18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Gruppe B - OL herrehåndbold 2024

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Gruppe B består af Danmark, Sverige, Portugal, Japan, Egypten og Bahrain.

Danmark er forsvarende olympiske mestre i herrehåndbold, og de er havnet i den klart nemmeste pulje af de i alt to grupper i OL-turneringen. Den anden gruppe består af store håndboldnationer som Frankrig, Spanien, Norge og Tyskland. 

Fire hold går videre fra gruppen, og det er svært at se Japan og Bahrain spille med om de avancementsgivende placeringer i gruppen. 

Håndbold OL 2024 - odds på Gruppe B

Herunder finder du de bedste odds på Gruppe B ved herrehåndboldturneringen ved OL i Tokyo. Fire hold går videre fra gruppen, så Danmark er nærmest sikre på en kvartfinaleplads. 

Hvem vinder Gruppe B ved OL i herrehåndbold? Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,55
Sverige 3,25
Portugal 14,00
Ægypten 15,00
Japan 101,00
Bahrain 251,00

OBS: Odds er fra mandag den 19. juli klokken 16.36.

Odds på vinderen af Gruppe B hos LeoVegas 

Danmark

Nikolaj Jacobsens håndboldlandshold var det første hold ud over værtsnationen Japan, der kvalificerede sig til OL i Tokyo. Håndboldherrerne kvalificerede sig via VM-triumfen i 2019.

Danmark er bookmakernes største favoritter til at vinde håndboldturneringen hos herrerne ved OL, og de er også regerende olympiske mestre og regerende verdensmestre. 

Den danske landstræner har da også ambitioner om at få medaljer med hjem fra OL.

- Vi skal gå efter at komme så langt som muligt. Vi er forsvarende verdensmestre, så vi skal gå efter at vinde det hele. Men det er der mange andre dygtige hold, der også gerne vil, fortæller Nikolaj Jacobsen.

Danmark indleder OL-turneringen dagen efter åbningsceremonien, og det gør de i en kamp mod værtsnationen Japan klokken 14.30 dansk tid. Du kan se alle Danmarks kampe på DR1, men du skal stå op om natten ved nogle af kampene, hvis du skal se dem direkte. Fx spilles Danmarks kamp mod Bahrain klokken 02.00 om natten dansk tid. Det er dog den eneste gruppekamp for Danmark, der spilles om natten. 

14 mand er udtaget til OL-truppen, og du kan se truppen herunder. Derudover er to mand udtaget som reserver, og det er Emil Jakobsen og Simon Hald. 

Danmarks OL-trup:

Målvogtere:
Niklas Landin
Kevin Møller

Fløjspillere: 
Magnus Landin
Lasse Svan
Jóhan Hansen

Bagspillere:
Mikkel Hansen
Mads Mensah
Morten Olsen
Mathias Gidsel
Lasse Andersson
Jacob Holm
Henrik Møllgaard

Stregspillere:
Magnus Saugstrup
Henrik Toft Hansen
 

Sverige

Vores svenske naboer er også blandt favoritterne til at vinde det hele, og de er Danmarks største konkurrent i gruppen. De to nationer mødtes i en testkamp inden OL, og her sejrede Danmark knebent med 31-30. 

De to nabolande mødtes også i VM-finalen i januar, hvor Danmark også vandt en tæt kamp med 26-24. 

Sverige har aldrig vundet OL-guld i håndbold, på trods af at de har været i finalen hele fire gange tidligere. Det er lidt af en forbandelse for den store håndboldnation, der dominerede herrehåndbolden i 90'erne og starten af 00'erne. 

Svenskerne var i OL-finalen i 1992, 1996, 2000 og 2012. Det største finalenederlag var en margin på to mål, hvilket fortæller noget om, hvor tæt på Sverige har været på OL-guldet. 

Ved OL i Rio var Sverige også i Gruppe B, og dengang lykkedes det dem ikke at gå videre fra gruppen. Hvis ikke de formår at gå videre fra Gruppe B ved dette OL, kan det i den grad betegnes som en stor skuffelse. 

