18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Gruppe A ved OL i herrehåndbold 2024

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Gruppe A består af Argentina, Spanien, Tyskland, Frankrig, Norge og Brasilien. 

I Gruppe A finder vi hele tre af bookmakernes top-4-favoritter til at vinde håndbold OL 2020 i Tokyo. Den største favorit, Danmark, er her ikke, men det er Spanien, Frankrig og Norge. Hertil kommer en stærk outsider i skikkelse af Tyskland. Gruppe A er uden tvivl den stærkeste gruppe af de to. 

Håndbold OL 2024 - odds på Gruppe A

Nedenfor finder du de bedste odds på Gruppe A ved OL i herrehåndbold 2020. Spanien, Norge og Frankrig kommer troligt til at kæmpe om 1.-pladsen, så man formentlig undgår at møde Danmark i kvartfinalen. De fire bedste hold fra hver gruppe går videre.

Hvem vinder Gruppe A ved OL i herrehåndbold? Højeste odds Bookmaker
Norge 3,20
Argentina 201,00
Brasilien 201,00

OBS: Odds er fra mandag den 19. juli klokken 16.28.

Odds på Gruppa A's vinder hos Danske Spil 

Argentina

Argentinerne er bedst kendt for at spille god fodbold, men på deres bedste dage kan de nu alligevel godt bide fra sig. Dette både i et europæisk perspektiv, men så sandelig også når de spiller mere på hjemlige breddegrader. 

Argentina vandt således både De Panamerikanske Mesterskaber i 2018 og De Panamerikanske Lege i 2019. Generelt har Argentina det med at komme i top-3, når de spiller turneringer i Sydamerika.

Til VM og OL er det imidlertid en lidt anden sag. Bedste placering ved et VM er en 11.-plads ved mesterskaberne i Ægypten tidligere i år. Her vandt holdet for første gange flere kampe, end det tabte ved et VM. Fire sejre og to nederlag.

Landet har ikke haft for vane at kvalificere sig til OL, men har dog været med ved de seneste to lege. Her blev sydamerikanerne nummer ti ud af 12 hold i både 2012 i London og i 2016 i Rio de Janeiro. 

Til at lede holdet har man den tidligere spanske landstræner og nuværende Ademar León-træner Manolo Cadenas. Han har rykket det argentinske landshold flere skridt frem, og han drømmer også om, at man kan drille i hvert fald én af de store favoritter i denne Gruppe A, siger han ifølge IHF.

- Vores målsætning er helt klar: Vi vil vinde over vores rivaler fra Brasilien, og så vil vi skabe en overraskelse mod et af gruppens favorithold. 

Cadenas erkender dog, at Argentina er havnet i meget svær gruppe. Faktisk mener han, at hvis man erstattede Norge med Danmark, så ville det have været den ultimativt sværeste gruppe, de kunne have fået ved lodtrækningen.

Argentina har endnu aldrig vundet over nogle af de europæiske modstandere i gruppen. De har tabt tre gange til Spanien, fire gange til Tyskland og syv gange til Frankrig. Det bliver argentinernes første møde med Norge. 

Argentinas største stjerne er playmakeren Diego Simonet. Montpellier-spilleren har blandt andet været med til at vinde Champions League med den franske klub tilbage i 2018. Andre nøglespillere er højrebacken Federico Pizarro og målmand Leonel Maciel. 

Argentinas OL-trup

Målvogtere:
Leonel Maciel
Juan Bar

Fløjspillere:
Federico Fernández
Ignacio Pizarro 
Ramiro Martínez

Bagspillere:
Pablo
Simonet
Nicolás Bonanno
Federico Pizarro
Pablo Vainstein
Diego Simonet
Sebastián Simonet

Stregspillere
Gonzalo
Carou (Puerto Sagunto - ESP)
Lucas Moscariello (Montpellier - FRA)
Gastón Mouriño (Don Cossacks SFEDU - RUS)
Quelle: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-26-133256.html

Spanien

Spanien, der altså står overfor deres landsmand og tidligere landstræner Manolo Cadenas, hører modsat Argentina til blandt Europas og verdens tophold. Landet fra Den Iberiske Halvø vandt EM så sent som i 2018 og 2020, mens de til VM 2021 vandt bronze. 

Apropos bronze så er det værd at nævne, at det er spaniernes bedste placering ved et OL. Det blev til bronze i 1996 i USA, i 2000 i Australien og 2008 i Kina.

