Det skal være slut med at fastlåse kundernes penge, når de gennemspiller en bonus. Det fastslår den britiske spillemyndighed, der har pålagt alle udbydere at lave markant om i deres kampagnevilkår. 

De tre ledende, engelske markedsoperatører William Hill, PT Entertainment og Ladbrokes har accepteret at ændre i vilkårene for deres kampagner, så de bliver mere retfærdige og gennemskuelige for forbrugerne. Det er den direkte konsekvens af, at den engelske Competition and Markets Authority (forkortes CMA og svarer til den danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse) er gået bookmakernes vilkår efter i sømmene.

Det oplyser den britiske spillemyndighed i en pressemeddelelse  og benytter samtidig lejligheden til at italesætte en klar forventning om, at alle andre spiludbydere, som opererer på det engelske marked, følger trop. CMA har givet de tre operatører til den 28. februar til at rettet ind, og spillemyndighederne har opfordret alle andre udbydere til at kopiere det gode eksempel, hvis de vil undgå sanktioner.

Den britiske spillemyndigheds administrerende direktør, Sarah Gardner, kalder CMAs opdagelser og konklusioner for et stort fremskridt mod at gøre spil mere retfærdigt og sikkert for forbrugerne.

"Spiludbydere må sikre, at deres kampagnevilkår er gennemskuelige, så kunderne forstår de aftaler, de tilmelder sig," siger hun i pressemeddelelsen og understreger, at alle spiludbydere - ikke kun de tre, der er blevet undersøgt - kan forvente sanktioner, hvis de ikke har rettet ind inden 28. februar. Og at eventuelle udbydere, som har besvær med at overholde den satte deadline, ganske enkelt må droppe alle kampagner, indtil de er i stand til at overholde de nye retningslinjer.

Slut med at låse forbrugernes egne penge fast

Det er ikke kun gennemskueligheden, der skal gås efter i sømmene for udbyderne. Selve vilkårene skal også ændres, så de i højere grad tilgodeser forbrugerne. Konkret skal udbyderne sørge for, at spillere skal kunne trække deres egne penge ud, selvom de er i gang med at gennemspille en bonus. De må altså ikke "låse" spillernes penge, indtil en bonus er omsat x gange. Samtidig skal eventuelle restriktioner tydeliggøres, så udbyderne ikke på baggrund af vagt formulerede vilkår kan konfiskere forbrugernes penge.

Det er særligt kampagner, der er designet til at trække spillere til casinospil gennem bonuspenge, når spillerne indbetaler et beløb af egne penge. CMA konkluderer, at disse kampagner er urimelige for spillerne og bryder landets lov om forbrugerbeskyttelse.

For at gøre det lettere for spiludbyderne at forstå, hvad der forventes af dem - og måske som en subtil kritik af udbydernes snørklede regelsæt - har CMA udarbejdet en såkaldt 60 sekunders opsummering af do's and don'ts. Disse kan læses her.