"Jeg bliver på pinden, til jeg dratter af," har dronning Margrethe ved flere lejligheder udtalt til pressen - senest for to år siden. Derfor er det som at kaste sine penge direkte i havnen, hvis man spiller på, at dronningen abdicerer under nytårstalen, vurderer hofreporter for Billed-Bladet, Trine Larsen. Hun anbefaler i stedet, at man spiller på, at Prins Henriks sygdom bliver nævnt.

Flere bookmakere tilbyder spil på, at dronning Margrethe i år vil abdicere under sin nytårstale, og Nordicbet vurderer i en pressemeddelelse, at der er 23 % chance for, at det sker. "Ha!" siger en af kongerigets mest erfarne hofreporter, Trine Larsen fra Billed-Bladet, til BetXpert. Hun afviser kategorisk, at det kommer til at ske. 

"Det skal man bestemt ikke sætte sine penge på. Så kan man lige så godt smide dem i havnen. Dronningen kunne aldrig nogensinde finde på at bruge sin nytårstale til det," siger hun og understreger, at dronningen bruger nytårstalen til at gennemgå højdepunkterne fra det forgangne år og på at takke danskerne for deres indsats i ind- og udland. Og så en gang imellem minder hun danskerne om, at de skal opføre sig ordentligt og være gode ved hinanden.

Og måske endnu vigtigere har dronningen selv ved flere lejligheder afvist, at hun nogensinde vil træde tilbage frivilligt. "Jeg bliver på pinden, til jeg dratter af," sagde hun i 2000, da hun fyldte 60, og hun gentog det ved sin 75-års fødselsdag i 2015, da Trine Larsen spurgte, om hun havde ændret mening. Hun tog dog det forbehold, at hun vil træde tilbage, den dag hendes hjerne ikke længere kan følge med. Men det bliver ifølge hofreporteren ikke lige foreløbig.

"Hun er skarp som altid og skæg og sjov. Jeg ser ikke noget som helst, der gør, at hun ikke kan regere mange år endnu," siger hun.

Prins Henriks sygdom bliver nævnt

Trine Larsen har siden 2005 skrevet om kongehuset for Billed-Bladet, og det var hende, der i august lavede et meget omtalt interview med Prins Henrik, hvor han gav udtryk for, at dronningen gjorde ham til en nar. En måned senere kom så pressemeddelelsen fra kongehuset, der beskrev, hvordan Prins Henrik lider af demens. Trine Larsen mener, at det er ganske sandsynligt, at dronningen vil adressere sygdommen i årets nytårstale.

"Hun kommer nok til at sige noget om den sorg, det har været for familien, at hendes mand er blevet syg. Man kunne måske også sætte lidt penge på, at hun nævner den hjertevarme og forståelse, som familien har oplevet i forbindelse med sygdommen," siger Trine Larsen.

Hun ville ikke bliver overrasket, hvis dronningen benytter lejligheden til at sige noget om de 85.000 danskere, som hvert år rammes af sygdommen. Hun understreger dog, at det stadig er en privat sag for dronningen, og at man ikke skal forvente, at sygdommen kommer til at fylde ret meget af talen.

Guldbryllup, kronprinsparret og Ghana

På trods af den indsigt hun har i kongehuset, spiller Trine Larsen ikke selv på nytårstalen, men hun har alligevel et par anbefalinger i ærmet til dem, der vil forsøge at tjene penge på årets sidste dag. Dronningen har i år været på sommertogt på Bornholm, i Kalundborg og Mariagerfjord Kommune, og det er sandsynligt, at hun vil nævne, hvor spændende det har været, vurderer Trine Larsen.

"Og så vil hun sikkert også komme ind på sit guldbryllup, der blev fejret, præcis som hun ønskede det. Først ugen før guldbrylluppet med hele familien og så på selve dagen for guldbrylluppet alene med Prins Henrik ombord på Kongeskibet Dannebrog," siger hun og tilføjer, at dronningens officielle statsbesøg i den gamle danske slavekoloni Ghana også meget vel kunne få en plads i talen.

Når dronningen sender sine hilsener til Færøerne ligger det ifølge Trine Larsen lige for, at hun vil nævne, at kronprinsparret og deres fire børn glæder sig til det planlagte besøg i sensommeren 2018.

"Ja, det kunne man godt sætte en femmer på. Måske hun også knytter en kommentar til sin ældste søns 50 års fødselsdag næste år," slutter hofreporteren.