Det kan godt være, at bronzemeritterne ikke hører til de allerstørste af slagsen, men med to EM-guldmedaljer på stribe kan der næppe være tvivl om, at Spanien skal ses som en seriøs kandidat til OL-guldet i år. Ifølge bookmakernes odds er holdet sammen med Norge de næststørste favoritter, kun overgået af Danmarks VM- og forsvarende OL-mestre. 

Spanien står overfor Argentina og deres spanske landstræner søndag den 1. august. Først skal de dog møde Tyskland den 24. juli, så Norge to dage senere, herefter Brasilien og næstsidst Frankrig den 30. juli. 

Spaniens OL-trup:

Målvogtere:
Gonzalo Pérez de Vargas
Rodrigo Corrales

Bagspillere:
Raúl Entrerríos
Daniel Sarmiento
Jorge Maqueda
Álex Dujshebaev
Eduardo Gurbindo
Antonio García
Viran Morros

Fløjspillere:
Ferran Solé
Aleix Gómez
Ángel Fernández
Valero Rivera

Stregspillere: 
Adriá Figueras
Julen Aginagalde
Gedeón Guardiola

Tyskland

Tyskland har en af verdens bedste ligaer for håndboldherrer, men landsholdet kan ikke helt leve op til det. Det er bestemt ikke, fordi det aldrig leverer store resultater; det er nok bare ikke helt så ofte, som man måske skulle tro det. 

I OL-sammenhæng vandt man i 1936, mens det i 1984 og 2004 blev til sølv. Ved OL i Rio i 2016 vandt holdet bronze. Gode resultater, men der har imellem disse år været mange knap så gode OL-præstationer fra vores naboer mod syd. 

Tyskland kan imidlertid bryste sig af tre VM-titler. Den seneste af slagsen ligger dog helt tilbage i 2007. Inden da havde man også vundet i 1938 og 1978. Ved VM tidligere i år blev man blot nummer 12.

Resultaterne svinger også utrolig meget i EM-sammenhæng. Vi skal imidlertid ikke længere tilbage end 2016 for at finde det seneste af i alt to tyske EM-triumfer. 

Holdets store profil og anfører hedder Uwe Gensheimer. Den 34-årige Rhein-Neckar Löwen-spiller 921 mål i 189 landskampe, hvilket giver et snit på 4,87 per kamp. Ganske flot. Skal Tyskland opnå et stort resultat ved OL 2020 i Tokyo, så skal anføreren formentlig spille op til sit bedste. 

Tysklands OL-trup:

Målvogtere:
Andreas Wolff
Silvio Heinevetter
Johannes Bitter

Fløjspillere:
Marcel Schiller
Uwe Gensheimer
Tobias Reichmann
Timo Kastening

Stregspillere:
Johannes Golla
Hendrik Pekeler
Jannik Kohlbacher

Bagspillere:
Philipp Weber
Juri Knorr
Julius Kühn
Paul Drux
Kai Häfner
Steffen Weinhold
Finn Lemke

Frankrig

Franskmændene har på det seneste skabt sig nogle meget stolte traditioner ved OL. De vandt således turneringen i både 2012 og 2008, og i 2016 blev de slået af Danmark i finalen. Man kan med andre ord roligt sige, at Frankrig ved, hvad der skal til for at gå langt i OL-sammenhæng.

Heldigvis for de blåklædte er det ikke kun ved OL-turneringer, at de præsterer. Seks gange har landet vundet VM, mens det er blevet til tre EM-triumfer. Herudover også flere andre podiepladser. 

Franskrig er bookmakernes fjerdestørste favorit til at tage sig af OL-guldet i Tokyo 2020. Det er selvfølgelig meget flot, men der er på den anden side også meget, som der skal rettes op på. Til VM i januar blev holdet nummer fire. En meget flot præstation for de fleste nationer, men for Frankrig er det ikke godt nok. 

Ved EM 2020 røg den stolte håndboldnation ud alleredde efter det indledende gruppespil, hvor man var i gruppe med Norge, Portugal og Bosnien-Hercegovina. Her kan man roligt tale om en skuffelse af dimensioner. 

