Seks ud af 12 playoff-kampe om at komme med til VM i Rusland næste sommer endte 0-0, og det var guf for bookmakerne, der havde lav tilbagebetaling til spillerne på de kampe. 

Honduras - Australien: 0-0

New Zealand - Peru: 0-0

Danmark - Irland: 0-0

Schweiz - Nordirland: 0-0

Grækenland - Kroatien: 0-0

Italien - Sverige: 0-0

Dertil kan lægges to smalle sejre på på 1-0 til Schweiz over Nordirland og Sverige over Italien. 

Ovenstående er opskriften på succesfulde playoff-kampe, hvis man er bookmaker. De har nemligt tjent mange penge på de målfattige playoff-kampe om at komme med til VM 2018 i Rusland. 

"Vi har tjent penge på 10 ud af de 12 playoff-kampe. Kunderne har tjent på Irland - Danmark og på Australien - Honduras," siger Per Marxen, pressechef ved Unibet

Han henviser til, at Unibet tabte et millionbeløb på Danmarks 5-1 sejr i Dublin, hvilket var et større tab, end hvad de tjente på kampen i Parken. 

"Hvis vi fraregner den kamp, har kunderne en tilbagebetalingsprocent på 48,5, men regner vi den med, var tilbagebetalingsprocenten på cirka 96. Playoff-kampene har været kronede dage for os for og branchen generelt," siger Per Marxen. 

Tallene fra Unibet stammer kun fra deres danske kunder, og de omsatte mest på - selvfølgelig - Danmarks to playoff-kampe og på de to kampe mellem Sverige - Italien. Ligeledes var de danske kunder også mest optimistiske på Danmarks vegne i kampen mod Irland, hvilket betød en høj tilbagebetaling for danske kunder på kampen, mens den var lavere på tværs af Unibets andre kunder.

Læs optakt og guide til VM i fodbold her

80 % tilbage til kunderne

Også hos Nordicbet er der sorte tal på bundlinjen. Her var tilbagebetalingsprocenten endnu lavere end hos Unibet, og hos Nordicbet er tallene endda for alle deres kunder, som primært kommer fra de nordiske lande. 

"New Zealand - Peru var en god kamp, da den ender 0-0, og her havde vi en tilbagebetalingsprocent på 69. Overall har playoff-kampene været en god forretning, da der var så mange kampe, der endte 0-0," siger Thomas Holm, pressechef hos Nordicbet

Returopgøret mellem Italien - Sverige i Milano gav heller ikke mange penge tilbage til spillerne. Her var tilbagebetalingsprocenten på 68. 

"Tilbagebetalingsprocenten har samlet været lige omkring 80, og det er faktisk kun Australien - Honduras og Irland - Danmark, som vi taber penge på," siger Thomas Holm. 

Lidt overraskende så tjente Nordicbet også penge på Kroatien - Grækenland, selvom både favoritten vandt med flere mål, og der blev scoret over 2,5 mål i kampen. Her var tilbagebetalingsprocenten på 98. 

I andet kvartal i år havde bookmakerne på det danske marked en gennemsnitlig tilbagebetalingsprocent på 90,7, viser tal fra Spillemyndigheden. I samme periode havde spiludbyderne en bruttospilleindtægt på 522,4 millioner kroner, mens der blev omsat for 5,617 milliarder kroner på væddemål hos licenserede spiludbydere i Danmark. 

Hverken Unibet eller Nordicbet ønsker at oplyse omsætningstal for playoff-kampene.

Få overblikket over VM-kampprogrammet her