England skuffer ofte sine fans ved VM, men har en dygtig træner denne gang. Kan Hodgson føre holdet gennem dynamitgruppe D? Og udtager han Luke Shaw? Vi har kigget på nogle af de engelske VM-odds.

England er kommet i en vanskelig gruppe med Italien, Uruguay og Costa Rica. Bookmakerne har sat englænderne til at ende som nr tre i puljen, hvilket er svært at være uenig i.

Man kan altid diskutere de nøjagtige procenter, men spørgsmålet er, om Hodgson kan sætte truppen sammen på en måde, så den fungerer som en helhed? Tør han vælge de bedst præsterende frem for de største navne?

Hvordan går det til VM?

Odds Bookmaker
England vinder turneringen 34,00
Bet365
England vinder gruppe D  3,25 Bet365
England går videre fra Gruppe D 1,61 Bet365

Første kamp er mod Pirlo & de andre italienere der eliminerede Hodgsons England i kvartfinalen ved EM 2012. Det skete via straffesparkskonkurrence, efter 0-0, men englænderne var decideret underlegne i kampen. Pirlo & Co havde bolden i 64% af tiden og kom frem til 35 afslutninger (9 til England).

15. juni 00:00 England - Italien (link til Match Center - flere odds, nyheder etc) 

England Uafgjort Italien
3,20 3,20 2,50
Ladbrokes
NordicBet
Bet365

Englænderne fik faktisk en slags hævn i efteråret 2012 med 2-1-sejr i en venskabskamp, men her stillede begge hold med en række reserver.

19. juni 21:00 Uruguay - England (link til Match Center - flere odds, nyheder etc) 

Uruguay Uafgjort England
2,50 3,30 3,00
Ladbrokes
Unibet
Bet365

Uruguay kan blive en farlig størrelse for Rooney & Co. Det sydamerikanske land, der tæller stjerner som Luis Suarez, Edinson Cavani, må formodes at have en fordel af at spille i et klima, der er væsensforskelligt fra Englands (høj luftfugtighed, men dog ikke høje temperaturer, hvilket hjælper englænderne lidt).

24. juni 18:00 Costa Rica - England (link til Match Center - flere odds, nyheder etc) 

Costa Rica Uafgjort England
7,50 4,40 1,50
Betsafe
Betsafe
NordicBet

Costa Rica må forventes at ende som sjok i puljen og udgør måske en chance for Rooney og/eller Sturridge til at sparke sig markant opad på topscorerlisten? 

Udvalgte odds

Odds Bookmaker
Wayne Rooney bliver VM-topscorer 51,00
Partybets
Daniel Sturrigde bliver VM-topscorer 81,00 Partybets
Gruppe D-kamp med flest mål: Costa Rica - England 4,25 Unibet

(I denne artikel er der en topscorer-checkliste man kan bruge for at se om en given spiller er en potentiel topscorer: VM 2014 topscorer )

Udtager Roy Hodgson tre venstrebacks til VM?

Næppe. Og da Evertons dygtige Leighton Baines ligner det klare førstevalg, står kampen om den anden billet umiddelbart mellem rutinerede Ashley Cole fra Chelsea og talentfulde Luke Shaw fra Southampton (med Arsenals Kieran Gibbs som outsider).


Cole der har 107 landskampe under bæltet, er startet inde i Englands seneste to landskampe og ser dermed ud til at have en højere stjerne hos Hodgson end Shaw. Man får da også kun odds 1,27 hos Betsafe for VM-trupudtagelse af Cole.

Udtages til VM-truppen: Luke Shaw til odds 2,75 hos Unibet*

Er der værdi i dette spil?

Men den unge Saints-back Shaw fik faktisk anden halvleg i seneste opgør, mod Danmark i marts, og gjorde det godt i det der var hans landsholdsdebut. Og siden har Cole været reserve med meget lidt spilletid i Chelsea, mens Shaw er fast mand i Southampton.


Sandsynligheden taler for at konservative Hodgson vælger Coles erfaring, manglende kamptræning til trods. Men umuligt er det bestemt ikke at den blot 18-årige Shaw kommer med til VM.