18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

OL 2024 herrehåndbold

Opdateret
N Nicolai J.
Tekstforfatter og indholdsredaktør hos BetXpert med en forkærlighed for den engelske Premier League. Har spillet fodbold, håndbold, tennis og bordtennis og arbejdet indenfor spilbranchen siden 2017.
Vis mere
Vis mindre

Danmark har stolte traditioner ved OL-h​​​​​​åndboldturneringen, hvor både kvinderne og herrerne har vundet guld. BetXpert bringer her odds på herrernes håndboldturnering ved OL i Paris.

Danmarks håndboldkvinder har vundet OL-guldet hele tre gange, mens håndboldherrerne vandt OL-guld for første gang i 2016 i Rio. Håndboldherrerne har dog gode muligheder for at genvinde guldet og dermed komme tættere på kvindernes enormt flotte bedrift. Danmarks håndboldkvinder vandt OL-guld tre gange på stribe, men siden guldet i 2004 i Athen har der ikke været meget at juble over for håndboldkvinderne. De har misset OL tre ud af de seneste fire udgaver, og de er heller ikke med i kvindernes turnering i Paris.


Håndboldherrerne går ind til OL-turneringen som bookmakernes favorit, og de forsvarende verdensmestre er også havnet i den klart nemmeste gruppe af de to. Kun Sverige, som Danmark slog i VM-finalen, bør kunne volde problemer for Nikolaj Jacobsens mandskab i gruppen. Foruden Sverige og Danmark er Portugal, Bahrain, Japan og Egypten også i Gruppe B.  

Gruppe A består af Frankrig, Spanien, Tyskland, Norge, Argentina og Brasilien.

For nye kunder: Få odds 10 på, at Danmark vinder OL i håndbold hos LeoVegas 

  • Gå til LeoVegas.dk og opret dig - det tager under 5 minutter
  • Vælg dette tilbud under "Mine tilbud"
  • Foretag en indbetaling
  • Placer et spil på Danmark til at vinde OL i herrehåndbold og få odds 10,00
  • Du må spille op til 100 kroner for at få gavn af oddsboostet
  • Normalodds for spillet er 3,50
  • Når væddemålet placeres, vil det normale odds nævnes på siden, men det boostede odds på 10,00 vises, når det korrekte udfald er tilføjet kuponen. Vær sikker på at det boostede odds er tilføjet, inden væddemålet placeres.

Få odds 10 på Danmark her

Odds på herrernes håndboldturnering ved OL: Vinderen 

Herunder finder du de bedste odds på vinderen af herrernes håndboldturnering ved OL 2024 i Paris.

Odds på herrehåndbold: Hvem vinder OL-guld? Højeste odds Bookmaker
Danmark 3,50
Norge 4,50
Spanien 4,50
Frankrig 6,50
Sverige 9,00
Tyskland 12,00
Portugal 41,00
Egypten 51,00


Som ovenstående oddstabel viser, så har bookmakerne størst tiltro til endnu et sæt guldmedaljer til de danske håndboldherrer. Du kan få odds 3,50 på dansk OL-guld i håndboldturneringen hos Mr Green og Bet365. Hvis du tror mere på Norge eller Spanien, kan du få odds 4,50 på dem begge. Norge som OL-vinder giver odds 4,50 hos Mr Green, mens spansk OL-guld giver odds 4,50 hos Bet365. Frankrigs håndboldherrer har vundet OL-guld to gange tidligere, og de er også blandt favoritterne i Paris. Fransk OL-guld giver odds 6,50 hos Bet365. 

I starten af 00'erne stod de danske håndboldherrer i skyggen af håndboldkvinderne, men siden Ulrik Wilbek i 2008 sikrede den første herreguldmedalje i historien, er det blevet til fire yderligere guldmedaljer for håndboldherrerne. Den seneste kom ved VM i Egypten i januar i år, og Danmark går ind til OL-turneringen som både regerende verdensmestre og olympiske mestre.

