18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Holland - Danmark: Dennis Rommedahl starter inde

Match center
9. juni 2012 kl. 18:00 - Fodbold, Europa - EM
Stadion Metalist
29. maj. 2012 kl. 05:50 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 29/05
3
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance: 75%
Betvalue: 105,00%
Spilbar ned til odds: 1,33
Rigtig/forkert:
Unibet Spil nu hos Unibet
Hvis der findes et solidt match i dansk landsholdsfodbold, så er det konstellationen Olsen-Rommedahl. Selv om BIF-spilleren i snart lang tid ikke har haft ordentlig gang i karrieren på klubplan, så er han fortsat fast mand på landsholdet, han har hurtigheden så nogenlunde intakt, og han kender Olsens spilkoncepter ud og ind.

Godt nok startede Rommedahl ikke inde i sidste uges landskamp, men det skyldtes antageligt, at Morten Olsen på forhånd havde annonceret, at ingen Superliga-spillere ville figurere i startopstillingen. Romme gjorde efter mine oplysninger et nogenlunde indhop da han blev skiftet ind efter godt en times spil.

Imod Holland er det alvor. Der er ikke nogle oplagte afløsere til Rommedahls plads, og Morten Olsen har ikke rystet afgørende i sin tillid til den ikke længere helt unge højrekant, der da også har startet i 100% af de 3 slutrunde-åbningskampe, som Danmark har deltaget i i hans landsholdstid.

Unibets odds er ikke royalt, men det er spilbart.

Kort analyse. Oddset er allerede så småt begyndt at skride.

Lidt statistik: Dennis Rommedahl er et af de sikreste kort i Morten Olsens 4-3-3/4-5-1 system, hvor han har været fast mand på højrekanten i de sidste efterhånden 10 år. 114 landskampe er det blevet til, heraf de 100 fra start. Ingen spiller har opnået så mange kampe under Morten Olsens ledelse af A-landsholdet som Rommedahl.

En vigtig årsag til, at Romme har fået så relativt mange landskampe er, at han stort set har undgået alvorlige og langvarige skader, men nok så meget skyldes det også, at Morten Olsen tror på ham; sine åbenlyse tekniske mangler til trods har Rommedahl bibeholdt sin hurtighed - et vigtigt våben, måske især når man befinder sig i en outsider-rolle, som Danmark må siges at gøre ved dette EM, og skal leve på kontra-angreb.

Det er også en ofte overset men ikke desto mindre ubestridelig kendsgerning, at Rommedahl er leveringsdygtig i mål. Med 21 kasser siden debuten tilbage i 2002 er han fortsat topscorer på A-landsholdet. Senest lavede han to mål ude imod Cypern sidste efterår. Det er naturligvis en oplagt del af forklaringen på, hvorfor Morten Olsen holder fast i Romme trods den megen kritik, der til tider retter sig imod højrekantens klare begrænsninger.

Dennis Rommedahl har været fast mand i truppen i samtlige de tre slutrunder, som Danmark har deltaget i med Morten Olsen ved roret. Og i alle tre slutrunders danske åbningskamp - hurtigt remset op er det imod Uruguay i 2002; imod Italien i 2004 og imod Holland i 2010 - har Rommedahl været i startopstillingen, i øvrigt uden at være blevet skiftet ud én eneste gang.

Det er min forventning, at Morten Olsen er færdig med at eksperimentere når først EM for alvor går i gang; Olsen har tidliger vist sig at stole mere på rutine og kendskab til spille-koncepterne end på dagsform og formstærke opkomlinge - den eneste opkomling, der eventuelt kan komme på tale til Rommedahls plads er FCNs Tobias Mikkelsen, og det forekommer ikke videre sandsynligt, i det mindste ikke lige fra kick-off.

Der er en risiko for, at Rommedahl bliver skadet i den sidste venskabskamp (lørdag 2. juni imod de ret kontant spillende Socceroos), eller at han kommer til skade til træning. Men de 25% risiko, som jeg har afsat for, at dette spil *ikke* går hjem skal også dække den slags eventualiteter; jeg anser det for decideret usandsynligt, at Olsen ofrer Rommedahl på taktikkens alter.

  • Stort udvalg af sportsgrene
  • Ofte fokus på Skandinavien/DK
  • Stærk mobil platform

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback