Grundlægger og direktør for Bet365*, Denise Coates, udbetalte næsten 200 millioner pund til sig selv sidste år, og det har fået foreninger, der bekæmper ludomani, til at kritisere hende og branchen i skarpe vendinger.

Bet365* oplevede stor fremgang i regnskabsåret 2016/2017. Omsætningen fra gambling steg ifølge selskabets eget regnskab med hele 39 % fra året før og nåede op på 2,2 milliarder pund, og det fejrede grundlægger og direktør, Denise Coates, ved at udbetale næsten 200 millioner pund til sig selv i årsløn ved siden af cirka 18 millioner pund i dividende. I alt svarende til cirka 1,8 milliarder kroner.

Flere organisationer, som arbejder for at bekæmpe og begrænse ludomani kritiserer den høje løn og kalder det problematisk, at den samlede bettingbranche i samme periode har doneret i alt otte millioner pund til uddannelse og behandling af briter, der har problemer med ludomani.

"Det kan ikke passe, at en direktør i et bettingselskab får mere end 22 gange mere i løn, end den samlede industri 'donerer' til behandling. Det virker uforsvarligt, at de giver så lidt, når de tjener så mange penge," siger administrerende direktør i velgørenhedsorganisationen Addaction, Mike Dixon, som hjælper afhængige med deres misbrug, ifølge den engelske avis The Guardian.

Direktør i tænketanken High Pay Centre, Stefan Stern, kalder overfor samme avis den høje lønudbetaling for 'latterlig' og kritiserer, at bettingselskaberne tjener så mange penge, mens de efterlader en stor social regning, som samfundet er nødt til at betale.

Denise Coates har addresseret problemstillingen overfor selskabets aktionærer, og her anerkender hun, at Bet365* har et ansvar for at minimere, at folk får et problematisk forhold til gambling.

"Vi er engageret i at udvikle en evidensbaseret tilgang til ansvarligt spil. Vi fortsætter med at arbejde på en række projekter sammen med vores partnere, der skal forbedre vores muligheder for at identificere farlig spilleadfærd (...) Vi vil fortsætte og videreudvikle vores indsats over de kommende måneder og opnå yderlige fremskridt i at forhindre og minimere skadelig gamblingadfærd," siger hun ifølge The Guardian.

Bet365* donerede sidste år 50 millioner pund til velgørende formål dog primært medicin og undervisning.

Se Bet365s regnskab for 2016-2017 her. Følg linket og klik "View PDF" på det seneste dokument fra den 9. november.