Det er fjerde gang i træk, at de danske håndboldherrer er klar til et OL. Håndboldherrerne missede OL fem gange i træk i perioden 1988 til og med 2004.

Danmark er som nævnt i gruppe med Sverige, Egypten, Portugal, Japan og Bahrain. Fire af holdene går videre til knockoutfasen, så en kvartfinaleplads bør mildest talt være så godt som sikker for Danmark. Sverige er på papiret de største konkurrenter i gruppen, og det var netop Sverige, som Danmark stod over for i VM-finalen i januar i Egypten. 

Danmarks OL-trup:

Herunder kan du se de spillere, som Nikolaj Jacobsen har udtaget til OL. 

Målvogtere:
Niklas Landin
Kevin Møller

Fløjspillere:
Magnus Landin
Jóhan Hansen
Lasse Svan

Bagspillere:
Mikkel Hansen
Mathias Gidsel
Morten Olsen
Henrik Møllgaard
Mads Mensah Larsen
Lasse Andersson
Jacob Holm

Stregspillere: 
Henrik Toft Hansen
Magnus Saugstrup

Nikolaj Jacobsen har udtaget fløjspilleren Emil Jakobsen og stregspilleren Simon Hald som reservespillere til turneringen. 

Et OL fyldt med restriktioner

Det er et OL, der er hårdt ramt af restriktioner grundet pandemien, og der må blandt andet ikke komme tilskuere på lægterne ved nogle af sportsbegivenhederne.

De danske håndboldherrer befinder sig på den japanske ø Okinawa, hvor de bor på et luksuriøst hotel under OL. Det lyder dog til, at oplevelsen bliver alt andet end luksus for håndboldherrerne. 

Håndboldherrerne skal ganske vist bo i flotte omgivelser, men det lyder ikke til, at der bliver meget fornøjelse over det for dem, da spillerne ikke må forlade deres hotelværelser. Nikolaj Jacobsen fortæller til Ekstra Bladet, at de har forhandlet sig frem til én time ved poolen den kommende tid.

Det billede Jacobsen tegner af restriktionerne i Japan er mildest talt ikke festlige, og han glæder sig ikke til dette OL, fortæller han. Han havde troet, det ville blive bedre, end det er tilfældet.

- Jeg havde håbet, troet og også fået at vide, det ville blive bedre, end det vi nu er stillet i udsigt. Når vi skal snige os til at tilkæmpe os en time udendørs på en uge op til OL. Jamen, lad mig sige, at det var ikke det, jeg havde set frem til. Så er der jo ingen grund til at tage til Okinawa, så kunne vi lige så godt være blevet i Tokyo, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.

Danmark åbner OL-turneringen den 24. juli, hvor modstanderen er værtsnationen Japan. Der er kampstart klokken 14.30 dansk tid, og det er det seneste tidspunkt, Danmark spiller på i gruppespillet. Japan er syv timer foran Danmark, så Danmark spiller ikke ligefrem i dansk primetime. Kampen mod Bahrain spilles fx klokken 02.00 om natten, og kampen mod Egypten starter klokken kvart over syv om morgenen.

Du kan læse mere om alle de deltagende nationer i håndboldturneringen ved OL i Paris ved at klikke dig ind på de to grupper i menulinjen til højre. 

Vindere af herrernes håndboldturnering ved OL siden 1972

Nedenfor kan du se, hvilke nationer der har vundet OL-guld i herrernes håndboldturnering siden 1972.

1972: Jugoslavien
1976: Sovjetunionen
1980: DDR
1984: Jugoslavien
1988: Sovjetunionen
1992: SNG (Fællesskabet af Uafhængige Stater)
1996: Kroatien
2000: Rusland
2004: Kroatien
2008: Frankrig
2012: Frankrig
2016: Danmark

 

Gruppe A (OL herrehåndbold 2024)

Gruppe B (OL herrehåndbold 2024)

Kommentarer

Feedback