranglisten. Men hvordan er hendes muligheder for at tilbageerobre førstepladsen, hun har haft i hele 67 uger tidligere i karrieren?

I august 2016 var Caroline Wozniacki helt nede som nummer 74 på kvindernes verdensrangliste efter både skader og dårlige resultater. Men siden da har hun haft gang i et imponerende comeback, og da år 2017 begyndte, var hun nummer 19 på verdensranglisten. 

2017 skulle dog blive et fremragende år for hende, da hun spillede sig i otte finaler, hvoraf hun vandt to af dem. Og den ene sejr kom i sæsonens sidste kamp i sæsonfinalen i Singapore, hvor deltagelsen tilfalder de otte højest rangerede på verdensranglisten. 

Sejren sendte Wozniacki helt op på tredjepladsen på verdensranglisten, og allerede kort inde i 2018 er hun oppe på andenpladsen. Det skyldes, at rumænske Garbiñe Muguruza måtte trække sig fra en turnering i Brisbane. 

Og Wozniacki kan tage det sidste skridt op ad verdensranglisten i løbet af 2018, lyder vurderingen fra Danske Spil*, der har sat odds på, om hun er verdensetter i løbet af 2018. 

"Chancen er bestemt stor. Wozniacki er allerede nu sikker på at avancere fra tredje- til andenpladsen, efter at Garbiñe Muguruza trak sig fra sin første kamp i år. Nu jagter Wozniacki så Halep på førstepladsen, og danskerens form har over de seneste måneder bare været bedre end de flestes. Også Haleps," siger oddssætter hos Danske Spil* Jesper Kristoffersen, i en pressemeddelelse. 

"Hvis Wozniacki kan tage formen fra 2017 med ind i dette år, så går der selvsagt ikke længe, før Wozniacki igen er nummer ét i verden," fortsætter Jesper Kristoffersen.

Danske Spil* har odds 2,00 på, at Wozniacki i løbet af 2018 er nummer 1 på WTA verdensranglisten.

Tennisekspert: Det afhænger af Serena Williams

"Det er bestemt muligt, at Caroline Wozniacki bliver verdensetter i 2018. Hun sluttede året af som den bedste spiller, har hævet sit niveau i forhold til tidligere, og hun er lige nu vel nok den mest stabile spiller set over en hel sæson. Samtidigt lader det til, at hun er i et sundt og stabilt forhold uden for banen med David Lee, så hun kan fokusere 100 procent på at præstere på tennisbanerne," siger BetXperts tennisekspert Lars Baes. 

Han pointerer, at det bliver interessant at følge Serena Williams comeback efter hendes fødsel. Hun var verdensetter, inden hun blev gravid og tog en pause fra tenniseliten. 

"Wozniackis chancer kommer meget an på, hvordan Serena Williams comeback bliver. Og så skal hun til at præstere bedre i Grand Slams, hvor hun stadig mangler en finalesejr. Den overbevisende præstation i sæsonfinalen kan måske vidne om, at der er noget stort i vente i 2018 i Grand Slam-sammenhæng," siger Lars Baes. 


Wozniacki har mødt Serena Williams 11 gange, og det er blevet til hele 10 sejre til amerikaneren, mens Wozniacki kun har en enkelt sejr over hende. Det var helt tilbage i 2012. 

Serena Williams gjorde comeback efter sin fødsel, da hun spillede mod letten Jelena Ostapenko lørdag den 30. december i Abu Dhabi i en opvisningsturnering. Her tabte hun dog 2-6, 6-3 og 5-10. 

Wozniacki kan faktisk allerede ligge nummer 1 på verdensranglisten, når den opdateres af WTA den 8. januar. Det kræver, at danskeren går hele vejen i Auckland og vinder turneringen, mens Simona Halep skal tabe sin næste kamp i kinesiske Shenzhen til Ying-Ying Duan, der ligger nummer 91 på verdensranglisten. Kampen er programsat til onsdag morgen klokken 8. 


Det scenarie er dog ikke så sandsynligt. Danske Spil* giver da også hele odds 22 på, at Wozniacki ligger nummer 1 på verdensranglisten den 8. januar. 

"Simona Halep ser ud til at være i god form her i starten af året, så det vil være en kæmpe overraskelse, hvis Wozniacki skulle ligge nummer 1 allerede den 8. januar," siger tennisekspert Lars Baes og fortsætter: 

"Simona Halep røg ud allerede i første runde af Australien Open sidste år, så hun har sølle 10 point at forsvare i turneringen, mens Wozniacki røg ud i tredje runde og skal forsvare 130 point. Det ligner, at Halep ligger nummer 1 efter Australien Open, mens Wozniacki er 2'er."

Næste store turnering på programmet er Grand Slam-turneringen Australien Open, hvor hovedturneringen starter den 15. januar. Og med Wozniackis placering som minimum nummer to på verdensranglisten i næste uge, kan danskeren se frem til en finaleseedning til turneringen. 

Vinderen af Australien Open får hele 2.000 point til verdensranglisten, mens den tabende finalist får 1.300 point. Taberne i første runde får 10 point, i anden runde er det 70 point, i tredje runde er det 130 point, i fjerde runde er det 240 point, i kvartfinalerne er det 430 point, mens det i semifinalerne er 780 point.