I vores jagt på gode odds i sommerens VM-slutrunde i Brasilien er vi nået til Gruppe C hvor mødet mellem store Drogba og de kvikke, små japanere lugter lidt af mål til flot odds.

Forleden kiggede vi på Colombia-Grækenland - en kamp der ligner en langgaber med få mål. Målfattigt kan det også blive i den anden åbningskamp i Gruppe C, mellem Elfenbenskysten og Japan, men en del peger på det modsatte.

15/6 03:00 Elfenbenskysten-Japan (klik for at gå til Match Center)

Over 2,5 mål til odds 2,40 hos Bet365*

Jeg synes ikke chancen for en målrig kamp skal være under 45% - og dermed fin værdi i oddset. Læs tip-analysen

Drogba, Yaya Youré og de andre store vestafrikanere har en klar fordel i fysikken og i hovedspillet, og det kan de små japanere få svært ved at dæmme op for. Men de kan så hævne sig med lynhurtigt kombinationsspil på midtbanen og med giftige kontraer ved Kagawa, Honda og Mainz-målsluger Okazaki.

Så selv om det er varmt i Brasilien, og selv om førsterunde-kampe ofte er forsigtige, synes jeg oddset er for godt til at lade ligge.

Hvordan går til VM?

Udvalgte odds

Odds Bookmaker

Elfenbenskysten vinder turneringen

180,00
Tonybet

Elfenbenskysten vinder Gruppe C

4,75 Bet365

Elfenbenskysten går videre fra Gruppe C

1,90 Bet365

Japan vinder turneringen

200,00 Tonybet

Japan vinder Gruppe C

4,75 Bet365

Japan går videre fra Gruppe C

2,00 Bet365

Drogba bliver VM-topscorer

101,00 Bet365

Yaya Touré bliver VM-topscorer

101,00 Bet365

Okazaki bliver VM-topscorer

201,00
Partybets

Honda bliver VM-topscorer

151,00 Partybets

Elfenbenskysten har i mange år emmet af klasse. Fra jernmanden Kolo Touré i midterforsvaret over dynamiske brormand Yaya på midtbanen til målræven Drogba i front. Så mange år at det nok lakker mod enden for flere af de gamle kæmper: Kolo er 33, Drogba 35. Der er også fx den 34-årige Lokeren-målmand Barry og den 33-årige defensiv-tekniker Zokora.


Ronkedorerne kan dog stadig markere sig. Og med sig har de en række klassefolk der både har rutine og en del år i sig endnu, fx offensivfolkene Gervinho og Kalou (26 og 29). Yaya (topscorer for PL-topholdet Manchester City!) er såmænd "kun" 30. Desuden er der kommet nogle nye talenter til, fx den hurtige Toulouse-wingback Aurier og Swansea-angriber Bony. 

Men pga skader ser elefanterne tynde ud i midterforsvaret, og i det hele taget synes defensiven ikke dirkefri. Fra juni sidste år til marts i år er der spillet 5 kampe, og der er indkasseret mål i dem alle (9 i alt).

Japans Blå Zamuraier er et hold man kan skære sig på. Med italienske Zaccheroni ved trænerroret og en offensiv drevet af de knivskarpe klassespillere Kagawa, Honda og Okazaki er der tale om et farligt hold der bør have pæne chancer for at gå videre.

Umiddelbart står kampen om andenpladsen med Elfenbenskysten, og japanerne viste med sidste års 3-1-sejr over Ghana at de godt kan håndtere en fysisk stærk modstander fra Vestafrika. Mod grækerne har Japan (ligesom Sydkorea ved VM 2010) en klar fordel i speed og teknik. Og mod Colombia uden Falcao i topform er zamuraierne heller ikke uden chancer.

Men selv om Japan er stærk i offensiven via førnævnte trio, mangler der en klar frontløber. Og der er problemer i defensiven pga skader og manglende kamptræning. Holdet har lukket 6 mål ind i de seneste 3 kampe (men har selv scoret 9).

Elfenbenskysten Uafgjort Japan
2,60 3,30 2,90
Betsafe
Unibet
Bet365