Spansk politi og det spanske ligasystem mistænker 51 kampe i de lavere rækker for at at være matchfixet. Mindst 28 personer er blevet anholdt.

51 kampe fra sæsonen 2015/2016 og frem til i dag skulle angiveligt være matchfixet. Det spanske ligasystem og spansk politi er gået sammen for at optrævle en større matchfixing-kæde, og indtil videre er mindst 28 potentielt involverede blevet anholdt. Kampene er alle fra den tredjebedste og fjerdebedste spanske række.

Der er indtil nu intet, der tyder på, at de to giganter Real Madrid og Barcelonas respektive reservehold er involveret i skandalen. Begge hold figurerer én enkelt gang på listen over mistænkte kampe, men i begge tilfælde er det modstanderen på dagen, der er under mistanke (Cerceda, der tabte 0-2 til Real Madrid Castilla, og Eldense, der tabte hele 12-0 til Barcelona B).

Ifølge mediet G3 Newswire drejer det sig konkret om situationer, hvor spillere er blevet betalt for at begå straffespark eller afgive hjørnespark. Efterforskerne, der blandt andet arbejder sammen med Europol, mistænker bagmænd i Kina for at have orkestreret begivenhederne.

La Liga takker politiet for deres arbejde

Nyheden om anholdelserne kommer i halen på historien om, at kampen mellem Zaragoza og Levante  i sidste runde af La Liga i 2011, som havde afgørende betydning for, hvem der rykkede ud af rækken, også undersøges for matchfixing. Her skulle flere profiler herunder Atletico Madrid-anfører Gabi, der dengang spillede for Zaragoza og blev dobbelt målscorer i kampen, og Manchester Uniteds Ander Herrera være under mistanke for at være involveret.

I en officiel pressemeddelelse takker det spanske ligasystem det spanske politi for sit vedholdende arbejde.

"Operationen understreger, at de forholdsregler, La Liga tager for at beskytte de spanske fodboldturneringer, har været afgørende i opklaringsarbejdet og rapporteringen fra de kampe, som angiveligt skulle være fixet," står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Ifølge Marca holder UEFA et vågent øje med sagen og samarbejder løbende med de spanske myndigheder, som sagen skrider frem.