Sverige og Danmark mødes i den sidste gruppekamp den 1. august klokken 14.30 dansk tid. Sverige åbner OL-turneringen mod Bahrain, hvilket er en must-win-kamp for de svenske håndboldherrer. 

Landstræner Glenn Solberg har udtaget de 14 spillere, der skal til OL for Sverige. Du kan se truppen nedenfor. 

Sveriges OL-trup:

Målvogtere:
Andreas Palicka
Mikael Aggefors 

Fløjspillere:
Hampus Wanne
Lucas Pellas
Niklas Ekberg
Daniel Pettersson

Bagspillere:
Jonathan Carlsbogård
Felix Claar
Jim Gottfridsson
Oskar Sunnefeldt
Albin Lagergren
Lukas Sandell

Stregspillere:
Max Darj
Fredric Pettersson
 

Tobias Thulin, Anton Lindskog og Jonathan Edvardsson er de svenske reservespillere i Tokyo. 
Quelle: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-26-133177.html

Portugal

Det er første gang nogensinde, at de portugisiske håndboldherrer er med ved de olympiske lege. 

Portugal kvalificerede sig til OL i marts måned, hvor de resterende deltagende hold skulle findes. Her sluttede de på fire point i deres gruppe ligesom Frankrig og Kroatien. Det rakte til en andenplads i gruppen, og lidt overraskende er Kroatien altså ikke med ved OL, selvom de ellers slog Portugal i kvalifikationsgruppen med 25-24. Portugal imponerede dog i sidste kamp, hvor de slog Frankrig med 29-28, og dermed tog de andenpladsen i gruppen, fordi de sluttede med en bedre målscore end Kroatien. Det er første gang siden 2000, at de kroatiske håndboldherrer ikke er med ved OL.

Portugal er ikke ligefrem en stor håndboldnation, men siden landstræner Paulo Pereira fik jobbet i 2016, er der sket en del med det portugisiske håndboldlandshold. Med ham som chef blev Portugal en flot nummer seks ved EM i 2020, hvilket er deres bedste resultat nogensinde. IHF har talt med Pereira forud for de olympiske lege, og her fortæller Pereira, at udviklingen for holdet har været stor, men at det ikke kun har noget med håndbold at gøre.

- Udviklingen har været stor, men her handler det ikke kun om håndbold. Det handler om at tænke og arbejde som et hold. Fra mit synspunkt er det psykologiske aspekt det vigtigste ved dette spil, fortæller Pereira.

De drømmer stort på det portugisiske landshold, og målsætningen kan udefra set måske virke en kende for optimistisk. 

- For at få succes skal du sætte dig skøre mål. Kald det skørt, men jeg vil have en medalje ved de olympiske lege. For dig lyder det måske skørt. Det er det sandsynligvis, men du kan ikke komme videre, hvis ikke du er ambitiøs. Derfor er mit mål at tage derover og vinde en medalje. Vi skal spille mod de bedste af de bedste, men hvorfor ikke, siger Pereira ifølge IHF. 

Portugals OL-trup: 

Opdateres...

Egypten

Den egyptiske stjerne Ahmed Elahmar annoncerede i april, at han stopper på det egyptiske landshold efter OL i Tokyo, og den 37-årige anfører er en nøglefigur på det egyptiske hold og har været det i mange år. 

Egypten er et stærkt håndboldhold, og det fik Danmark også at føle ved VM i januar, hvor de to hold var ude i et fuldstændig vanvittigt møde i VM-kvartfinalen. Danmark sejrede med 39-38 efter straffekast, og TV 2's brugere rangerede derefter kampen som det mest dramatiske opgør nogensinde med de danske håndboldherrer. 

Ved OL kan Egypten få revanche mod Danmark, og de bør være stærke nok til at gå videre fra gruppen, også selvom de eventuelt taber til Danmark. De to hold mødes den 26. juli, men du skal tidligt op for at se kampen direkte. De mødes nemlig allerede klokken 07.15 dansk tid.

