Undersøgelserne af spillebranchen fra forskellige britiske myndigheder fortsætter, og nu er det spiludbydernes udbetalingsprocedurer, der er kommet under luppen. Læs denne og resten af ugens bettingnyheder her. 

Den engelske Competition and Markets Authority (forkortes CMA, og på dansk svarer det til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen) er i gang med at undersøge bookmakernes vilkår. Tidligere på året har de stillet skrappere krav til bookmakernes kampagner, der skal være mere gennemsigtige og retfærdige for forbrugerne. 

Og nu er det så bookmakernes udbetalingsprocedurer, der bliver undersøgt. CMA har fået flere meldinger om, at der er unfair forhindringer, når der anmodes om en udbetaling. Myndigheden er især bekymret for nedenstående, som de vil undersøge nærmere: 

  • Daglige, ugentlige eller månedlige udbetalingsbegrænsinger, som virker uforholdsmæssigt lave. 
  • Korte deadlines til forbrugeren ifm. ID-verifikation, som nogle gange fører til, at forbrugerens indestående bliver konfiskeret, hvis kravet ikke mødes til tiden. 
  • Vilkår i bookmakernes regler, der giver dem ret til at konfiskere midler eller pålægge et gebyr efter en bestemt periode, hvor en konto har været inaktiv. 

Den britiske gamblingkommission hilser undersøgelsen velkommen og fortæller, at de forventer, at spiludbyderne gennemgår deres regler og praksis med henblik på at sikre, at de er fair over for forbrugerne. 

Læs mere

Andre nyheder fra uge 9

26/2 Gaelic Athletic Association gør bettingsponsorater forbudt

Gaelic Athletic Association (GAA) har strammet op overfor betting i sporten. Tidligere gjorde forbundet det ulovligt for alle spillere og øvrigt personale omkring klubberne at bette på sporten, og nu har de taget skridtet videre og gjort alle sponsorater fra bettingvirksomheder ulovlige.

Læs mere

27/2 Betfair* vil tiltrækkere flere spillere til børsen

Betfair* har lanceret en nye feature i deres app, der skal søge at tiltrække hobbyspillere til deres spillebørs. Tilføjelsen er en såkalt "bet against"-funktion, der skal afmystificere den nuværende sælg (lay)-funktion. 

Læs mere (betalingsside)

27/2 Lav vækst i den svenske gamblingsektor

Væksten i den svenske gamblingsektor var i 2017 på 3,2%, viser tal fra den svenske Lotteriinspektionen. Det er et fald sammenlignet med 2016, hvor væksten var på 5,3%. I alt blev der omsat for 22,6 milliarder svenske kroner på spilmarkedet i Sverige i 2017. 

Læs mere 

27/2 The Stars Group køber aktiemajoritet i bookmaker i Australien

Firmaet bag pokermastodonten Pokerstars, The Stars Group, har købt 62% af aktierne i onlinebookmaker Crownbet. Prisen er €95 millioner. CrownBet er den næststørste bookmaker i Australien målt på omsætning. 

Læs mere

28/2 Britiske gamblere bruger mobile enheder

Den britiske gamblingkommission har offentliggjort tal for spillemarkedet i Storbritannien for 2017. Her fremgår det, at 51% spiller fra en mobil enhed, mens den anden halvdel spiller fra computeren. 39% spiller fra deres telefon.

Læs mere

1/3 Reklame fra William Hill var misvisende

Advertising Standards Authorities (ASA) har advaret William Hill om at bruge en reklame fra 2017, som de har fundet misvisende. Reklamen omhandlede en kampagne, hvor vigtige vilkår i kampagnen ikke fremgik tydeligt nok.

Læs mere

1/3 Spilleloven i Ungarn bryder med EU-lovgivning

For anden gang er EU ude med riven efter Ungarn, hvis spillelovgivning ikke lever op til EUs krav om fri bevægelighed. Den ungarske spillelov kræver, at man har en offline casinolicens for at få en online, og det er ulovligt, lyder det fra EU-domstolen.

Læs mere

1/3 Andre Pirlo bliver ambassadør for 1xBet

Den tidligere italienske landsholdsspiller Andrea Pirlo bliver ambassadør for den russiske bookmaker 1xBet for resten af 2018, hvor han vil være en del af spiludbyderens reklamer. 

Læs mere

2/3 Betfair* lancerer ny "auto-cash-out"-funktion

Batfair har i dag lanceret deres nye auto-cash-out-funktion efter featuren har været igennem en prøveperiode.

Læs mere