Frankrigs OL-trup:

Målvogtere:
Yann Genty
Vincent Gérard

Fløjspillere:
Hugo Descat
Michaël Guigou
Luc Abalo
Valentin Porte

Bagspillere:
Nikola Karabatic 
Timothey N’Guessan
Kentin Mahé
Nedim Remili
Dika Mem
Melvyn Richardson

Stregspillere:
Ludovic Fabregas 
Luka Karabatic
Nicolas Tournat

Norge

Norge har de senere år virkelig fået gang i noget godt på herresiden. De har længe været en magtfaktor indenfor kvindehåndbold, men indtil EM 2016 var der vel ingen andre end nordmændene, som tog dem rigtig seriøst på herresiden. Ved EM 2016 blev det til en flot 4.-plads. I 2018 kunne det imidlertid ikke blive til mere end en 7.-plads. I 2020 vandt de bronze.

I VM-regi har de været helt oppe at ringe ved to ud af de seneste tre slutrunder. De nåed således i finalen i 2017 og 2019, men har desværre måttet se sig slået begge gange. I 2017 blev værtsnationen fra Frankrig for stor en mundfuld. 33-26 vandt de blåblusede med. I 2019 var det igen en værtsnation, som spændte ben for Norge. Her var det nemlig Danmark, som vandt VM-guld med en finalesejr på 31-22. I 2021 blev kvartfinalen endestationen for Norge. 

Den største profil på Norges landshold er playmakeren og THW Kiel-spilleren Sander Sagosen. Han blev kåret som verdens bedste i 2018 og har foruden dette en lang række af andre personlige udmærkelser. 

Herudover skal Norges modstandere ikke mindst også holde et vågent øje med højrebacken Harald Reinkind, playmakeren Christian O’Sullivan og fløjen Magnus Jørndal. 

Norge lægger ud med at spille mod gruppens formodet svagest hold, Brasilien, den 24. juli. 

Norges OL-trup:

Målvogtere:
Torbjørn Bergerud
Kristian Sæverås

Fløjspillere:
Kristian Bjørnsen
Kevin Maagerø Gulliksen
Magnus Jøndal

Bagspillere:
Christian O'Sullivan
Sander Sagosen
Gøran Johannessen
Magnus Fredriksen
Harald Reinkind
Magnus Abelvik Rød
Kent Robin Tønnesen

Stregspillere
Bjarte Myrhol
Petter Øverby
Magnus Gullerud

Brasilien

Sambalandet kan bestemt meget andet end at spille fodbold og danse. De er for eksempel slet ikke helt uefne, når det kommer til håndbold. Ved VM for to år siden slog de ikke mindst Island, Kroatien, Rusland og Serbien. De måtte dog strække våben mod Frankrig, Tyskland og Spanien. Ved den lejlighed blev Brasilien nummer ni.

Ved VM i 2021 gik det dog knap så godt. Her blev det store sydamerikanske land nummer 18. 

Nu har ”brasserne” så den tvivlsomme fornøjelse af at skulle op mod Spanien, Frankrig og Tyskland igen. Nederlaget mod Spanien ved VM 2019 lød på 24-36, så her har ikke været tale om nogen jævnbyrdig affære. Mod Tyskland fik man også store stryg, mens det faktisk lykkedes at holde nederlaget nede på blot to mål mod Frankrig.

Uanset hvad får Brasilien det helt sikkert svært i denne Gruppe A, hvor målet først og fremmest må være at forsøge på at vinde over Argentina. 

Flere og flere af de brasilianske spillere bliver hentet til gode europæiske ligaer i særligt Frankrig, Spanien og Rumænien. Her tænkes ikke mindst på venstrebacken Thiagus dos Santos Petrus fra FC Barcelona.

Han er én af nøglespillerne sammen med blandt andre venstrefløjen Felipe Borges og stregspilleren Rogerio Moraes Ferreira.

Brasiliens OL-trup:

Målvogtere:
Leonardo Terçariol
Rangel da Rosa

Bagspillere:
Gustavo Rodrigues
Haniel Langaro
João Pedro da Silva
José Guilherme Toledo
Leonardo Dutra
Thiago Ponciano
Thiagus Petrus

Fløjspillere:
Felipe Borges
Fabio Chiuffa
Guilherme Torriani
Rudolph Hackbarth

Stregspillere:
Vinícius Teixeira
Rogeério Moraes

Holdene i Gruppe A (OL herrehåndbold 2024)

Japan
Kroatien
Slovenien

Kommentarer

Feedback