Kun en gang siden 1992 har Egyptens håndboldherrer misset et OL, og det var i 2012 i London. Ved seneste OL i Rio røg de ud i den indledende fase og endte som nummer fem i gruppen med tre point. 

Egypten kvalificerede sig til OL ved de afrikanske mesterskaber i 2020, hvor de vandt turneringen, og det gav en OL-billet. Egypten åbner OL-turneringen den 24. juli, hvor de møder Portugal i første kamp. 

Egyptens OL-trup:

Opdateres...

Japan

Værtsnationen er ikke kendt for at være en stor håndboldnation, og de har da heller ikke været med ved OL siden 1988. 

De var med ved VM i januar, og her gjorde de det faktisk hæderligt. Det lykkedes Japan at gå videre til mellemrunden med tre point, og i gruppen vandt de over Angola og fik flot uafgjort mod Kroatien. I mellemrunden vandt de mod Bahrain, men tabte til Argentina og Danmark og sluttede på en 18.-plads i turneringen. Deres bedste placering nogensinde ved et VM er en 10.-plads fra 1970. 

Japans islandske træner Dagur Sigurdsson ved godt, at det bliver en svær gruppe for dem. Det siger han ifølge IHF:

- Det bliver en meget hård gruppe for os. Begge gruppe er ekstremt vanskelige, da disse mere eller mindre er top-12-nationer i verden.

Japans OL-trup:

Målvogtere:
Yuta Iwashita
Motoki Sakai

Fløjspillere: 
Naoki Sugioka
Remi Anri Doi
Quelle: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-26-133127.html


Quelle: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-26-133127.html
Hiroki Motoki

Bagspillere:
Adam Yuki Baig
Kohei Narita
Yoshino Tatsuki
Yuto Agarie
Kotaro Mizumachi
Shinnosuke Tokuda
Jin Watanabe

Stregspillere:
Kenya Kasahara
Shuichi Yoshida

Rennosuke Tokuda er indkaldt som reservespiller til turneringen hos japanerne. 

Bahrain

Ligesom Portugal deltager Bahrain også for første gang nogensinde i håndboldturneringen ved OL. 

På Bahrains trænerbænk finder vi også en islænding, som det også er tilfældet hos Japan. Aron Kristjánsson, der i sin aktive karriere var en profil i den danske håndboldliga, er tilbage som landstræner for Bahrain.

Det var i sin tid Kristjánsson, der kvalificerede Bahrain til OL ved at vinde den asiatiske kvalifikationsturnering til OL tilbage i 2019. Bahrain og Kristjánsson skiltes dog i 2020, og det var landsmanden Halldór Jóhann Sigfússon, der stod i spidsen for Bahrain ved VM i januar. 

I marts kom den tidligere Skjern-profil tilbage som landstræner, og han ser frem til OL med Bahrain. 

- Vores gruppe er spændende. Det er en hård gruppe, men vi ser frem til denne udfordring, og vi vil gøre alt for at vinde nogle kampe, fortæller Kristjánsson ifølge IHF.

Ved VM i januar røg Bahrain ud efter mellemrunden. De hentede en enkelt sejr ved VM, og den kom mod Congo i gruppespillet. De var i øvrigt også i gruppe med Danmark ved VM, og her sejrede de danske håndboldherrer uden problemer med 34-20.

Bahrains OL-trup:

Målvogtere:
Mohamed Abdulhusain
Husain Mahfoodh

Fløjspillere: 
Mahdi Saad
Ahmed Jalal

Quelle: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-26-133127.html
Hasan Al-Samahiji
Bilal Basham

Bagspillere:
Husain Al-Sayyad
Ali Merza
Mohamed Abdulredha
Mohamed Habib
Ali Abdulla Eid
Mohamed Habib Naser
Ahmed Al-Maqabi
Komail Mahfoodh

Stregspillere:
Mohamed Merza
Hasan Shebab
 

Holdene i Gruppe B (OL herrehåndbold 2024)

Argentina
Frankrig
Norge
Ungarn

Kommentarer

Feedback