Der er noget helt særligt over de fodboldkampe, hvor ærkerivaler brager sammen. Vi har her samlet verdens største lokalbrag og du kan se vores Top 10 liste, hvor du finder storkampe som El Clásico, Old Firm og Le Classique.

Få Danmarks højeste odds hos Unibet

Vi starter vores Top 10 i det fodboldtossede Italien, hvor vi finder de fantastiske opgør i på San Siro med Derby della Madonnina.

10. AC Milan - Inter

Det er langt mere end blot en fodboldkamp, når AC Milan og Inter mødes på deres fælles hjemmebane, San Siro. Stemningen er altid elektrisk, når AC Milan-fansene, "Rossoneri," og Inter Milan-fansene, "Nerazzurri," hepper på deres helte på grænsværen.

Rivaliseringen mellem holdene forvandler San Siro til et pulserende fodboldtempel med imponerende tifo-displays, der symboliserer den dybe rivalisering mellem de to klubber.

Fansene er hele drivkraften bag rivaliseringen og er med til at skabe den unikke atmosfære.

Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

9. Marseille - Paris Saint-Germain

Den pengestærke hovedstadsklub PSG får stadig kamp til stregen i de intense opgør mod rivalerne Olympique de Marseille. 

Det intense franske rivalbrag er kendt som "Le Classique" og for Marseille-fansene betyder det voldsomt meget, at kunne sende "Les Parisiens" hjem fra Stade Orange Vélodrome med et nederlag.

Le Classique handler om ære og stolthed mellem to af Frankrigs mest ikoniske klubber og disse kampe er nogle af de mest mindeværdige øjeblikke i fransk fodbold.

8. Al Ahly - Zamalek

Kaotiske Cairo går i stå, når Al Ahly tørner sammen med Zamalek; to af de mest succesrige fodboldklubber i Egypten.

Rivalkampene er kendt som "The Cairo Derby" og har dybe rødder med de republikstøttende nationalister fra Al Ahly mod de kongeligt støttende Zamalek.

Stemningen på Cairo International Stadium på kampdagen er febrilsk med en utrolig atmosfære. Kampene har en enorm betydning for både spillere og tilskuere og er med til at definere egyptisk fodboldkultur på det højeste niveau.

7. Roma - Lazio

Støvlelandets hovedstad byder på Derby della Capitale, når AS Roma og SS Lazio mødes på Stadio Olimpico. Der er stolthed, prestige og storhed på spil, når Roma-fansene indtager Curva Sud, mens Lazio-fans overtager Curva Nord.

Det er altid et spektakulært show på lægterne med masser af passion og fansene er med i alle aktioner på grønsværen.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

6. Manchester United - Liverpool

Selvom nyrige Manchester City har indtaget tronen i Premier League, så er kampene mellem Manchester United og Liverpool stadig en af de ældste og mest berømte rivalopgør i engelsk fodbold.

Liverpool-fansene byder indenfor på Anfield med for deres berømte sang ´You´ll never walk alone´, der fylder lægterne og sætter fansene op til opgøret.

Manchester United er bestemt også en traditionsrig klub og her har fansene det legendariske stadion Old Trafford som deres fort. Rivaliseringen mellem Manchester United og Liverpool går ud over selve fodbolden og sætter spor i både Manchester og Liverpool.

5. Borussia Dortmund - Schalke

Vi kommer ikke udenom at Bayern München er den største klub i Tyskland, men Dortmund har deres stærkeste rivalisering med Schalke 04; naboer i Nordrhein-Westfalen.

Begge klubber har stolte industrielle rødder, og kun sejr tæller for de to fan-grupperinger, når det gør løs mellem Dortmund og Schalke. 

Det skaber et fantastisk tryk fra lægterne og giver liv og gnist til Revierderby-kampene, hvor intensiteten på lægterne er unik for Bundesligaen.

4. Fenerbahce - Galatasaray

Hvem er kongerne af Istanbul? Det afgøres, når Fenerbahce og Galatasaray mødes i de hektiske opgør i den tyrkiske Süper Lig.

Istanbul er en af verdens største fodboldbyer, og intet slår kampene mellem ærkerivalerne Fenerbahce og Galatasaray. Der er skruet godt op for spændingerne og elektricitet i luften og alt kan ske i disse kampe. 

De medlevende og passionerede fans skaber en skræmmende intens ramme og det er ikke for svage sjæle, men samtidig også en uforglemmelig opvisning og fodboldfest.

Foto: CHRISTINA ASSI / AFP

3. Celtic - Rangers

The Old Firm mellem Celtic og Glasgow Rangers handler om langt mere end fodbold. Der er også religion og politik med i dette lokalopgør, når protestantiske Rangers møder katolske Celtics.

Den skotske liga tilhører ganske vist ikke verdenseliten, men stemningen og intensiteten omkring Old Firm-kampene er i en klasse for sig.

Rivalisering mellem de to Glasgow-klubber går helt tilbage til 1888 og der er masser af historie og traditioner omkring kampene på  Ibrox Stadium og Celtic Park.

2. Real Madrid - Barcelona

Fodboldfans fra hele verden samles om El Clasico, de ikoniske opgør mellem kongeklubben Real Madrid og katalanske FC Barcelona. Det vurderes, at over 700 millioner ser med, når Real Madrid og Barcelona mødes. El Clasico er uden tvivl verdens største klubkamp.

Selvom superstjernerne på begge tophold gør deres for at holde fokus på selve fodboldkampen, så er El Clasico et opgør, der summer af konflikt og modsatte identiteter. Vi har på den ene side hovedstadsklubben Real Madrid og på den anden side har vi FC Barcelona, der er symbolet på catalansk nationalisme.

På et fyldt Santiago Bernabeu i Madrid eller Camp Nou i Barcelona giver de spændinger en helt særlig atmosfære.

Foto: OSCAR DEL POZO CANAS / AFP

1. River Plate - Boca Juniors

Der skal noget virkelig unikt til at slå Real Madrid - Barcelona, og netop dét finder vi i det argentinske topbrag mellem River Plate og Boca Juniors. Det bliver ganske ikke vildere end Superclásico.

Der er tætpakket på lægterne, når River Plate-fans "Los Millonarios" og Boca Juniors-fans "Los Xeneizes" kæmper om at vinde slaget om lægterne. De mest passionerede fangrupperinger er berømte verdens rundt for deres imponerende støtte, farverige tifo-displays og sange under kampene.

Det er samtidig et opgør mellem arbejderklubben Boca Juniors og overklasseklubben River Plate, hvilket er med til at gøre Superclásico til verdens mest passionerede opgør.

Foto: JUAN MABROMATA / AFP

BetXpert anbefaler bl.a disse bookmakere

Besøg LeoVegas
Stort spiludvalg
Høj tilbagebetaling
Lukrative kampagner
Omsætningskrav 1.00x indskud til minimum odds 1,80. Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 1000 DKK i dit første spil indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til LeoVegas hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Mr Green
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg Bet365
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.
Husk at bruge Bet365 bonuskode ved tilmelding.
Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus
Besøg ComeOn
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
 
Besøg Unibet
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvad er det største rivalopgør?
Ofte bliver lokalkampene mellem de argentinske storklubber River Plate og Boca Juniors fremhævet som verdens største rivalopgør.
Disse opgør kaldes for Superclásico og sætter gang i de mange fodboldfans i Buenos Aires. 

🔎 Hvad er det største danske rivalopgør?
Det største derby i Superligaen er så ubetinget, når Brøndby og FC København mødes i New Firm.